FeaturedΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Μαρινάλντο Σίσερο ντα Σίλβα ή αλλιώς Σουμπίνιο… ένας «γυρολόγος» των γηπέδων!(pics+vids)

Τα μεταγραφικά σενάρια για τον ΠΑΣ Λαμία ξεκίνησαν αρκετά νωρίς, σχεδόν τρεις μήνες πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου και τον «χορό τον άνοιξε» ο Βραζιλιάνος Σουμπίνιο.

Το LamiaSports σας παρουσιάζει τον πρώην ποδοσφαιριστή του Λεβαδειακού.

Πριν από λίγες ημέρες η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανακοίνωσε και επίσημα τη λύση της συνεργασίας της με τον βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Μαρινάλντο Σίσερο ντα Σίλβα ή όπως είναι γνωστός στο ευρύ κοινό Σουμπίνιο.

Η σχέδη των δύο πλευρώ ήταν και είναι μία πραγματικά σχέση μίσους και πάθους μιας και αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της Λιβαδειάς, όμως τα «στραβοπατήματά» του αρκετές φορές τον έβαζαν στο περιθώριο.

Πλέον, αποτελεί παρελθόν από τον Λεβαδειακό και ένα σημερινό δημοσίευμα του Sportime, αναφέρει πως ο ποδοσφαιριστής έχει μπει στο στόχαστρο του ΠΑΣ Λαμία, συνδέοντας μάλιστα και την παρουσία του Γιώργου Καζναφέρη στην ομάδα της Φθιώτιδας.

Το LamiaSports, όπως έκανε και κάνει σε κάθε μεταγραφικό στόχο της Λαμίας, θα σας παρουσιάσει τον ποδοσφαιριστή για να έχετε μία σφαιρική άποψη για τον 32χρονο μεσοεπιθετικό.

Σουμπίνιο

Ο Μαρινάλντο Σίσερο ντα Σίλβα, είναι 32 ετών, γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1986 στην πόλη Παλμάρες Παουλίστα της Βραζιλίας, έχει ύψος 1,75 και αγωνίζεται ως «δεκάρι» στη θέση πίσω από τον σέντερ φορ.

Την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Σουμπίνιο την ξεκίνησε αγωνιζόμενος στην ομάδα Κ17 της Σάο Πάουλο, ενώ το 2006 έφυγε για πρώτη φορά από τη Βραζιλία για να αγωνιστεί στην Ιαπωνία με τους Kasima Antlers.

Αφού έπαιξε 8 φορές με την ιαπωνική ομάδα, έπειτα γύρισε ξανά στη Σάο Πάουλο για να κάτσει έως το 2008 όπου αναχώρησε για την Ευρώπη.

Τον Ιούλιο του 2008 λοιπόν έρχεται στη Ευρώπη, για λογαριασμό της πορτογαλικής Λεϊσόες, όπου έκατσε ακριβώς έναν χρόνο, σημειώνοντας 20 συμμετοχές και 2 γκολ.

Το 2009 ήρθε για πρώτη φορά τη χώρα μας, για να φορέσει τη φανέλα μιας ιστορικής ομάδας, του Εθνικού Πειραιά.

Έχοντας μία γεμάτη χρονιά στον Εθνικό, παίζοντας σε 37 παιχνίδια ενώ σημείωσε 13 γκολ και μοίρασε άλλα 6.

Όπως ήταν φυσιολογικό αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για τον Σουμπίνιο, με τον Ολυμπιακό να τον «αγοράζει» και να τον ντύνει στα «ερθρόλευκα».

Στην ομάδα του λιμανιού βέβαια, δεν αγωνίστηκε ποτέ και ως μέλος του Ολυμπιακού έπαιξε σε 4 διαφορετικές ομάδες ως δανεικός.

Αρχικά, δόθηκε δανεικός το 2011 στον Πανσερραϊκό. Στις Σέρρες έκατσε έναν χρόνο, έπαιξε σε 26 παιχνίδια και πέτυχε 2 γκολ.

Αφού επέστρεψε στον Ολυμπιακό, έφυγε εκ νέου δανεικός για την Κρήτη αυτή την φορά και για λογαριασμό του ΟΦΗ. Στην ομάδα του Ηρακλείου, αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια, πέτυχε 1 γκολ ενώ μοίρασε άλλα 4.

Το 2012 φοράει για πρώτη φορά τη φανέλα του Λεβαδειακού, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Στην πρώτη του φορά στη Λιβαδειά, έκατσε ένα εξάμηνο (έληξε ο δανεισμός του), έπαιξε στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά μετά επέστρεψε στον Ολυμπιακό.

Το καλοκαίρι του 2012 βέβαια, έφυγε και πάλι δανεικός, αυτή την φορά όμως σε ομάδα της Αθήνας, με τον Ατρόμητο να τον εντάσει στο δυναμικό του. Στην ομάδα του Περιστερίου, αγωνίστηκε σε 42 παιχνίδια, πραγματοποιώντας την καλύτερή του σεζόν βάζοντας 2 γκολ ενώ έδωσε «στο πιάτο» άλλα 4.

Στον Ατρόμητο συνολικά έκατσε δύο χρόνια, την πρώτη ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, ενώ τη δεύτερη ως ελεύθερος από την Καραμπάγκ, στην οποία είχε δοθεί δανεικός αφότου είχε αποχωρήσει την πρώτη φορά από την ομάδα του Περιστερίου.

Στην Καραμπάγκ και το Αζερμπαϊτζάν, πήγε τον Ιούλιο του 2013, έκατσε δύο χρονιές παίζοντας σε 58 παιχνίδια, ενώ σημείωσε 14 γκολ.

Αφού έφυγε από την Καραμπάγκ, επέστρεψε Ελλάδα για να παίξει άλλη μία χρονιά στον Ατρόμητο, ενώ τον Ιούλιο του 2016 φορά ξανά, ως ελεύθερος από την ομάδα της Αθήνας αυτή την φορά, τη φανέλα του Λεβαδειακού.

Στο σύνολο, στον Λεβαδειακό σημείωσε 59 παιχνίδια, 11 γκολ και 11 ασίστ.

Δείτε τώρα μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Σουμπίνιο αλλά και μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό:

Ο Σουμπίνιο στα 32 του, έχει 124 συμμετοχές στη SuperLeague, 30 στη Football League, ενώ έχει και 46 συμμετοχές στη αζέρικη Λίγκα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button