FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τα δύσκολα πέρασαν… τώρα ξεκινάνε τα ντέρμπι!

Η Λαμία ολοκλήρωσε τις κατά σειρά υποχρεώσεις απέναντι στους «μεγάλους» και πριν τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης που θα καθορίσει κι αν θα κάνει ήρεμες γιορτές ή όχι.

Αφού έκλεισε σερί επτά αγώνων χωρίς ήττα, η Λαμία του Μάκη Χαβου αναγκάστηκε να επανέλθει στην «ωμή» πραγματικότητα και τα σπουδαία «τεστ» απέναντι στους δυσκολότερους αντιπάλους στο φετινό πρωτάθλημα.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ (εντός) και την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό (εκτός έδρας), οι Φθιωτοί κλήθηκαν να διεκδικήσουν το μάξιμουμ, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό.

Αυτό δεν ήρθε βαθμολογικά, αφού οι τρεις ήττες συμπλήρωσαν το πρόγραμμα, αν και το επίπεδο ανταγωνισμού απέναντι σε τόσο καλύτερους αντιπάλους μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Απ’ την άλλη, το κακό είναι πως η Λαμία παραμένει εδώ και τρεις εβδομάδες καθηλωμένη στους 11 βαθμούς. Ενώ είχε «χτίσει» μια διαφορά ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού, πλέον είδε τον ΟΦΗ να τη φτάνει, τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ Γιάννινα να την προσπερνά και πλέον βλέπει ξανά τον κόσμο από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Μια εβδομάδα πριν τη διακοπή της Super League λόγω Χριστουγέννων, το επόμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης του «πρώην» Μπάμπη Τεννέ και μάλιστα εντός έδρας (23/12, 16:00) συνιστά ευκαιρία πρώτης τάξεως για επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

Αν ούτε εκεί έρθει η νίκη, με δεδομένο πως ακολουθεί «έξοδος» στο Κλεάνθης Βικελίδης και εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός επισκέφτεται το ΔΑΚ Λαμίας, δεν αποκλείεται οι «κυανόλευκοι» να περιέλθουν σε δεινή βαθμολογική θέση με το πέρας της 17ης αγωνιστικής.

Φυσικά το πρωτάθλημα έχει «δρόμο» ακόμα, όμως για ψυχολογικούς και αντικειμενικούς λόγους, μια νίκη απέναντι στην τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος και μάλιστα εντός έδρας συνιστά «χρυσή» ευκαιρία για τους Φθιωτούς, πριν κληθούν να αντιμετωπίσουν σαφώς πιο δύσκολους αντιπάλους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button