FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Σαράνοφ: “Κρίσιμο ματς με τον Απόλλων”

Ο Μπόγιαν Σαράνοφ αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία μίλησε στο αθλητικό σαιτ Gazzetta τονίζοντας την σημασία που έχει για την ομάδα του το παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής με τον Απόλλων Σμύρνης. Επίσης σχολίασε το πρωτάθλημα επιλέγοντας μάλιστα και πρωταθλητή.

Ήρθε το καλοκαίρι, ενέπνευσε εμπιστοσύνη και πήρε τα γάντια του βασικού… σπίτι του! Ο Μπόγιαν Σαράνοφ αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Λαμία και δεσπόζει κάτω από την εστία της, δείχνοντας ποιότητα κι ετοιμότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή, προσόν σημαντικό για το «Νο.1» μιας ομάδας που εκ των πραγμάτων καλείται να αμυνθεί στην πλειοψηφία των παιχνιδιών της.

Απέναντι στην ΑΕΚ έκανε μια «γεμάτη» εμφάνιση, με τέσσερις αποκρούσεις, δυο κλεψίματα και μία επέμβαση. Μπορεί η φάση του 47’ με το… τσαφ στη μπάλα να έφερε τον Μάνταλο στην περιοχή και το αυτογκόλ του Αναστασιάδη για το 2-0 να έδωσε τεράστιο προβάδισμα στην Ένωση, όμως η προσπάθεια του Σέρβου στο ΟΑΚΑ έκανε τον Πόνσε να τραβήξει ουκ ολίγες φορές τα… μαλλιά του με τις χαμένες ευκαιρίες του.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού και πριν το πούλμαν των «κυανόλευκων» αναχωρήσει για τη Φθιώτιδα, ο 31χρονος (22/10/87) τερματοφύλακας μίλησε στο gazzetta.gr για την προσπάθεια της Λαμίας να κερδίσει ό,τι μπορεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική, έχρισε φαβορί για το πρωτάθλημα τους Θεσσαλονικείς κι έβγαλε το «καπέλο» του στον συμπατριώτη του, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον «δυσκολότερο επιθετικό της Super League.

Πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις ομάδες όπως η ΑΕΚ, που επιτίθενται συνεχώς και καλείσαι να επέμβεις συχνά;

«Αυτή είναι η δουλειά μου! Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, η ΑΕΚ έπαιξε εξαιρετικά και στο πρώτο ημίχρονο ειδικά νομίζω πως παίξαμε χειρότερα από κάθε άλλο ματς φέτος, ίσως μόνο με τον Άρη παίξαμε πιο άσχημα. Το 1-0 διατηρήθηκε και λόγω της τύχης, η ΑΕΚ άξιζε να νικήσει. Εμείς προσπαθούμε να πάρουμε πράγματα από αυτά τα δύσκολα παιχνίδια, όμως στην πραγματικότητα κοιτάμε το τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, το τελευταίο πριν τη διακοπή».

Κάνεις κάποια ειδική προετοιμασία για αγώνες απέναντι σε ομάδες όπως η ΑΕΚ, που έχει πολλούς καλούς επιθετικούς, καλύτερους από τον μέσο όρο;

«Πρέπει φυσικά να είμαι φρέσκος. Ξέρω από πριν πως έχω δύσκολο έργο. Πιο δύσκολα όμως είναι τα παιχνίδια που ένας τερματοφύλακας δέχεται πολλά σουτ. Σε αγώνες που ξέρεις ότι θα δεχθείς πίεση, μπορείς να ανταπεξέλθεις καλύτερα γενικά».

Πως βρίσκεις το επίπεδο των σέντερ φορ στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Νομίζω πως είναι καλοί, αλλά οι ομάδες παίζουν κλειστά. Δεν είναι όπως στο Βέλγιο ή στην Ολλανδία, είναι δύσκολη η δουλειά του επιθετικού στην Ελλάδα, γιατί οι περισσότερες ομάδες στήνουν… πούλμαν και τους κάνουν τη ζωή ζόρικη. Ο Πρίγιοβιτς πάντως για μένα είναι ο καλύτερος επιθετικός. Έχει τα πάντα, δεξί, αριστερό, είναι δυνατός. Είναι μοντέρνος φορ, ολοκληρωμένος».

Ποιος πιστεύεις ότι θα πάρει το πρωτάθλημα;

«Ο ΠΑΟΚ! Έχει 16-17 παίκτες που μπορούν να παίξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, είναι όλοι τους ποιοτικοί. Η ΑΕΚ είναι καλή, όμως και λόγω του Champions League, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με 11-12-13 παίκτες, δεν έχει το βάθος που απαιτείται. Για τον ΠΑΟΚ είναι πιο εύκολο, μπορεί να παίρνει τα μικρά παιχνίδια, που στο τέλος σου δίνουν τον τίτλο».

Είσαι ικανοποιημένος από την πορεία της Λαμίας;

«Είμαστε καλή ομάδα, καλό γκρουπ. Ήρθα στην ομάδα για να τη βοηθήσω και πιστεύω πως τα καταφέρνω καλά ως τώρα.Διανύσαμε αήττητο επτά αγώνων, αυτό μας έδωσε ώθηση. Τώρα περιμένουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ώστε στη συνέχεια να επικεντρωθούμε στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Λαμία. Είναι σίγουρα πολύ κρίσιμος για εμάς».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button