Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Αλμέιδα τιμωρήθηκε με πρόστιμο για όσα έγιναν στην Τούμπα, κανονικά στον πάγκο με Ολυμπιακό

Ο Ματίας Αλμέιδα τιμωρήθηκε μόνο με πρόστιμο για όσα έγιναν στην Τούμπα και θα είναι κανονικά στον πάγκο με Ολυμπιακό

Ο Ματίας Αλμέιδα τιμωρήθηκε μόνο με πρόστιμο για όσα έγιναν στην Τούμπα και θα είναι κανονικά στον πάγκο με Ολυμπιακό

Ο Ματίας Αλμέιδα θα είναι κανονικά στον πάγκο στο ματς με τον Ολυμπιακό (Τετάρτη 15/5). Ο τεχνικός της ΑΕΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο για όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μετά το τέλος του αγώνα γύρω από τον πάγκο της Ένωσης επικράτησε μεγάλη ένταση. Οι κάμερες έδειξαν τον Αλμέιδα να πιάνει από το λαιμό έναν άνθρωπο.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως ο άνθρωπος αυτός ήταν αστυνομικός. Ο Αλμέιδα ζήτησε συγνώμη. Τελικά η απόφαση της ΔΕΑΒ που βγήκε το βράδυ της Τετάρτης (8/5) κάνει λόγο για τιμωρία του προπονητή της ΑΕΚ μόνο με πρόστιμο. Θα είναι κανονικά στον πάγκο με τον Ολυμπιακό.

«Με την υπ’ αριθμ. 26/2024 Απόφασή της, επιβλήθηκε διοικητική κύρωση (πρόστιμο) ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) σε βάρος του MATIAS JESUS ALMEYDA, προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΚ, για φαινόμενα βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό και έλαβαν χώρα εντός αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Τούμπας Θεσσαλονίκης μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, στις 28-4-2024 για τα Play Offs του πρωταθλήματος της Super League 1, περιόδου 2023-2024.
Ειδικότερα, όντας προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά τη λήξη του συγκεκριμένου αγώνα χειροδίκησε σε βάρος αστυνομικού με πολιτική περιβολή, όπως προκύπτει και από το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας (κάμερες) του γηπέδου. Εφαρμογή του άρθρου 9 του ν. 5085/2024» αναφέρεται στην απόφαση.

Με ανάλογο πρόστιμο τιμωρήθηκε και ο ΠΑΟΚ για το πανό που σηκώθηκε πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Με την υπ’ αριθμ. 25/2024 Απόφασή της, επιβλήθηκεσε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διοικητική κύρωση (πρόστιμο) ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) για ανάρτηση πανό πολιτικού – ιδεολογικού χαρακτήρα με περιεχόμενο υβριστικό, που έλαβε χώρα κατά την ποδοσφαιρική συνάντηση ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ στην αθλητική εγκατάσταση του γηπέδου Τούμπας Θεσσαλονίκης, στις 28-4-2024 για τα Play Οffs του πρωταθλήματος της Super League 1, περιόδου 2023-2024.

Εφαρμογή του άρθρου 14 του ν. 5085/2024» αναφέρεται.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button