FeaturedΑφιερώματαΝέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Πανιώνιος – ΠΑΣ Λαμία: Η ανάλυση ενός ιστορικού συλλόγου!(pics+vids)

Ο ΠΑΣ Λαμία για την 11η αγωνιστική της SuperLeague θα παίξει εκτός έδρας στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Το LamiaSports ξεκινώντας το pre game show της αναμέτρησης, θα σας παρουσιάσει το ιστορικό σωματείο που λέγεται Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.

Πολύ σημαντικό σε μία δύσκολη αναμέτρηση είναι να γνωρίζει τον αντίπαλό σου καλά, να ξέρεις την ιστορία του, τις δυνατότητές του, τις αδυναμίες αλλά και πολλά άλλα χρήσιμα ή και άχρηστά πολλές φορές πράγματα.

Ο ΠΑΣ Λαμία, στην επανέναρξη του πρωτάθληματος θα αγωνιστεί στη Νέα Σμύρνη, κόντρα σε έναν αντίπαλο πραγματικά ιστορικό. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ.

Το LamiaSports, σας βάζει στο κλίμα της αναμέτρησης με το scout report του Πανιώνιο. Πόσες μεταγραφές έκανε η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό; Ποιους ποδοσφαιριστές έχει το ρόστερ της; Ποια είναι η ιστορία της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη; Τι αποτελέσματα έχει μέχρι στιγμής;

Όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας θα τις βρείτε εδώ στο LamiaSports!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Η ιστορία του Πανιωνίου:

1890 Σμύρνη. Ίδρυση του Συλλόγου «ΟΡΦΕΥΣ» με σκοπό την καλλιέργεια μουσικής και σωματικής αγωγής των μελών του.

1893 Από τα μέλη του «ΟΡΦΕΑ» που ήθελαν ο σύλλογος να ασχολείται κυρίως με τον αθλητισμό, ιδρύεται ο νέος Σύλλογος με το όνομα «ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ» με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση του Γυμναστικού αθλήματος. Ο Σύλλογος αυτός διοργανώνει αθλητικούς αγώνες που τους αποκαλεί «ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ» οι δημοσιογράφοι όμως της Σμύρνης τους ονόμασαν από τότε «ΠΑΝΙΩΝΙΟΥΣ». Οι «ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ» τελέσθηκαν 19 φορές από το 1896 μέχρι το 1922.

1896 Εμφάνιση των πρώτων «ΠΑΝΙΩΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ»Ο Σύλλογος έχει ενεργή συμμετοχή στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες.

1898 Οι Σύλλογοι «ΟΡΦΕΥΣ» και «ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ» ενώνονται και φτιάχνουν ένα ενιαίο Σύλλογο με τον τίτλο «ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ».

1901 Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης καθιερώνει τους πρώτους «Σχολικούς αγώνες» και δίνει ώθηση στην πολιτεία να κάνει το μάθημα της Γυμναστικής υποχρεωτικό στα σχολεία. O ι αγώνες αυτοί συνεχίστηκαν μέχρι το 1922 χωρίς να ανασταλούν ούτε κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1914 – 1918).

1904 Το Α΄ Πανελλήνιο εκπαιδευτικό Συνέδριο που συνήλθε στην Αθήνα απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Τιμής στον Π.Γ.Σ.Σ. για την συμβολή του στην αθλητική διαπαιδαγώγηση.

1913 Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. δημιούργησε την πρώτη ομάδα Βόλεϊ και εισήγαγε το άθλημα της Πετοσφαίρισης στον Ελλαδικό χώρο.

1919 Ταυτόχρονα με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. δημιούργησε ομάδα μπάσκετ και οργάνωσε Πρωτάθλημα στην Σμύρνη.

1922 Με την καταστροφή της Σμύρνης από τους Τούρκους ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης μεταφέρεται στην Αττική, όπου του παραχωρήθηκε ένα δωμάτιο στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού σταδίου. Από εκεί αρχίζει η ανασυγκρότηση και ανασύσταση όλων των Τμημάτων του Συλλόγου.

 

1940 Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και με την μεγάλη συμβολή του Κ. ΚΟΤΖΙΑ, Υπουργού Διοικητή Πρωτευούσης, παραχωρούν στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ.Σ. το σημερινό του γήπεδο στην Νέα Σμύρνη.

1940 – 1945 Η δράση του Συλλόγου σταματάει και συνεχίζεται μετά την κατοχή.

1945 Επαναδραστηριοποίηση του βασικότερου και παλαιότερου τμήματος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ του στίβου. Με τις ρίζες του να ξεκινάνε από την ίδρυση του Συλλόγου το 1890, το τμήμα αυτό, μετά την τεράστια δράση του στην Σμύρνη, ήταν και το πρώτο που ανασυγκροτήθηκε με τον ερχομό του Συλλόγου στην Αθήνα. Από την μεταπολεμική περίοδο μέχρι σήμερα, συνεχίζει την μακρόχρονη παράδοσή του αποδεικνύοντας Πανελληνιονίκες, Βαλκανιονίκες, Μεσογειονίκες, κατακτώντας σήμερα την 2η θέση ανάμεσα σε 332 σωματεία του ΣΕΓΑΣ σε όλη την Ελλάδα.

 

1979 Tο Τμήμα ποδοσφαίρου παίρνει το κύπελλο Ελλάδος. Η κορυφαία του αυτή στιγμή είναι και ο επίλογος στην ιστορία του τμήματος αυτού στον ερασιτέχνη ΠΑΝΙΩΝΙΟ, καθώς από τον επόμενο χρόνο (1980) γίνεται Π.Α.Ε.
Με την έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου της Νέας Σμύρνης, ιδρύθηκε και το κολυμβητικό τμήμα του Συλλόγου μας. Από το 1981 παίρνει μέρος στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα κολύμβησης με ανοδική πορεία, έτσι ώστε να βρίσκεται μεταξύ των πρώτων συλλόγων της χώρας. Αθλητές του τμήματος πέτυχαν 26 Πανελλήνιες επιδόσεις κολύμβησης κατηγοριών και open και αγωνίστηκαν με την Εθνική ομάδα, παίρνοντας μέρος σε Βαλκανικούς και Πανευρωπαϊκούς αγώνες και σε διάφορα διεθνή meeting

Δείτε τη συνέχεια εδώ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Με δύο Κύπελλα Ελλάδος στην κατοχή του ο Πανιώνιος έχει 22 συναπτά έτη στο πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής και μετέπειτα της SuperLeague.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, έχει φέτος ένα ρόστερ περίπου 29 ποδοσφαιριστών, από τους οποίους οι 4 είναι διεθνείς, ενώ οι 18 από τους 29 είναι ξένοι.

Μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι στα 25,5 χρόνια, μία από τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες στο πρωτάθλημα της SuperLeague.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Προπονητής του Πανιωνίου, είναι ο 57χρονος Γάλλος Ζοσέ Ανιγκό ο οποίος ανέλαβε την ομάδα στις αρχές του καλοκαιριού.

Ο προπονητής από τη Μασσαλία έχει ως αγαπημένο του σχήμα το 4-2-3-1 ενώ έκανε μεγάλη καριέρα και ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως προπονητής στη Μαρσέιγ.

Δείτε ποιο κάτω τις ομάδες που έχει κοουτσάρει αλλά και σε ποιες ομάδες έχει αγωνιστεί ο ίδιος.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Όπως σας ενημερώσαμε και πιο πάνω, ο Πανιώνιος έχει ένα ρόστερ 29 ποδοσφαιριστών, από τους ο οποίους οι 18 είναι ξένοι με το γαλλικό στοιχείο να υπερτερεί.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά το ρόστερ της ομάδας:

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Αρκετά κινητικός ήταν ο Πανιώνιος, στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, με τον Ανιγκό να θέλει να αλλάξει πολλά πράγματα στον σύλλογο με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει και 16 μεταγραφές στο σύνολο.

Το LamiaSports σας τις παρουσιάζει:

Ντομίνγκες (Βραζιλιάνος – σέντερ μπακ)

Μίλαν Κότσιτς (Σλοβένος – αριστερός μπακ)

Σεμπάστιαν Πίριζ (Ουρουγουανός – αμυντικός χαφ)

Ρόλαντ Άλμπεργκ (Ολλανδός – μεσοεπιθετικός)

Ζερεμί Μαλέρμπ (Γάλλος – τερματοφύλακας)

Αμίρ Κούρντι (Σαουδάραβας – δεξιός μπακ)

Γιάγα Μπανανά (Καμερουνέζος – σέντερ μπακ- δανεικός)

Βασίλης Ρεντζιάς (Έλληνας – δεξιός μπακ)

Ουμάρ Καμαρά (Γάλλος – αμυντικός χαφ)

Αμπντουλαγέ Κεϊτά (Μαλινέζος – αμυντικός χαφ)

Τζιάννι Σεράφ (Γαλλοαλγερινός – μεσοεπιθετικός)

Μαξίμ Ντε Ταντέο (Γάλλος – σέντερ μπακ)

Σωτήρης Τσιλουλής (Έλληνας μεσοεπιθετικός)

Σοφιάν Σίντι Άλι (Γάλλος – δεξιός εξτρέμ)

Φιλίπ Μανοΐλοβιτς (Σέρβος – τερματοφύλακας)

Γεώργιος Μανθάτης (Έλληνας – δεξιός εξτρέμ)

ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Ο Πανιώνιος είναι από τις ομάδες που κατά κύριο λόγο στηρίζεται σε παιδιά δικά του, τα οποία βγαίνουν από τις ακαδημίες της ομάδας.

Φέτος, αυτό το φαινόμενο έχει μειωθεί καθώς ο Ζοσέ Ανιγκό έχει φέρει στην ομάδα αρκετούς, καλούς και ακριβούς ποδοσφαιριστές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το market value της ομάδας να έχει ανέβει στα 12,38 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει το trasnfermarkt.com.

Πάμε όμως να δούμε, ποιοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη λίστα πάνω πάνω και πόσο στοιχίζει ο καθένας τους.

1ος: Φιλίπ Μανοΐλοβιτς (Σέρβος – τερματοφύλακας), δανεικός από τη Χετάφε ο οποίος στοιχίζει 1,20 εκατ. €.

2ος: Γιάγια Μπανανά (Καμερουνέζος – κεντρικός αμυντικός), δανεικός από τον Ολυμπιακό, ο οποίος στοιχίζει 1,00 εκατ. €.

3ος: Ρόλαντ Άλμπεργκ (Ολλανδός – μεσοεπιθετικός), ήρθε από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και στοιχίζει 750χιλ €.

4ος: Μάτιτς Κόντικ (Σλοβένος – τερματοφύλακας), στοιχίζει και αυτός 750χιλ €.

5ος: Σρντάν Σπιριντόνοβιτς (Αυστριακός αριστερός εξτρέμ) και αυτός έχει τιμή 750χιλ. €.

6ος: Γιώργος Μανθάτης (Έλληνας εξτρέμ), δανεικός από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει τιμή 750χιλ. €.

7ος: Γιώργος Μασούρας (Έλληνας εξτρέμ), στοιχίζει 750χιλ. €.

8ος: Φιορίν Ντουρμισάι (Ελληνοαλβανός σέντερ φορ), πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος στοιχίζει 700χιλ. €.

TOP SCORERS ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΧΗΜΑ

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Πανιωνίου, είναι ένας πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ο οποίος μάλιστα κλήθηκε πρόσφατα και στην Εθνική Ελλάδος.

Ο λόγος για τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος σε 10 παιχνίδια, έχει 4 γκολ. Έπειτα, ακολουθεί ο Φιορίν Ντουρμισάι με 3 γκολ και 1 ασίστ, ενώ ο Παναγιώτης Κόρμπος έχει 2 γκολ σε 9 παιχνίδια, ενώ από 1 γκολ μοιράζονται οι Σταυρόπουλος και Ντομίνγκες.

Όπως προείπαμε, ο Ζοσέ Ανιγκό έχει ως αγαπημένο σχήμα το 4-2-3-1 το οποίο βλέπουμε συνεχώς σε κάθε αγώνα της ομάδας του Πανιωνίου.

Στην τελευταία 11αδα, ο Ζοσέ Ανιγκό επέλεξε τους εξής ένδεκα στο βασικό του σχήμα. Κότνικ στο τέρμα, δεξιά ο Κούρντι, αριστερά ο Κότσιτς και στο κέντρο της άμυνας ο Μπανανά και ο Ντομίνγκες.

Στο κέντρο, ο Κεϊτά και ο Πίριζ, ενώ πιο μπροστά τους έπαιξε ο Οικονομίδης. Ο Τσιλούλης ήταν στο δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ ο Γιώργος Μασούρας έπαιξε αριστερά. Στην επίθεση, έπαιξε ο Φιορίν Ντουρμισάι.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Πάμε τώρα να δούμε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Πανιωνίου αλλά και τα στατιστικά της ομάδας:

1η αγωνιστική

2η αγωνιστική:

3η αγωνιστική

4η αγωνιστική

5η αγωνιστική

6η αγωνιστική

7η αγωνιστική

8η αγωνιστική

9η αγωνιστική

10η αγωνιστική

Τα στατιστικά του Πανιωνίου:

Στην 8η θέση με 14 βαθμούς βρίσκεται ο Πανιώνιος, ύστερα από 10 παιχνίδια στη SuperLeague.

Τα γκολ της ομάδας έχουν φτάσει τα 11, ενώ έχει μέχρι στιγμής 100 τελικές προσπάθειες. Έχει επίσης, 447 λάθη, 433 εύστοχες πάσες αλλά και 27 κίτρινες κάρτες.

Πιο κάτω θα δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας του Ζοσέ Ανιγκό, καθώς και τα στατιστικά των ποδοσφαιριστών της.

πηγή: panioniosfc.gr, transfermarkt.com

photo credits: intime

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button