ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Άξιζε τη νίκη… πήρε την ισοπαλία η Λαμιάρα!

Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο Ατρόμητος φιλοξένησε τον ΠΑΣ Λαμία στο γήπεδο του Περιστερίου.

Ο ΠΑΣ Λαμία άφησε πίσω του την κακή εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό και απέναντι στον Ατρόμητο έδειξε πως ανήκει στο πάνω μισό της βαθμολογίας! Και πάλι φαλτσοσφυρίγματα εις βάρος των «κυανόλευκων».

Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο Ατρόμητος φιλοξένησε τον ΠΑΣ Λαμία στο γήπεδο του Περιστερίου με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Ο ΠΑΣ Λαμία ήταν εμφανώς καλύτερος καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο 73΄έπειτα από εξαιρετική πάσα του Δημούτσου ο Τουράμ με ασύληπτο πλασέ έκανε το 0-1.

Στο 84΄μετά από ανύπαρκτο φάουλ, ο Βέλλιος με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-1…

Το ματς:

Πρώτη καλή κίνηση για την ομάδα του Ατρομήτου, στο 2΄βαθιά μπαλιά του Ρισβάνη, απευθείας σέντρα του Κιβρακίδη, απομάκρυνε η άμυνα της Λαμίας με τον Αντέτζο.

Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα της Λαμίας προσπάθησε να απειλήσει με ένα στημένο, όμως το γέμισμα του Ταϊρόν ήταν κάκιστο με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

Σέντρα του Ρόσα από αριστερά, ο Βέλλιος δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά, όπου πήδηξε μαζί με τον Αντέτζο, ο οποίος καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε man to man τον επιθετικό του Ατρομήτου. Η μπάλα σε αυτή τη φάση πέρασει άουτ.

Στο 14΄ καλή ατομική προσπάθεια από το Ταϊρόν, ο Ισπανός έκανε μία σέντρα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων αλλά ο Μέγιερι βγήκε εύκολα και μπλόκαρε. Λίγο αργότερα, ο Σκόνδρας προσπάθησε να απειλήσει και πάλι για τη Λαμία αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Καλή ευκαιρία για την ομάδα του Παντελίδη, όταν ο Μανούσας δέχθηκε την πάσα του Κατράνη, ο πρώτος έκανε το κοντρόλ σούταρε από μακρινή απόσταση αλλά ολομόναχος και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, η ομάδα που είχε τον έλεγχο αλλά και την πρόθεση να παίξει ποδόσφαιρο ήταν ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος κυκλόφορούσε τη μπάλα συνεχώς έτσι ώστε να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα και να μπορέσει να σκοράρει!

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιζε ο Ταϊρόν, ο οποίος μοίραζε το παιχνίδι της ομάδας του αριστερά και δεξιά, ενώ τη δουλειά στο κέντρο έκανε ο Δημούτσος, ο οποίος ήταν  κυριολεκτικά παντού.

Ο Τουράμ με ένα γυριστό και ο Δημούτσος με ένα μακρινό σουτ δεν κατάφεραν να βρουν στόχο με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες να παραμένουν στο 0-0.

Το ταμείο του πρώτου ημιχρόνου

Ο ΠΑΣ Λαμία έδειξε το καλό του πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο, ήταν η ομάδα που είχε ουσία στο παιχνίδι της, είχε τον έλεγχο και τις φάσεις για να απειλήσει.

Το μόνο που έλειπε ήταν μία κλασσική ευκαιρία που ίσως να έφερνε και το γκολ. Ξεκάθαρα κυρίαρχος του κέντρου ο Δημούτσος, ο οποίος ήταν πραγματικά παντού, ενώ ο Αντέτζο είχε «σβήσει» τον Βέλλιο, παίζοντάς τον man to man.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο για την ομάδα του Μάντζιου. Πίεση ψηλά και μόλις στα πρώτα λεπτά ο Καραμάνος κέρδισε ένα κόρνερ, από το οποίο δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει κάτι η Λαμία.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του Ατρομήτου γενικά στο παιχνίδι ήρθε στο 64΄ η οποία ήταν και η πρώτη κλασσική ευκαιρία του παιχνιδιού.

Στο 64΄σέντρα του Μανούσου από δεξιά, κεφαλιά του Βέλλιου, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα εκτός από τα δοκάρια του Κάχριμαν…

Η ομάδα του Παντελίδη, είχε πάρει την κατοχή της μπάλας και μετά το 60΄ η κατοχή σε ποσοστό ήταν 60-40% αλλά χωρίς καμία ουσία από τους παίκτες του Ατρομήτου.

Το γκολ… που τα είχε όλα!

Και αφού ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να απειλήσει παραμόνο να γυρίζει τη μπάλα, ο Δημούτσος σε μία αντεπίθεση, έβγαλε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ κάθετη πάσα στον Τουράμ, ο οποίος πρόλαβε τον Ρισβάνη, τον απέφυγε εξαιρετικά και με ένα ΑΣΥΛΗΠΤΟ πλασέ άφησε «άγαλμα» τον Μέγιερι και έκανε το 0-1!

Η Λαμία έπειτα από 73΄λεπτά αγώνα πήρε αυτό που ήθελε και άξιζε!

Στο 77΄ ένα σουτ του Βασιλόγιαννη από καλή θέση πέρασε άουτ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ επέμβαση του Κάχριμαν στο 78΄όταν ο Κατράνης από τα αριστερά σέντραρε, ο Ούμπιντες από δεξιά έκανε την  προβολή αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας ήταν εκεί και με διπλή ενέργεια κράτησε το μηδέν.

Δυστυχώς όμως και από ένα ανύπαρκτο φάουλ που καταλόγισε ο διαιτητής Κατσικογιάννης εις βάρος του ΠΑΣ Λαμία, ο Ούμπιντες βρήκε με την εκτέλεση φάουλ που έκανε τον Βέλλιο, ο οποίος για πρώτη φορά μέσα στο ματς δεν man to man από τον Αντέτζο και με κεφαλιά έκανε το 1-1 84΄.

Το 1-1 παρέμεινε έως το τέλος του αγώνα με τη Λαμία να φεύγει εν τέλει με έναν σημαντικό βαθμό από το Περιστέρι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Γούτας, Κιβρακίδης, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης, Μανούσος, Ρόσα, Ουγκράι, Βέλλιος

Αναπληρωματικοί: Μανδάς, Μπαένα, Καχίλα, Ανδρούτσος, Ούμπιδες, Γιακουμάκης, Γκάλο

ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Κάχριμαν, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Δημούτσος, Βασιλόγιαννης, Ασίγκμπα, Τουράμ, Ταϊρόν, Καραμάνος, Σκόνδρας

Αναπληρωματικοί: Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Ρόμανιτς, Ανάκογλου, Τζανετόπουλος, Σάλιακας, Μπουλούλης

Διαβάστε επίσης

Back to top button