ΓενικάΝέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Στην «κατάψυξη» σκάνδαλο φοροδιαφυγής 1 δισ. ευρώ!

Απίθανη απόφαση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που βάζει στο… ψυγείο ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα φοροδιαφυγής των τελευταίων χρόνων.

Στην «κατάψυξη» μπαίνει η πιο σημαντική δικογραφία της οικονομικής εισαγγελίας για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής των στοιχηματικών εταιριών, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Ο σχετικός φάκελος που εντόπισε φοροδιαφυγή ύψους 1 δισ. ευρώ, βρίσκεται στα γραφεία της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) από τον Φεβρουάριο του 2016.

Παρότι οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος επέμεναν να επιστραφεί η δικογραφία για να ασκήσουν τις διώξεις, η ΑΑΔΕ έκρινε ότι το θέμα δεν είναι σε προτεραιότητα! Μάλιστα την τοποθέτησε μαζί με άλλες 3.000 δικογραφίες και τη μετέφερε σε υποδεέστερη υπηρεσία, την επoνομαζόμενη ΔΟΜΗ.

Η δικογραφία για τις στοιχηματικές εταιρίες είχε διαβιβαστεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τα αδικήματα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου είναι κακουργηματικής μορφής:

– Φοροδιαφυγή
– Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
– Ψευδής δήλωση προς την αρμόδια φορολογική αρχή
– Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Ελέγχονται 24 στοιχηματικές εταιρίες που παρότι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μεταφέρουν τα κέρδη τους στη Μάλτα και σε υπερατλαντικούς φορολογικούς «παραδείσους».

πηγή: sport-fm

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button