Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ρεκόρ… Αφρικής ο Ελ Κααμπί: Ξεπέρασε Ντρογκμπά, Ετό και Σαλάχ!

Την κορυφαία επίδοση Αφρικανού στράικερ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει ο Ελ Κααμπί, με τα 15 ευρωπαϊκά γκολ σε μια σεζόν.

Την κορυφαία επίδοση Αφρικανού στράικερ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει ο Ελ Κααμπί, με τα 15 ευρωπαϊκά γκολ σε μια σεζόν.

Την καλύτερη σεζόν της καριέρας του βιώνει ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί φέτος στον Ολυμπιακό, αποδεικνύοντας πως η επιλογή του να ντυθεί στα ερυθρόλευκα το καλοκαίρι ήταν η πιο σωστή. Ο Μαροκινός στράικερ μετρά φέτος 32 γκολ με τους Πειραιώτες σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά τα 15 ευρωπαϊκά του γκολ, γκρεμίζουν επιδόσεις θρύλων από την Αφρική.

Ο 30χρονος στράικερ έχει πετύχει 10 γκολ στο Conference League, όσα έχει και ο Νιγηριανός Σίριελ Ντέσερς της Φέγενορντ, αλλά υπάρχει ακόμα ο τελικός στον οποίο θα αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό και θα έχει την ευκαιρία να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Τα 15 γκολ του Ελ Κααμπί σε μια σεζόν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελούν την καλύτερη επίδοση Αφρικανού επιθετικού, αφήνονυας πίσω ονόματα όπως τους Ντιντιέ Ντρογκμπά, Σαμουέλ Ετό και Μοχάμεντ Σαλάχ.

Το ταξίδι του Μαροκινού άσου, που γεννήθηκε το 1993 στην Καζαμπλάκα και έπαιξε στις Ρασίνγκ, Μπερκάν, Γουαϊντάντ, αλλά και στην κινέζικη Χεμπέι, την τουρκική Χατάισπορ και την Αλ Σαντ του Κατάρ, κορυφώνεται φέτος στον Ολυμπιακό, όπου στάθηκε επάξια τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη, στις διοργανώσεις της οποίας αγωνίστηκε για πρώτη φορά.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button