ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η «μάχη» για την 6η θέση: Πώς την εξασφαλίζει σήμερα η Λαμία και τι χρειάζεται ο Αστέρας για να παραμείνει στο «κόλπο»

Για τη Λαμία υπάρχουν δύο σενάρια που της επιτρέπουν να «κλειδώσει» από σήμερα μαθητικά την 6η θέση που οδηγεί στα play-offs. Τι θέλει ο Αστέρας για να… πάει τη «μάχη» μέχρι το φινάλε και τελικά να την προσπεράσει.

Για τη Λαμία υπάρχουν δύο σενάρια που της επιτρέπουν να «κλειδώσει» από σήμερα μαθητικά την 6η θέση που οδηγεί στα play-offs. Τι θέλει ο Αστέρας για να… πάει τη «μάχη» μέχρι το φινάλε και τελικά να την προσπεράσει.

Παράλληλα με τις «μάχες» που διεξάγονται σε κορυφή και ουρά διεξάγεται στη Stoiximan Super League και η εκείνη για την κατάληψη της 6ης θέσης, η οποία και οδηγεί στα play-offs. Μάλιστα είναι η μόνη που θα ξεκαθαρίσει άμεσα, αφού στα υπόλοιπα «μέτωπα» (σ.σ. τίτλος, ευρωπαϊκά «εισιτήρια», παραμονή κτλ) τα πάντα θα αποσαφηνιστούν μετά και την ολοκλήρωση τόσο των play-offs όσο φυσικά και των play-outs.

Ποια ή ποιος όμως θα ακολουθήσει το Big-5 στο μίνι πρωτάθλημα των 10 αγωνιστικών που έπεται; Οι «μνηστήρες» είναι δύο και πιο συγκεκριμένα η Λαμία που επί του παρόντος διαθέτει ένα Α προβάδισμα και ο Αστέρας Τρίπολης.

Η ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται στο «+4» από τους Αρκάδες και επειδή «έχει» τη μεταξύ τους ισοβαθμία, από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» καλούνται ουσιαστικά να καλύψουν διαφορά πέντε πόντων.

Ετσι με μόλις δύο παιχνίδια να απομένουν ως το φινάλε της regular season ενδέχεται απόψε (28/2) κιόλας, περίπου στις 19:00 οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναμετρήσεις και των δύο clubs για την 25η αγωνιστική, να έχουμε τον «νικητή» της μεταξύ τους… κούρσας.

Το άνωθεν προκύπτει επειδή υπάρχουν δύο σενάρια που θα εξασφαλίσουν άμεσα στη Λαμία την παρουσία της στα play-offs, χωρίς να περιμένει την Κυριακή (3/3) και το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Πιο συγκεκριμένα αυτό θα συμβεί εάν ο Αστέρας δεν κερδίσει την Κηφισιά στον δικό του αγώνα που θα ξεκινήσει στις 15:00 ή εφόσον φύγει νικήτρια από το Περιστέρι, σε μία αναμέτρηση που θα αρχίσει στις 17:00.

Βασικά η Λαμία για να εξασφαλίσει την 6η θέση χρειάζεται ή μία νίκη στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια της ή να μην κάνει ο Αστέρας το απόλυτο (2χ2). Για αυτό και εξυπακούεται πως σε περίπτωση που βγάλει σήμερα το ίδιο αποτέλεσμα (σ.σ. εννοείται και καλύτερο) με τους Αρκάδες, θα τερματίσει και μαθηματικά 6η.

Αντίθετα ο Αστέρας για να παραμείνει στο «κόλπο» δεν χρειάζεται σήμερα απλά καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λαμία αφού και ως τέτοιο λογίζεται το ενδεχόμενο ισοπαλίας του και ήττα της, αλλά δική του επικράτηση και μη νίκη της κόντρα στον Ατρόμητο.

Τα εναπομείναντα δύο παιχνίδια τους για την κανονική διάρκεια

Λαμία, 34 βαθμοί

Ατρόμητος*
ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης, 30 βαθμοί

Κηφισιά
Πανσερραϊκός*
Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button