ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Πλήρωσε τα λάθη της και ηττήθηκε η Λαμία!

Με ήττα ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος υποδέχθηκε στο "Αθανάσιος Διάκος" την ΑΕΚ. #slgr #lamiafc #aekfc #πρεμιέρα #matchreport #season2022_2023

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 2022-2023 o ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος» την ΑΕΚ. #slgr #lamiafc #aekfc #πρεμιέρα #matchreport #season2022_2023

Με ήττα ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος υποδέχθηκε στο “Αθανάσιος Διάκος” την ΑΕΚ.

Με σκορ 0-3 και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο, η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΣ Λαμία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η Λαμία ήταν αυτή που είχε τεράστια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντε Βινσέντι ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Σλίβκα. Ο Αργεντινός παρόλο αυτά με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς στο 33′ του αγώνα.

Στο 36′ δυστυχώς ο Αραούχο βρήκε δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Από λάθος ήρθε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Ο Τζανετόπουλος άργησε χαρακτηριστικά να δώσει τη μπάλα σε θέση κοντά στην περιοχή, ο Αραούχο του “έκλεψε” τη μπάλα και μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 0-2.

Το 0-3 ήρθε μετά από εξαιρετική ενέργεια και πλασέ του Ορμπελίν Πινέδα.

Τεράστια ευκαιρία για τη Λαμία στο δευτερο ημιχρονο, ο Τσούκαλος μετά από ωραία ενέργεια έκανε το σουτ εκτός της περιοχής όμως το δεξί κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς σταμάτησε την πορεία της μπάλας.

Έτσι ξεκίνησε η Λαμία:

Ο Φέστα παρέταξε την ομάδα του με τους Γκαραβέλη κάτω από το τέρμα, τους Κορνέζο, Τζανετόπουλος και Σιμόν στο κέντρο της άμυνας, αριστερά όλη την πλευρά ο Γκοράνοφ, δεξιά ο Προβυδάκης, Σλίβκα, Μπάμπης και Νούνιες στο κέντρο ενώ μπροστά τους θα είναι ο Ντε Βινσέντι και ο Τσιλούλης.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Απείλησε στο 5′ η Λαμία

Η Λαμία ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς. Μόλις στο 5′ μετά από λανθασμένη εκτίμηση του Τζαβέλλα σε σέντρα του Σλίβκα, η μπάλα έφθασε στον Ντε Βινσέντι, ο οποίος καθυστέρησε δίνοντας το δικαίωμα στον διεθνή στόπερ να τον ανακόψει.

To 0-0 παρέμενε με την ΑΕΚ ναι μεν να έχει την κατοχή με τον Βίντα να συμμετέχει στο build up παιχνίδι από την άμυνα και τους Τσούμπερ-Άμραμπατ να παίζουν ψηλά, αλλά χωρίς τελική προς την αντίπαλη εστία με απενεργοποιημένο τον Πινέδα.

Και φθάσαμε στο 21′ με την Ένωση να απειλεί για πρώτη φορά. Η ΑΕΚ αναπτύχθηκε γρήγορα με άμεσους και κάθετους συνδυασμούς. Ο Αραούχο βρέθηκε σε θέση βολής, εκτέλεσε με τον Κορνέζο να κόβει με ωραίο τάκλιν και να αποσοβεί τα χειρότερα για τους γηπεδούχους.

Η Λαμία κρατούσε με σχετική άνεση το 0-0 και όποτε έβρισκε ευκαιρία κυρίως από τα άκρα προσπαθούσε να απειλήσει. Όπως έκανε στο 27′ με μακρινά σουτ του Ντε Βινσέντι και Τσιλούλη.

Έχασε πέναλτι η Λαμία, τη «σκότωσε» στο 35′ ο Αραούχο

Και στο 30′ ήρθε η φάση που θα μπορούσε να αλλάξει το ρου του ματς. Ο ρέφερι, Κουτσιαύτης έκανε ανασκόπηση της φάσης μέσω VAR, όπου ο Σιμάνσκι μάρκαρε εντός περιοχής τον Σλίβκα και έδειξε στο 32′ ορθώς την «άσπρη βούλα». Ο Ντε Βινσέντι ανέλαβε την εκτέλεση και σημάδεψε το δοκάρι του Στάνκοβιτς με το 0-0 να παραμένει.

Και αφού η ΑΕΚ γλίτωσε σε εκείνο το χρονικό σημείο το 1-0, ήρθε το «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα. Η ΑΕΚ πίεσε ψηλά, ανάγκασε τη Λαμία να κάνει λάθος στην περιοχή με τους Αραούχο-Πινέδα να συνδυάζονται και τον Αργεντινό να εκτελεί και να δίνει στο 35′ το προβάδισμα στην Ένωση.

Μέσα σε ένα πεντάλεπτο η ΑΕΚ είχε κάνει το δρομολόγιο κόλαση-παράδεισος και από το πιθανό 1-0 κατά της, βρέθηκε στο υπαρκτό 1-0 υπέρ της. Όσο περνούσε η ώρα η Ένωση ανέβαζε στροφές και στο 45+2′ άγγιξε το 2-0. Ήταν η υπέροχη σέντρα του Άμραμπατ με τον Μάνταλο να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα να περνά μόλις άουτ.

Το «κιτρινόμαυρο» 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου, αφού στο 45+3′ ο Γιόνσον έκανε καίριο τάκλιν σε προσπάθεια του Τσιλούλη με τον Τσούμπερ στην εξέλιξη της φάσης να σουτάρει άουτ.

Το «καθάρισε» ο Σέρχιο, μία «ομορφιά» το 3-0 του Πινέδα

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της με πρέσινγκ ψηλά, την ώρα που η Λαμία περίμενε «οχυρωμένη» στα μετόπισθεν και προσπαθούσε στο τρανζίσιον όταν της δινόταν ευκαιρία να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για φάση.

Το 1-0 παρέμενε και στο 57′ ο Φέστα αποφάσισε να ρισκάρει. Έβγαλε Προβυδάκη, έβαλε τον Μανούσο στη φυσική του θέση, αυτή του φορ και πέρασε στην πτέρυγα τον Τσιλούλη με στόχο να χτυπήσει την ΑΕΚ κυρίως από τις πτέρυγες.

Στο 65′, όμως, ήρθε ο Αραούχο να τελειώσει το ματς. Ο κάπτεν της ΑΕΚ έκλεψε την μπάλα από τον Τζανετόπουλο, προχώρησε, πλάσαρε και έκανε το 2-0 για την Ένωση ρίχνοντας επί της ουσίας τους τίτλους τέλους στο ματς.

Και μετά άρχισε η alegria… Στο 73′ η ΑΕΚ έφθασε στο 3ο γκολ με υπέροχο γκολ του Πινέδα, αλλά και εξαιρετική ενέργεια και πάσα στο κενό από τον Ντομαγκόι Βίντα.

Πλέον η συνέχεια του ματς ήταν τυπική διαδικασία με το 3-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς, αν και στο 84′ η Λαμία θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της τιμής με την μπάλα στο σουτ του Τσούκαλου να σταματά στο δοκάρι.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

ΠΑΣ Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Νούνιες, Ντε Βινσέντι, Σλίβκα, Σιμόν, Γκοράνοφ, Μπάμπης, Τσιλούλης, Κορνέζος

Αναπληρωματικοί: Τρόπουλος, Σαραμαντάς, Μανούσος, Βασιλακάκης, Μπενίτεζ, Τρούμπουλος, Μαργαρίτης, Τσούκαλος, Αναγνωστόπουλος

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βίντα, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος, Αραούχο

Αναπληρωματικοί: Αθανασιάδης, Ρότα, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Ραντόνια, Φράνσον, Λιβάι Γκαρσία, Αλμπάνης, Γιούσης

Διαβάστε επίσης

Back to top button