Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Aνασύρονται από το αρχείο όλες οι υποθέσεις των «ύποπτων» αγώνων, που είχαν κλείσει ελλείψει στοιχείων!

Με απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προέδρου Εφετών Χαράλαμπου Κωτουλόπουλου ανασύρονται από το αρχείο όλες οι υποθέσεις των δεκάδων ύποπτων ματς, που είχε στείλει η Sport Radar και είχαν αρχειοθετηθεί ελλείψει στοιχείων.

Με απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προέδρου Εφετών Χαράλαμπου Κωτουλόπουλου ανασύρονται από το αρχείο όλες οι υποθέσεις των δεκάδων ύποπτων ματς, που είχε στείλει η Sport Radar και είχαν αρχειοθετηθεί ελλείψει στοιχείων.

Όπως αποκαλύπτει το blog “Δικογραφίες” της Μαίρης Μπενέα, ο Πρόεδρος Εφετών κ. Κωτουλόπουλος ζήτησε από τον ποδοσφαιρικό και αθλητικό Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου αντίγραφα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που αφορούν την πολύμηνη καταγραφή του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, για το οποίο διενεργείται έρευνα μετά από στοιχεία της Ιντερπολ.

Παράλληλα ο κ. Κωτουλόπουλος ζήτησε από τον ποδοσφαιρικό – αθλητικό εισαγγελέα στοιχεία από ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και όλα τα στοιχεία από την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας σε σπίτια και γραφεία εμπλεκομένων στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, που έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για έρευνα και ταυτοποίηση.

Οι “καυτές” συνομιλίες, που φέρονται να αποκαλύπτουν “ηχηρή” εμπλοκή στελεχών ΠΑΕ, ζητήθηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, καθώς αποτελούν νέο στοιχείο, που ενδέχεται να “δέσει” αδικήματα για ύποπτα μάτς, τα οποία οδηγήθηκαν στο αρχείο, αφού δεν μπορούσαν να θεμελιώσουν τις κατηγορίες.

Με βάση τα νέα στοιχεία η Επιτροπή Δεοντολογίας ξεκινάει νέα έρευνα και ξαναβάζει στο μικροσκόπιο όλα τα ύποπτα ματς!

Υπενθυμίζεται ότι, οι μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού ήταν το έναυσμα, για να δοθεί παραγγελία από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο στην Οικονομική Αστυνομία, να μπουκάρει σε σπίτια εμπλεκομένων.

Εγιναν έφοδοι από την Οικονομική Αστυνομία σε περίπου 30 σπίτια και γραφεία ατόμων, που φέρονται να σχετίζονται με τα παράνομα παιχνίδια, ενώ έχουν κατασχεθεί λαπ τοπ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα στοιχεία.

Οι έρευνες σε σπίτια, γραφεία και επιχειρήσεις των εμπλεκομένων, έγιναν σε πέντε πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα και Ηράκλειο, προκειμένου να δεθούν τα στοιχεία της δικογραφίας και να επιβεβαιωθούν όσα έχουν προκύψει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των προσώπων, που εμπλέκονται.

Η έρευνα κινήθηκε με μεγάλη μυστικότητα, ενώ είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο, μετά από στοιχεία, που δόθηκαν από την Ιντερπολ στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, όπως είχε αποκαλύψει η “Δίκη στο Open”. Μάλιστα αφορούσε μεγάλη επιχείρηση, για να χτυπηθεί το παράνομο στοίχημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που βρισκόταν σε εξέλιξη σε έξι χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και είχε ξεκινήσει από τις Αυστριακές διωκτικές αρχές, που είχαν στα χέρια τους στοιχεία, για εμπλοκή Ελλάδας, η Σουηδίας, η Σλοβενίας, η Σλοβακίας και η Τσεχίας.

Στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής είχε γίνει συνάντηση των Εισαγγελέων των χωρών, που είχαν επλεκόμενες ομάδες στο παράνομο στοίχημα.

Η συνάντηση είχε γίνει στη Χάγη, όπου συμμετείχε και ο Έλληνας εισαγγελέας, ενώ τότε είχαν συλληφθεί ένας Αλβανός και ένας Σλοβένος.

Τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν την περασμένη Παρασκευή μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου υπάρχει δυνατότητα ακόμα και ανάκτησης δεδομένων που έχουν διαγραφεί.

Συλλήψεις δεν έχουν γίνει ακόμη.

Η έρευνα θα συνεχιστεί, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις από τον Εισαγγελέα.

Το πιθανότερο είναι ότι, θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, όταν φτάσει η υπόθεση στον ανακριτή.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button