ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Ρόλαρε» με Ρόμανιτς και πάει διακοπές με νίκη!

Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες που αντιμετώπιζε, ο ΠΑΣ Λαμία πήρε μία ακόμη εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά στην έδρα του Απόλλων Σμύρνης για την 7η αγωνιστική των playouts της SuperLeague 1.

Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες που αντιμετώπιζε, ο ΠΑΣ Λαμία πήρε μία ακόμη εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά στην έδρα του Απόλλων Σμύρνης για την 7η αγωνιστική των playouts της SuperLeague 1.

Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των playouts της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Λαμία αγωνίστηκε στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης. H ομάδα του Γρηγορίου ανέβασε ταχύτητα στο πρώτο ημίχρονο, σκόραρε με τον Λάζαρ Ρόμανιτς και έφυγε με το διπλό κερδίζοντας με 0-1 σκορ.

Πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του ο ΠΑΣ, είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες και γενικά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, κρατώντας το 0-1 εύκολα για περισσότερα από 80 λεπτά.

Πως ξεκίνησαν οι δύο προπονητές

Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε να ξεκινήσε με τριάδα στην άμυνα είχε τους Τζανετόπουλο, Αντέτζο και Βύντρα ενώ στο τέρμα βρέθηκε ο Επασί. Ως ακραία μπακ-χαφ αγωνιστήκαν ο Προβυδάκης δεξιά και ο Σαραμαντάς αριστερά. Στο κέντρο βρέθηκαν οι Γκούγκα και Τζανδάρης ενώ πιο μπροστά τους ξεκίνησε ο Έλμαρ Μπιάρνασον. Στην κορυφή του 3-5-2 βρέθηκαν οι Καραμάνος και Ρόμανιτς.

Όσο αφορά τον Απόλλων Σμύρνης και τον Μάκη Χάβο, ο Βέρουλστ ξεκίνησε κάτω από το τέρμα, στην άμυνα οι Χουχούμης, Τσαμπούρης, Ντομίνγκες, Κάλισιρ και Μπαξεβανίδης, στο κέντρο ο Φατιόν με τον Κολ ενώ στην επίθεση ο Μπεντινέλι με τον Ιωαννίδη.

ΤΟ ΜΑΤΣ

 

Η πρώτη στατική φάση του αγώνα, ήταν για τον ΠΑΣ Λαμία με τον Καραμάνο να κερδίζει ένα φάουλ από τον Φατιόν, αρκετά μακριά από την περιοχή του Βερούλστ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Προβυδάκης στο 2΄, ο οποίος επιχείρησε να απειλήσει απευθείας αλλά η μπάλα χτύπησε στο τείχος και οι αμυντικοί απομάκρυναν.

Πρώτη τελική και πρώτο σουτ του αγώνα από τον Φερνάντεθ στο 9΄αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα και μετά από τεράστιο λάθος του Τσαμπούρη, ο Ρόμανιτς πήρε την μπάλα, έφτασε απέναντι στον Βερούλστ και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1. Στη φάση του γκολ, έγινε πάσα με το κεφάλι προς τα πίσω, ο αμυντικός του Απόλλωνα γλίστρησε και έδωσε την ευκαιρία στον εξτρέμ της Λαμίας να «κλέψει» την μπάλα, να φτάσει στη μικρή περιοχή του αντιπάλου και να σκοράρει…

Έτσι, ο Σέρβος έφτασε τα δύο τέρματα φέτος στο πρωτάθλημα, πιάνοντας τον Τάσο Καραμάνο. Στο 13΄ο Απόλλωνας προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ του Ρόμανιτς, με τον Κολ να σουτάρει από μακρινή απόσταση αλλά ο Επασί ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Καλή πάσα του Φερνάντεθ στο 17΄θέση πλάγια δεξιά, όμως η μπάλα δεν έφτασε ποτέ στον Μπαξεβανίδη, καθώς ο Επασί βγήκε και πρόλαβε τη φάση. Καταπληκτική ενέργεια από τους ποδοσφαιριστές της Λαμίας στο 18΄. Η μπάλα από την πλάγια πλευρά και τον Σαραμαντά, πέρασε από τον Καραμάνο και τον Ρόμανιτις για να φτάσει στον Προβυδάκη δεξιά. Ο αμυντικός του ΠΑΣ σούταρε απευθείας αλλά το κατά τα άλλα καλό του σουτ κόντραρε στους αμυντικούς των γηπεδούχων και πέρασε κόρνερ. Το κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ωραία προσπάθεια από τον Λάζαρ Ρόμανιτς, στο 23΄. Ο Σέρβος πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο με ωραία ντρίμπλα, συνέκλινε προς το κέντρο, πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ αλλά τελευταία στιγμή ο Ντομίνγκες έβαλε το κεφάλι του και έδιωξε τη μπάλα. Στην προσπάθεια του Ρόμανιτς, απάντησε ο Απόλλωνας με σουτ του Χουχούμη από τα αριστερά. Ο Έλληνας μπακ, πήρε τη πάσα από τον Ντομίνγκες, προχώρησε όσο έπρεπε, δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τραγικό λάθος από τον Μπαξεβανίδη στο 30΄ η μπάλα έφτασε στον Ταϊρόν έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, με τον Ισπανό να την δίνει δεξιά στον Ρόμανιτς. Ο Σέρβος πάτησε περιοχή έκανε την προσποίηση, σούταρε για να αναγκάσει τον Βερούλστ σε μία ωραία επέμβαση, κρατώντας το 0-1. Μετά από 30΄ αγώνα, ο ποδοσφαιριστής που βρισκόταν σε όλες τις φάσεις του ΠΑΣ Λαμία ήταν ο Ρόμανιτς.

Ωραίο γυριστό από τον Φατιόν Άντονι μετά από κεφαλιά-πάσα του Ιωαννίδη, όμως ο Επασί ήταν εκεί για να απομακρύνει τη μπάλα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν δύο απανωτά κόρνερ, τα οποία παρόλο αυτά δεν εκμεταλλεύτηκαν.

Σέντρα «ξυράφι» του Προβυδάκη στο 44΄με τη μπάλα να φτάσει στην «καρδιά» της άμυνας του Βερούλστ. Εκεί βρέθηκε ο Ρόμανιτς, ο οποίος έκανε την κεφαλιά εξ΄επαφής αλλά ο Βέλγος γκολκίπερ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Λίγο αργότερα, ο Τζανδάρης βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε αλλά ο Μπεντινέλι έβαλε το πόδι του σωτήρια και έσωσε την ομάδα του.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Λαμία να προηγείται στο σκορ με το δεξί πλασέ του Ρόμανιτς στο 10΄, να έχει σαφώς περισσότερες τελικές ευκαιρίες για γκολ έναντι του Απόλλωνα και να είναι πολύ καλύτερη από τον αντίπαλό της.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Πρώτο καλό σουτ στο δεύτερο ημίχρονο στο 47΄με τον Ταϊρόν να σουτάρει με το αριστερό εκτός της περιοχής του Απόλλωνα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Με πολύ περισσότερη ενέργεια μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Λαμία, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του να συνεχίζουν να πιέζουν ψηλά.

Εκτέλεση φάουλ από τον Κολ στο 49΄από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά παρά την πίεση του Αντέτζο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Απόλλων απειλεί ξανά στο 51΄αφού μετά από πίεση πάνω στον Τζανδάρη, ο Κολ έκλεψε πλάσαρε στον Ιωαννίδη ο οποίος απέναντι στον Επασί πλάσαρε, αλλά ο Αντέτζο πρόλαβε να φτάσει στο άδειο τέρμα και με τακουνάκι έδιωξε τη μπάλα. «Όλα τα λεφτά» ο πανηγυρισμός του Νιγηριανού αμυντικού μετά την απομάκρυνση της μπάλας, που έκανε λες και σκόραρε!

Πολύ ωραία προσπάθεια στο 65΄με τον Μπεντινέλι να κάνει εξαιρετική ατομική ενέργεια αποφεύγοντας δύο παίκτες της Λαμίας, όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στον Επασί. Η πίεση της ομάδας του Μάκη Χάβου δεν ήταν συνεχής, όμως όταν πίεζαν ανέβαιναν αρκετά ψηλά βάζοντας τη Λαμία στα καρέ της.

Ένα σουτ μετά από αρκετή ώρα για τη Λαμία, στο 75΄όταν ο Προβυδάκης έκανε μία σέντρα, οι αμυντικοί του Απόλλωνα απομάκρυναν για να φτάσει η μπάλα στον Τζανδάρη. Ο Έλληνας μέσος σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Σέντρα από τα αριστερά για τον Απόλλωνα από τον Μπεντινέλι, ο Φατιόν βρέθηκε στη μικρή περιοχή της Λαμίας, πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Χωρίς να ανεβάσει ταχύτητα η ομάδα της Φθιώτιδας, κρατούσε εύκολα το 0-1, το οποίο τις έδινε τρεις ακόμη βαθμούς σε εκτός έδρας ματς.

Το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΣ Λαμία για τη σεζόν αυτή ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Φθιώτιδας να παίρνει ένα ακόμη διπλό στη διαδικασία των playouts. Το 0-1 από το 10΄με τον Ρόμανιτς παρέμεινε έως το τέλος και παρά τις αλλαγές του Χάβου, δεν κατάφερε να αλλάξει τίποτα.

ΟΙ ΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Απόλλων Σμύρνης (Μάκης Χάβος): Βέρουλστ, Χουχούμης, Τσαμπούρης, Ντομίγκες, Κάλισιρ, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Φερνάντεθ, Κολ, Μπετινέλι και Ιωαννίδης.

Αναπληρωματικοί: Κότσαρης, Μπρούσιτς, Κιτόκο, Ρώσση, Βάρκας, Λαγός, Ρηγόπουλος, Ντάουντα, Ροδής

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Γκούγκα, Τζανδάρης, Ταϊρόν, Ρόμανιτς, Καραμάνος

Αναπληρωματικοί: Θοεδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Σταμούλης, Μπιάρνασον, Βασιλακάκης, Πίτι, Γκαζαριάν, Αραμπούλι, Χατζηστραβός

Διαβάστε επίσης

Back to top button