Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ένα ματς, ένας τίτλος!

Απόψε ο πέμπτος τελικός που θα κρίνει τον εφετινό πρωταθλητή στο μπάσκετ (21:00, COSMOTE Sport 4).

Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και για δωδέκατη στην ιστορία των τελικών του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, ο τίτλος κρίνεται σε πέμπτο ματς. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (21:00, COSMOTE Sport 4, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) με το νικητή να στέφεται πρωταθλητής.

Ο Ολυμπιακός αν νικήσει θα κατακτήσει τρίτο σερί πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με την πορεία του μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας θα είναι σαφέστατα πετυχημένος αλλά αν ηττηθεί σε ένα ακόμη ματς τίτλου στο ΣΕΦ (μετά και τον φετινό ημιτελικό Κυπέλλου) θα μείνει με άδεια χέρια. Και γιατί ο δε Παναθηναϊκός ολοκληρώνοντας το νταμπλ μια δύσκολη από πολλές απόψεις σεζόν θα πάρει θετικότατο πρόσημο στο φινάλε, ενώ αν χάσει το πρωτάθλημα ξανά και μένοντας μακριά από το Final Four για πέμπτη συνεχή χρονιά δεν θα του αρκεί το Κύπελλο.

Ο περιορισμός των λαθών μετά το ρεκόρ των 23 του τελευταίου αγώνα, η αποτελεσματική άμυνα, ο έλεγχος των ριμπάουντ, η καλή κυκλοφορία και η στόχευση στην επίθεση είναι οι μόνιμες αγωνιστικές επιδιώξεις του Ολυμπιακού. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς νέα προβλήματα, πλην των γνωστών (Χάκετ, Λοτζέσκι, Αθηναίου) και η ομάδα αποσύρθηκε σε ξενοδοχείο. Η ΚΑΕ, που ήδη έχει τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για τα όσα έγιναν στο τρίτο παιχνίδι, εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας κόσμια συμπεριφορά από το κοινό.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός με αυτοπεποίθηση στα ύψη μετά την επιβλητική του νίκη την Πέμπτη πηγαίνει στο ΣΕΦ για το μπρέικ και το πρωτάθλημα. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και ουδείς μπορεί να προβλέψει αν θα χρησιμοποιήσει το κοντό σχήμα του δεύτερου ή το ψηλό του τέταρτου τελικού.

Στις έντεκα προηγούμενες περιπτώσεις που τελικός κρίθηκε σε πέμπτο παιχνίδι ο γηπεδούχος επικράτησε στις δέκα. Μοναδική εξαίρεση ήταν οι τελικοί του 1999, όταν ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 62-53 στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός σε άλλες τρεις περιπτώσεις που έπαιζε τελευταίο τελικό στην έδρα του είχε νικήσει το 1994 τον ΠΑΟΚ (70-65), το 1995 τον Παναθηναϊκός (45-44) και το 1996 επίσης απέναντι στο Παναθηναϊκό (73-38).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Πηλοΐδης, Αναστόπουλος και Μάνος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button