FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το scout report της ΑΕΚ!(pics+vids)

Ο ΠΑΣ Λαμία ξεκινάει επί της ουσίας από σήμερα την προετοιμασία του για τον αγώνα με την ΑΕΚ και εμείς ξεκινάμε το pre game show για έναν ακόμη μεγάλο αγώνα της ομάδας.

Μετά την εμφάνιση για όσκαρ, κόντρα στον ΠΑΟΚ, η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία ετοιμάζεται για την 13η αγωνιστική της SuperLeague.

Η αγωνιστική αυτή θα τον βρει να αγωνίζεται κόντρα στην ΑΕΚ, στο γήπεδο του ΟΑΚΑ σε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι με ομάδα από το «Big-4».

Εμείς σαν LamiaSports ξεκινάμε το pre game show με το scout report της αντίπαλης ομάδας, καθώς όπως είναι γνωστό… αν θες να κερδίσεις τον αντίπαλό σου, πρέπει να τον γνωρίζεις καλά.

ΑΕΚ

ΙΣΤΟΡΙΑ:

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ: Ενας μεγάλος σύλλογος, μια μεγάλη ιδέα. Ενα σύμβολο μνήμης με πελώρια παρουσία στην αθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ολα άρχισαν το 1924. Δύο χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, μια παρέα Κωνσταντινουπολιτών της Αθήνας αποφάσισε να ιδρύσει ένα σωματείο που θα θύμιζε τις χαμένες πατρίδες και τον πολιτισμό χιλιάδων χρόνων, ο οποίος έσβησε μέσα στις στάχτες.

Στις 13 Απριλίου 1924, στο κατάστημα αθλητικών ειδών του Κωνσταντίνου Δημόπουλου και των αδερφών Αιμίλιου και Μενελάου Ιωνά στην Οδό Βερανζέρου 24, οι Πολίτες αθλητές πήραν την ιστορική απόφαση και ένας νέος μεγάλος σύλλογος είχε ήδη αποκτήσει ζωή. Το καταστατικό υπέγραφαν πάνω από σαράντα μέλη της Κωνσταντινουπολίτικης κοινότητας της Αθήνας.

Εμβλημα ήταν ο Δικέφαλος Αετός της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και χρώματα το κίτρινο και το μαύρο .

Πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ ήταν ο δημοσιογράφος, και μετέπειτα βουλευτής και υπουργός στην κυβέρνηση Βενιζέλου, Κώστας Σπανούδης, αντιπρόεδρος ο καθηγητής Νίκος Ελεόπουλος, ενώ μέλη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου αποτελούσαν οι Τιμολέων Τάγαρης, Μενέλαος Καροτσιέρης, Μίλτος Ιερεμιάδης και ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Δείτε τη συνέχεια της ιστορίας της ΑΕΚ, εδώ

O ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

Όνομα: ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ
Ημ. Γέννησης: 10 Οκτωβρίου 1968

Προηγούμενες Ομάδες:

Καριέρα ως προπονητής:

Καππαδόκες Αλεξανδρούπολης (2004-2005), Ξάνθη (Βοηθός προπονητή – 2005-2006), ΑΠΟΕΛ (2006-2008), Λάρισα (2008-2010), Ηρακλής (2010-2011), Skoda Ξάνθη (2011-2012, 2012-Σεπτ.), Skoda Ξάνθη (Δεκ. 2012-2013), Πλατανιάς (2013-Νοε. 2013), Εργοτέλης (Ιαν. 2014-Μαϊ. 2014), Skoda Ξάνθη (Σεπτ. 2014), Πανιώνιος (Δεκ. 2014-2016), Παναθηναϊκός (Δεκ. 2016-2018), ΑΕΚ (2018-) 

Καριέρα ως ποδοσφαιριστής:


Εθνικός Αλεξανδρούπολης (1983-1986), Απόλλων Καλαμαριάς (1986-1987), Ξάνθη (1987-1992), Παναθηναϊκός (1992-1997), Χάβρη (1997-1999), Πανηλειακός (1999-2001), ΑΠΟΕΛ (2001-2003).

Τίτλοι-Διακρίσεις:

ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:
1 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ: ΑΠΟΕΛ (2007)

ΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ:
2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Παναθηναϊκός (1995, 1996)
1 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ: ΑΠΟΕΛ (2002)
3 ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Παναθηναϊκός (1993, 1994, 1995)
2 ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΕΛΛΑΔΟΣ: Παναθηναϊκός (1993, 1994)
1 ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΚΥΠΡΟΥ: ΑΠΟΕΛ (2002)
-50 Συμμετοχές και 4 γκολ με την Εθνική Ελλάδος

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ:

Αυτή την στιγμή το ρόστερ της ΑΕΚ έχει 31 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι 13 είναι ξένοι ενώ 10 από αυτούς είναι διεθνείς με τις χώρες τους.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το ρόστερ:

Στη θέση του τερματοφύλακα, διαθέτει έναν από τους καλύτερους στην Ελλάδα, τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος αγωνίζεται και στην Εθνική Ελλάδος.

Στην αμυντική γραμμή, ξεχωρίζει ο Μιχάλης Μπακάκης (δεξί μπακ), ο οποίος αγωνίζεται και αυτός στην Εθνική, ενώ επίσης και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι με εμπειρία από την Ουκρανική Λίγκα και την La Liga, φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Στη μεσαία γραμμή έχει αρκετό ταλέντο και ποιότητα, με τους Αντρέ Σιμόες, τον Πέτρο Μάνταλο και τον Κώστα Γαλανόπουλο να ξεχωρίζουν…

Τέλος, στην επίθεση έχει δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές οι οποίοι κάνουν και τη διαφορά. Ο λόγος για τον Μάρκο Λιβάϊα (Κροατία) και τον Έλληνα, Τάσο Μπακασέτα. Επίσης, οι δανεικοί από το ιταλικό πρωτάθλημα, Εσεκιέλ Πόνσε και Λούκας Μπογιέ έχουν προσφέρει αρκετά έως τώρα στην ομάδα.

 

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Η ΑΕΚ το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποίησε στο σύνολο 9 μεταγραφές. Ενός τερματοφύλακα, δύο αμυντικών, δύο μέσων και τεσσάρων επιθετικών και μεσοεπιθετικών ποδοσφαιριστών. Πάμε να τους δούμε αναλυτικά:

Μάκης Γιαννίκογλου, έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα, είχε ακουστεί πως τον θέλει και ο ΠΑΣ Λαμία, αλλά τελικά είπε το «ναι» στην Ένωση.

Μάριος Οικονόμου, διεθνής Έλληνας σέντερ μπακ, ο οποίος ήρθε πίσω στην Ελλάδα ως δανεικός από την Μπολόνια για να φορέσει τη φανέλα της πρωταθλήτριας ΑΕΚ.

Στράτος Σβάρνας, ήρθε από την Ξάνθη για να αγωνιστεί ξανά με τα κίτρινα, μιας και στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα με τον «Δικέφαλο».

Άλεφ, δανεικός και αυτός από την πορτογαλική Μπράγκα. Αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ και είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Βραζιλίας.

Χρήστος Αλμπάνης, πέρυσι πραγματοποίησε εξαιρετικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Απόλλων Σμύρνης. Η ΑΕΚ κινήθει άμεσα για την απόκτησή του και το καλοκαίρι έγινε μέλος της.

Γιάννης Γιαννιώτας, ήρθε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, στον οποίο δεν αγωνίστηκε ποτέ. Έπαιζε δανεικός στην Ισπανία για λογαριασμό της Βαγιαδολίδ.

Μάρκο Λιβάϊα, ο Κροάτης επιθετικός αγωνίστηκε και πέρυσι στην ΑΕΚ, αλλά ως δανεικός. Φέτος όμως ανήκει στην ομάδα του Ουζουνίδη καθώς τον αγόρασε από την Λας Πάλμας.

Εζεκιέλ Πόνσε, ο ένας από τους δύο ποδοσφαιριστές που ήρθαν από το ιταλικό πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα, δανεικός από τη Ρόμα. Ο Πόνσε είναι 21 χρονών και είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αργεντινής.

Λούκας Μπογιέ, ο τελευταίος της λίστας είναι ο επίσης δανεικός, από την Τορίνο όμως Αργεντινός εξτρέμ.

 

ΤΟ MARKET VALUE

Κοιτώντας το προφίλ της ΑΕΚ, στο transfermarkt.com θα δει κανείς πως αν και πρωταθλήτρια δεν έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας.

Για την ακρίβεια έχει το τρίτο μεγαλύτερο μπάτζετ, πίσω από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Παρόλο αυτά, σε σχέση με τον ΠΑΣ Λαμία το μπάτζετ της Ένωσης είναι τεράστιο καθώς η ομάδα κοστολογείται αυτή την στιγμή περίπου 38,25 εκατ. €.

Τώρα, όσο αφορά τους ποδοσφαιριστές της, έχει μία πεντάδα παικτών των οποίων οι τιμές «ζαλίζουν».

Ξεκινάμε με τον Αντρέ Σιμόες, με τον Πορτογάλο μέσο να κοστολογείται 4. εκατ € και η τιμή του συνεχώς ανεβαίνει.

Δεύτερος με μικρή διαφορά, έρχεται ο Κροάτης σέντερ φορ, Μάρκο Λιβάϊα. Ο 25χρονος επιθετικός με τις εμφανίσεις του αυξάνει συνεχώς την τιμή του και πλέον έχει φτάσει στα 3,50 εκατ. €.

Τρίτος έρχεται ο αρχηγός της ομάδας. Ο Πέτρος Μάνταλος είναι πλέον 27 ετών και έχει φτάσει να αξίζει και αυτός στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο 3,50 εκατ. €.

Έπειτα, πάμε σε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν ανήκει στην ΑΕΚ, αλλά παίζει δανεικός σε αυτήν. Ο λόγος για τον Εζεκιέλ Πόνσε. Ο Αργεντινός 21χρονος φορ, έχει αυτή την στιγμή μία τιμή περίπου στα 2,50 εκατ. €.

Τελευταίος αλλά όχι «καταϊδρωμένος» ο Κώστας Γαλανόπουλος. Και λέμε όχι «καταϊδρωμένος» καθώς ο Έλληνας αμυντικός χαφ έχει «εκτοξεύσει» την τιμή μέσα σε λίγα χρόνια από τις μερικές χιλιάδες, στα 2,50 εκατ. €.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα:

 

ΟΙ ΦΕΤΙΝΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ:

Η φετινή ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση την ομάδα όπου πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα. Και αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας ειδικά αν κοιτάξει τα γκολ της.

Οι πρώτοι σκόρερ της Ένωσης για φέτος είναι ο Εζεκιέλ Πόνσε, ο οποίος σε 11 παιχνίδια έχει 6 γκολ και 2 ασίστ, ο Μάρκο Λιβάϊα με τα ίδια παιχνίδια έχει 4 γκολ και 2 ασίστ, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας έχει παίξει 9 ματς και έχει πετύχει 3 γκολ.

Από την άλλη, ο Πέτρος Μάνταλος έχοντας παίξει σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του έχει βάλει μόλις 2 γκολ ενώ έχει μοιράσει άλλα 2. Τέλος, ο Βίκτορ Κλωναρίδης, έχει συμμετοχή σε 9 ματς και έχει πετύχει 2 γκολ και 1 ασίστ.

Αναλυτικά η λίστα:

 

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Και μιλώντας για γκολ… ας πιάσουμε και τα συνολικά στατιστικά της ΑΕΚ.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη φέτος έχει μαζέψει σε 12 παιχνίδια 20 βαθμούς, ενώ τις έχουν αφαιρεθεί κιόλας και τρεις βαθμοί.

Έχει 20 γκολ ενεργητικό ενώ έχει δεχθεί μόλις 7 τέρματα. Οι τελικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της έχουν φτάσει ήδη τις 137 ενώ γκολ πετυχαίνουν 1 ανά 6.9 προσπάθειες.

Το σημαντικό στοιχείο για την ομάδα της Αθήνας είναι οι πάσες. Μέχρι στιγμής οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ανταλλάξει 673 εύστοχες πάσες. Όμως πολλά είναι και τα λάθη της ΑΕΚ, καθώς έχει ήδη 446 λάθη.

Δείτε τώρα τα συνολικά στοιχεία των ποδοσφαιριστών της:

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

1η αγωνιστική:

2η αγωνιστικη:

3η αγωνιστική:

4η αγωνιστική:

5η αγωνιστική:

6η αγωνιστική:

7η αγωνιστική:

8η αγωνιστική:

9η αγωνιστική:

10η αγωνιστική:

11η αγωνιστική:

13η αγωνιστική:

 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ:

Και ολοκληρώνουμε το αφιέρωμα στην ΑΕΚ, με την τελευταία αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον αγώνα για την 12η αγωνιστική απέναντι στην Ξάνθη.

Ο Έλληνας τεχνικός εμπιστεύθηκε τους εξής: Μπάρκα στο τέρμα, δεξιά τον Μπακάκη, αριστερά τον Χούλτ και στο κέντρο της άμυνας τον Οικονόμου και τον Τσιγκρίνσκι.

Στα αμυντικά χαφ, Άλεφ και Γαλανόπουλο ενώ πιο μπροστά τους έπαιξε ο Μάνταλος. Δεξιά στην επίθεση ήταν ο Κλωναρίδης, αριστερά ο Μπογιέ και στην κορυφή της επίθεσης ο Πόνσε.

Η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 χάρη σε γκολ των Πόνσε και Λιβάϊα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button