FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός: Το scout report της αντίπαλης ομάδας!(pics+vids)

Σας παρουσιάζουμε, σας αναλύουμε και σας αποκαλύπτουμε τον επόμενο αντίπαλο του ΠΑΣ Λαμία, τον Ολυμπιακό. Ιστορία, ρόστερ, μπάτζετ, προπονητής, στατιστικά και αποτελέσματα όλα «στο πιάτο σας».

Η 13η αγωνιστική πέρασε, με τον ΠΑΣ Λαμία να θέλει να ξεχάσει πολύ γρήγορα. Η 14η όμως, φέρνει τη Λαμία αντιμέτωπη και πάλι με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Εμείς σαν LamiaSports θα σας παρουσιάσουμε τον αντίπαλο του ΠΑΣ Λαμία, γράφοντας λίγα λόγα για την ιστορία του, το ρόστερ του, τις μεταγραφές του, το μπάτζετ του αλλά και τα στατιστικά του.

Πάμε να ξεκινήσουμε:

ΙΣΤΟΡΙΑ(τα πρώτα χρόνια)

1925-1930

Ο αληθινά πρωτότυπος τίτλος ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του συλλόγου και έλυσε τη δυστοκία που επικράτησε στην ανεύρεση κοινά αποδεκτού ονόματος. Ανάδοχος ήταν ο Νότης Καμπέρος, που θέλησε να υποδηλώσει με τον τίτλο του νέου συλλόγου δύναμη, αθλητική ισχύ, ήθος, ευγενή άμιλλα, και φυσικά το ολυμπιακό ιδεώδες.

Οι ιδρυτές ήταν όλοι αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες στο μεγάλο λιμάνι. Η οικογένεια των Ανδριανόπουλων έχει στην ιδιοκτησία της ένα εμπορικό οίκο, που διηύθυνε τότε ο πατέρας Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Τα παιδιά του δραστηριοποιούνται σε όλα τα αθλήματα. Σε άμεση συνεννόηση με άλλους επιφανείς παράγοντες της πειραϊκής κοινωνίας , δημιούργησαν ένα αθλητικό σωματείο, για να αμφισβητήσουν άμεσα την κυριαρχία του Πειραϊκού Συνδέσμου, παλιού σωματείου του Πειραιά, με πολύμορφη δραστηριότητα (λογοτεχνική, εκπαιδευτική, πολιτιστική, αθλητική).Ανάμεσα στους ιδρυτές ξεχώριζαν, ο βιομήχανος Μιχαήλ Μανούσκος, ο ανώτατος αξιωματικός του Π.Ν Νότης Καμπέρος, ο διευθυντής του Ταχυδρομείου Σταύρος Μαραγκουδάκης, ο έμπορος Νίκος Ανδρόνικος, ο αξιωματικός του Στρατού Δημήτριος Σκλιάς, ο δικηγόρος Νικόλαος Ζαχαρίας, ο συμβολαιογράφος Αθανάσιος Μέρμηγκας, ο χρηματομεσίτης Ιωάννης Κεκκές, και ασφαλώς η οικογένεια των εμπόρων Ανδριανόπουλων, με πολύμορφη δραστηριότητα (λογοτεχνι-κή, εκπαιδευτική, πολιτιστική, αθλητική).

Ο Ολυμπιακός ταυτίζεται στο ξεκίνημά του με τα αδέλφια Ανδριανόπουλου. Και οι πέντε έγραψαν ιστορία. Ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί παρόμοιο γεγονός, όπου πέντε αδέλφια να είναι συμπαίκτες σε μία ομάδα, και ακόμη περισσότερο όλοι τους να αγωνίζονται στην επίθεση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους άλλους πρωτοπόρους, όπως ήταν ο Κώστας Κλειδουχάκης, τερματοφύλακας της ομάδας, αλλά και οι Νίκος Πανόπουλος, Χαράλαμπος Πεζώνης, Πάνος Κορωναίος, Κώστας Τερεζάκης.

Η δεκαετία του 1930 ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές για τον πειραϊκό σύλλογο. Ορισμένες σημαντικές επιτυχίες επί ξένων ομάδων που είχαν προηγηθεί, οι νίκες επί των ελληνικών σωματείων στα συχνά φιλικά παιχνίδια και η αποτελεσματική διοικητική λειτουργία προοιώνιζαν ευνοϊκή αθλητική πορεία για την ομάδα. Δύναμη του συλλόγου οι πολυπληθείς οπαδοί του, οι οποίοι έδειχναν την υποστήριξή τους ακόμη και στους φιλικούς αγώνες. Εναντίον του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εναντίον του Εθνικού στο Ποδηλατοδρόμιο, εναντίον του Απόλλωνα ή της ΑΕΚ στο γήπεδο του Ρουφ, εκδήλωναν τη συμπαράστασή τους στην ομάδα.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού επέστρεφαν στον Πειραιά με τα πόδια πανηγυρίζοντας κάποια σημαντική επιτυχία . Περνούσαν από τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας για να διατρανώσουν τη νίκη επί των Αθηναίων, κατηφόριζαν την οδό Πειραιώς και κατέληγαν με ζητωκραυγές στον κεντρικό Πειραιά αλλά και ακόμη παραπέρα στις απόμακρες φτωχογειτονιές . Ήταν οι στιγμές της δικαίωσης, της καταξίωσης που έφερνε η νίκη επί των αθηναίων ανταγωνιστών. Ιδιαίτερα οι επιτυχίες κατά του Παναθηναϊκού γιορτάζονταν με ένα ξεχωριστό τρόπο.

Οι ολυμπιακοί φίλαθλοι επινοούσαν διάφορα για να πανηγυρίσουν τη νίκη και να σαρκάσουν τους φιλάθλους του αντιπάλου. Το 1931 ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Διοργανώθηκε στο πρότυπο της εθνικής κατηγορίας, έτσι όπως επανήλθε αρκετές φορές αργότερα για να οριστικοποιηθεί το 1959 με τη δημιουργία του εθνικού πρωταθλήματος. Συνολικά στην προπολεμική περίοδο ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή 6 φορές, ενώ ένα πρωτάθλημα εκείνο του 1934-35 δεν ολοκληρώθηκε. Στη φίλαθλη κοινή γνώμη ο Ολυμπιακός είχε καταγραφεί ως η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας, με απανωτές επιτυχίες επί όλων των αντιπάλων του. Η συρροή του κόσμου στα παιχνίδια του ήταν εντυπωσιακή.

δείτε τη συνέχεια εδώ

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1925, από τη συγχώνευση δύο πειραϊκών σωματείων, του Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Πειραιώς (Πειραϊκός Ποδοσφαιρικός Όμιλος) και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς. Το όνομα του νέου συλλόγου το έδωσε ο πρώτος αντιπρόεδρός του, Νότης Καμπέρος, δίνοντας τέλος στις διαφωνίες που είχαν δημιουργηθεί.

Ο Μιχάλης Μανούσκος πρόσθεσε το “Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς” και ο τίτλος ψηφίστηκε ομόφωνα. Το όνομα του νέου συλλόγου επιλέχθηκε ώστε να υποδηλώνει το πάθος, την αθλητική ισχύ, την ευγενή άμιλλα, τη δίκαιη νίκη, έννοιες που περικλείονται στο λεγόμενο ολυμπιακό ιδεώδες. Υπό το σκεπτικό αυτό επιλέχθηκε και ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος ως έμβλημα, με χρώματα το κόκκινο του πάθους και της νίκης και το λευκό της αγνότητας και του δίκαιου ανταγωνισμού. Πρώτος πρόεδρος της ομάδας έγινε ο Μιχάλης Μανούσκος.

Η φετινή ομάδα αποτελείται απο τους:

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Όνομα: ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ημ. Γέννησης: 17 Ιουλίου 1970

Προηγούμενες Ομάδες:

Καριέρα ως Προπονητής:
Ουνιάο ντε Λάμας (2006-2007), Λουζιτανια (2007-2009), Εσπίνιο (2009-2010), Μαρίτιμο Β’ (2010), Μαρίτιμο (2010-2014), Ρίο Άβε (2014-2016), Βιτόρια Γκιμαράες (2016-2018), Ολυμπιακός (2018-)

Καριέρα ως ποδοσφαιριστής:
Φεϊρένσε (1988-1994), Βιτόρια Γκιμαράες (1994-1995), Σπόρτινγκ (1995-1998), Μποαβίστα (1998-1999), Σάντα Κλάρα (1999-2000), Αλβέρκα (2000-2004)

Τίτλοι-Διακρίσεις:

Ως ποδοσφαιριστής:
-1 Σούπερ Καπ Πορτογαλίας: Σπόρτινγκ (1995)

 

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 19 μεταγραφές πραγματοποίησε η ομάδα του Ολυμπιακού το καλοκαίρι που μας πέρασε. Πιο κάτω θα μπορέσετε να τις δείτε αναλυτικά μία προς μία όλες τις μεταγραφικές κινήσεις των Πειραιωτών:

Η σειρά είναι τυχαία…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ

Ο Ολυμπιακός, είναι η ακριβότερη ομάδα του πρωταθλήματος έχοντας 60 εκατ. € μπάτζετ και ακριβότερη μεταγραφή περίπου στα 7 εκάτ. €.

Η ομάδα του Πειραιά, έχει αυτή την στιγμή 29 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, έχοντας 15 ξένους. Από τους 29 οι 17 είναι διεθνείς με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους.

Μέσος όρος ηλικίας στον Ολυμπιακό είναι τα 26 χρόνια.

 

TOP-5 MARKET VALUE ΠΑΙΚΤΩΝ

Η ομάδα του Ολυμπιακού, εκτός από μεγάλο μπάτζετ διαθέτει και αρκετούς ποδοσφαιριστές που έχουν υψηλή ποδοσφαιρική αξία.

Πρώτος, ο αρχηγός και ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο Κώστας Φορτούνης. Το «δεκάρι» της ομάδας στα 26 του χρόνια στοιχίζει ακριβώς 7 εκατ. €, σύμφωνα με το transfermarkt.com.

Δεύτερος, έρχεται ο Ντάνιελ Ποντένσε. Ο 23χρονος εξτρέμ ήρθε ως ελεύθερος από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά η αξία του είναι ήδη αρκετά ανεβασμένη, καθώς ο Πορτογάλος κοστίζει 4,5 εκατ. €.

Τρίτος στη λίστα μας, είναι ένας από τους «παλιούς» πλέον του Ολυμπιακού και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός δεξιός μπακ-χαφ στα 27 του χρόνια έχει τιμή τα 4 εκατ. € και είναι και διεθνής.

Έπειτα, περνάνε στην αποκάλυψη του Ολυμπιακού για φέτος. Ο λόγος για τον ποδοσφαιριστή από τη Γουϊνέα, Μαντί Καμαρά. Ο 21χρονος μέσος ήρθε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και η τιμή του ήδη έχει ανέβει κατά πολύ. Αυτή την στιγμή κοστίζει κάπου στα 4 εκατ. €.

Πέμπτος και τελευταίος της λίστας μας, ο σέντερ μπακ από την Σενεγάλη, ο Πάπε Αμπού Σισέ. Ο 23χρονος αμυντικός διανύει εξαιρετική ποδοσφαιρική σεζόν έχοντας παίξει σχεδόν σε όλα τα ματς της ομάδας του, ενώ κλήθηκε και στην Εθνικής της χώρας του. Η τιμή του είναι στα 3.50 εκατ. €.

Πιο αναλυτικά:

 

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Αν και έκανε μεταγραφές φέτος ποιοτικών σέντερ φορ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει αρκετά γκολ από τους Γκερέιρο, Χασάν και Μάνο.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας αυτή την στιγμή είναι ο Φορτούνης, ο οποίος με 12 συμμετοχές έχει 2 γκολ και 2 ασίστ.

Μετά, έρχεται ένας σέντερ μπακ ο οποίος έχει τα ίδια γκολ με τον Φορτούνη, ο Γιάγκο Βούκοβιτς. Ο Σέρβος έχει παίξει σε 12 παιχνίδια μέχρι στιγμής και έχει 2 γκολ και 1 ασίστ.

Έπειτα έρχεται ο Μαντί Καμαρά, με 13 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ, με το νεαρό μέσο να αποτελεί μία πραγματική έκπληξη για την ομάδα του Πειραιά.

Και μετά από τρεις ποδοσφαιριστές έπρεπε να φτάσουμε στον 4ο της λίστας για να βρούμε το σέντερ φορ. Με δύο γκολ και 1 ασίστ σε 10 συμμετοχές ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο.

Τελευταίος της λίστας, ο Ντάνιελ Ποντένσε, με 12 συμμετοχές, 2 γκολ και αυτός και 1 ασίστ.

Πιο αναλυτικά:

 

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ρίχοντας μία ματιά στα στατιστικά της ομάδας του Ολυμπιακού, βλέπουμε πως αυτό που ξεχωρίζει είναι οι 207 τελικές προσπάθειες που έχει μέχρι στιγμής.

Επίσης, οι Πειραιώτες βάζουν γκολ σε 11.5 τελικές προσπάθειες και μέχρι στιγμής σε 13 αγώνες έχει 18 γκολ.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι οι εύστοχες πάσες της «ερυθρόλευκης» ομάδας όπου έχει 998.

Πιο αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού:

Αναλυτικά τα στατιστικά των ποδοσφαριστών του Ολυμπιακού:

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο Ολυμπιακός σε 13 αγώνες της SuperLeague έχει μέχρι στιγμής 8 νίκες, 2 ήττες και 3 ισοπαλίες.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα:

1η αγωνιστική:

2η αγωνιστική

3η αγωνιστική

4η αγωνιστική:

5η αγωνιστική:

6η αγωνιστική:

7η αγωνιστική:

8η αγωνιστική:

9η αγωνιστική:

10η αγωνιστική:

11η αγωνιστική:

12η αγωνιστική:

13η αγωνιστική:

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button