Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ηχηρή απάντηση από διαιτητές και ΚΕΔ στον Μπέο

Η ΚΕΔ απέδειξε ότι έκανε τις κατάλληλες επιλογές διαιτητών και βοηθών σε ένα πολύ κρίσιμο ματς. Βγήκε πανηγυρικά νικήτρια στην μάχη των εντυπώσεων με αντίπαλο τον Μπέο, που εκτέθηκε.

Η ΚΕΔ απέδειξε ότι έκανε τις κατάλληλες επιλογές διαιτητών και βοηθών σε ένα πολύ κρίσιμο ματς. Βγήκε πανηγυρικά νικήτρια στην μάχη των εντυπώσεων με αντίπαλο τον Μπέο, που εκτέθηκε.

Ο Βόλος και ο Αχιλλέας Μπέος εξέδωσαν ανακοινώσεις πριν από τον αγώνα Κηφισιά-ΟΦΗ (0-0). Η ομάδα της Θεσσαλίας χαρακτήρισε επικίνδυνους τους ορισμούς των ρέφερι στην αναμέτρηση. Λίγη ώρα αργότερα ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ επιτέθηκε φραστικά στον Σταύρο Μάνταλο για το ίδιο θέμα. Ανέφερε τα ονόματα του διαιτητή του ματς, Μιχάλη Ματσούκα, του τέταρτου διαιτητή Κώστα Πουλικίδη και του διαιτητή VAR Στάθη Γκορτσίλα, θεωρώντας ότι είχαν ευνοήσει την Κηφισιά και άλλες αναμετρήσεις του φετινού πρωταθλήματος.

Η απάντηση ήρθε στο γήπεδο. Οι προαναφερθέντες ρέφερι όχι μόνο δεν προκάλεσαν πρόβλημα στον ΟΦΗ αλλά ήταν σωστοί στη συνεργασία τους για τη λήψη των σωστών αποφάσεων σε όλες τις επίμαχες φάσεις του αγώνα. Οι ισχυρισμοί και οι χαρακτηρισμοί του Μπέου κατέρρευσαν. Αποδείχθηκαν τελείως άστοχοι.

Η ΚΕΔ απέδειξε ότι έκανε τις κατάλληλες επιλογές διαιτητών και βοηθών σε ένα πολύ κρίσιμο ματς. Βγήκε πανηγυρικά νικήτρια στην μάχη των εντυπώσεων με αντίπαλο τον Μπέο, που εκτέθηκε. Η Κηφισιά και ο ΟΦΗ δεν ασχολήθηκαν στο τέλος με τη διαιτησία. Αντιθέτως έδωσαν συγχαρητήρια στον Ματσούκα και στους συνεργάτες του γιατί έπαιξε 50-50. Ο διαιτητής έδειξε τις προθέσεις του από την αρχή του παιχνιδιού και το ολοκλήρωσε με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία. Οι εν λόγω ρέφερι και η επιτροπή διαιτησίας κέρδισαν πόντους στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Τι είδες;»

Στο 8ο λεπτό υπήρξε επαφή του Ματέος Σάντος με τον Λάρσον μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ. Ο επιθετικός της Κηφισιάς ζήτησε πέναλτι αλλά ο Ματσούκας άφησε σωστά το παιχνίδι να συνεχιστεί. «Τι είδες;» τον ρώτησε ο διαιτητής VAR Στάθης Γκορτσίλας. Ο Ματσούκας απάντησε ότι ο Ματέους Σάντος προσπάθησε να σουτάρει και δεν βρήκε την μπάλα. Αμέσως μετά έπεσε κάτω χωρίς να προκαλέσει την πτώση ο Λάρσον. «Αυτό ακριβώς είδα και εγώ» του είπε ο Γκορτσίλας, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έγινε παράβαση. Στο 75? η μπάλα ήρθε σε επαφή με το χέρι του Τσάπαν μέσα στην περιοχή της Κηφισιάς. Ήταν κολλημένο στο σώμα του αμυντικού των γηπεδούχων. Ματσούκας και Γκορτσίλας πάλι είχαν την ίδια άποψη για την φάση και το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς πρόβλημα.

Kαλή απόδοση του Στεφανή

Ο Γιώργος Στεφανής της ΕΠΣ Καρδίτσας είχε καλή απόδοση στο ματς. Αντέδρασε σωστά στο 19ο λεπτό όταν υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Ισέκα, ο οποίος στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ήταν πάρα πολύ οριακή και του αξίζουν συγχαρητήρια που εντόπισε στην παράβαση στην κανονική ροή του ματς. Μετά από αρκετά λεπτά βγήκε το πόρισμα αφού τραβήχτηκαν οι γραμμές και ήρθε η επιβεβαίωση από το VAR. Στο 38? ο ίδιος βοηθός άφησε σωστά τον Μπάκου να ολοκληρώσει την φάση αλλά ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε την μπάλα. Καλός ήταν και ο δεύτερος βοηθός Νίκος Σάββας. Ο Στεφανής πήρε τα εύσημα από τον παρατηρητή διαιτησίας για την φάση του 19ου λεπτού. Η διαιτησία στην Καισαριανή πήρε εξαιρετικό βαθμό γιατί όλοι οι ρέφερι που ορίστηκαν στο ματς είχαν πολύ καλή απόδοση. Γράψαμε την ημέρα των ορισμών ότι ο Ματσούκας έψαχνε την ευκαιρία για να πάρει το αίμα του πίσω μετά την εμφάνιση του στο παιχνίδι Κηφισιά-Πανσερραϊκός του πρώτου γύρου. Κυριολεκτικά έσβησε τα λάθη του σε εκείνη την αναμέτρηση με την αντίστοιχη στο Κηφισιά-ΟΦΗ.

Πηγή: monobala.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button