FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Έργα και ημέρες του Σκόνδρα… ως αντι-Μπλάζιτς!

Και ενώ ο ΠΑΣ Λαμία προετοιμάζεται για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο, ο Μάρκο Μπλάζιτς δεν θα είναι παρών σε μία ακόμη σημαντική αναμέτρηση.

Ποιος όμως θα πάρει τη θέση του;

Όπως μας έχει δείξει ο Μάκης Χάβος και στις άλλες περιπτώσεις που χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον Μάρκο Μπλάζιτς, δεν επέλεξε κάποιον από τους αμυντικούς χαφ, για παράδειγμα τον Αμπντούλ Οσμάν αλλά τον Γιάννη Σκόνδρα.

Ο Σκόνδρας, ήρθε στον ΠΑΣ Λαμία ως αμυντικός αλλά από τις εννέα συμμετοχές που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής, μόνο τις 3 έχει αγωνιστεί ως αμυντικός και μάλιστα ως δεξιός μπακ.

Τις άλλες 5 φορές, τον έχουμε δει να αγωνίζεται μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς. Την πρώτη φορά που τον είδαμε ήταν στον αγώνα με τον Ατρόμητο εκτός έδρας, όταν ο Ελίνι Δημούτσος είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή και έπρεπε ο Χάβος να περάσει έναν χαφ εντός αγωνιστικού χώρου.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είχε 1 εύστοχη πάσα, 2 κλεψίματα και 2 αποκρούσεις.

Το επόμενο παιχνίδι που είδαμε τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ να παίζει ως αμυντικό χαφ ήταν στο 2-2 με τον Παναιτωλικό, όπου ξεκίνησε βασικός δίπλα στον Μάρκο Μπλάζιτς, καθώς ο Δημούτσος έλειπε μετά την αποβολή του.

Σε εκείνο το ματς, ο Σκόνδρας είχε εξίσου πολύ καλή παρουσία, έχοντας 11 εύστοχες πάσες, 3 κλεψίματα και 2 αποκρούσεις, δείχνοντας πως μπορεί να αγωνιστεί στη θέση αυτή.

Και φτάνουμε στο πρώτο «τρίποντο» της Λαμίας στο πρωτάθλημα, όπου ο Φακούντο Μπερτόλιο ήταν εκτός με τον Χάβο να αλλάζει κάπως το σχήμα του, αντιμετωπίζοντας την ΑΕΛ.

Ο Σκόνδρας έπαιξε ως «εξάρι» ενώ μπροστά του είχε τον Δημούτσο και τον Μπλάζιτς σε ένα 4-1-4-1. Η νίκη ήρθε χάρη σε γκολ του Επστάιν και του Μπαράλες, με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να έχει 3 εύστοχες πάσες, 1 κλέψιμο, 4 επεμβάσεις και 3 φαουλ.

Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό εντός έδρας, ο Μπλάζιτς τραυματίζεται… Ο Χάβος δεν επιλέγει να περάσει στο παιχνίδι τον Οσμάν, αλλά τον Σκόνδρα, ο οποίος τον δικαιώνει!

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής μπαίνει στο παιχνίδι στο 57΄για να το ολοκληρώσει έχοντας μία αρκετά καλή παρουσία δίπλα στον Δημούτσο, βοηθώντας την ομάδα να κρατήσει αυτό το 3-2 και να πάρει μία σημαντική νίκη.

Στο ματς της επόμενης αγωνιστικής, ο 33χρονος «μαέστρος» του ΠΑΣ Λαμία και πάλι είναι στα πιτς, λόγω τραυματισμού. Αμφιβολία δεν υπάρχει καμία για το ποιος θα τον αντικαταστήσει με τον Σκόνδρα να παίρνει θέση για ακόμη μία φορά δίπλα στον Δημούτσο.

Στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα λοιπόν, αμυντικά χαφ είναι ο Δημούτσος με τον Σκόνδρα με τον δεύτερο να έχει 0/1 εύστοχα γεμίσματα, 3 εύστοχη πάσα, μόλις 1 λάθος και 1 κλέψιμο.

Στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε η Λαμία, ο Σκόνδρας πήρε και πάλι θέση βασικού καθώς ο Μπλάζιτς ούτε σε αυτό το παιχνίδι αγωνίστηκε. Έτσι, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, είδαμε και πάλι το δίδυμο με τους δύο Έλληνες μέσους.

Ο αγώνας τελείωσε με τον Τρικαλινό ποδοσφαιριστή να έχει 2 τελικές προσπάθειες, 2 εύστοχες μεταβιβάσεις, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button