FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Και του χρόνου Ευρώπη»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα, Ιωάννης Σαρακιώτης βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο του ΔΑΚ Λαμίας και παρακολούθησε από κοντά την φιέστα του ΠΑΣ Λαμία.

Στο πλαίσιο της μετάδοσης του αγώνα από την ΕΡΤ 3, ο βουλευτής φιλοξενήθηκε στο μικρόφωνο του κρατικού καναλιού και σχολίασε τη φετινή πορεία της ομάδας.

Αυτό που τόνισε είναι πως του χρόνου θέλει να τη δεί στην Ευρώπη…

Πιο συγκεκριμένα ο Σαρακιώτης δήλωσε τα εξής:

«Βλέποντας από την πρώτη αγωνιστική την αυξανόμενη προσέλευση του κόσμου από όλες τις μεριές της Φθιώτιδας, όχι μόνο από την Λαμία, αλλά από όλα τα άκρα του νομού έρχεται κόσμος και παρακολουθεί την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για πρώτη φορά στην ιστορία της η Φθιώτιδα και δη η πόλη της Λαμία να έχει μια ομάδα στην κορυφαία Εθνική κατηγορία, την Super League. Αντιλαμβάνεστε ότι γεννά πολλές προσδοκίες η εξαιρετική φετινή εμφάνιση της ομάδος και περιμένουμε του χρόνου να απολαύσουμε τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες που βλέπαμε μέχρι πριν λίγο καιρό στην τηλεόραση και μόνο. »

Όσο αφορά τον ελληνικό κορμό στον οποίο στηρίχθηκε φέτος ο Μπάμπης Τεννές στο «χτίσιμο» της ομάδας είπε:

«Επειδή ασχολούμαι ως φίλαθλος από μικρό παιδί και παρακολουθώ την ομάδα μου στο γήπεδο, μπορώ να σας πω ότι τα τελευταία χρόνια οι κορυφαίες ομάδες της χώρα παίζουν με 9-10 ξένους παίκτες, προσωπικά εμένα μου φαίνεται αποκρουστική εικόνα. Πρέπει να βασίζονται οι ομάδες, πόσο μάλλον οι κορυφαίες της πρώτης εθνικής σε Έλληνες παίκτες, σε γηγενής παίκτες γιατί υπάρχει και αντίστοιχο ενδιαφέρον. Σας λέω την προσωπική μου εμπειρία. Παρακολουθούσα τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και πραγματικά ήταν ένα δράμα από τους 22 παίκτες μόλις 3 ή 4 να είναι Έλληνες. Δεν μπορεί να έχει μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο με τέτοιες επιλογές. Θα πρέπει να ενισχύσουμε και τις ακαδημίες, όσες ομάδες δεν έχουν ακαδημίες οφείλουν να δημιουργήσουν και να στηρίξουμε και τους Έλληνες παίκτες.»

Για την αγωνιστική κατάσταση της Λαμίας:

«Την ομάδα την χαρακτήρισε μια σταθερότητα, δεν είχε ούτε εξάρσεις εξαιρετικής απόδοσης, ούτε εξάρσεις μειωμένης απόδοσης, διατηρήθηκε μια σταθερή απόδοση σε όλες τις αγωνιστικές και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο και είχε μια πολύ καλή παρουσία μην ξεχνάμε και στο Κύπελλο Ελλάδος που αποκλείστηκε από τον Ατρόμητο σε αγώνες που ενδεχομένως θα μπορούσε να πάρει και την πρόκριση. Έριξε το βάρος στο πρωτάθλημα και θεωρώ ότι ήταν από τις πιο μαχητικές και σταθερές ομάδες της κατηγορίας. Είδαμε και ο ΟΦΗ που είχε εξίσου καλή ομάδα, όμως είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, κακό ξεκίνημα. Η Λαμία θεωρώ ότι ήταν ίσως η πιο σταθερή ομάδα μαζί με τον Απόλλωνα και δίκαια κερδίζει την άνοδο.»

Για την δυσκολία του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και για τον βοήθησε η ΕΡΤ με τις μεταδόσεις των αγώνων:

«Το θέαμα που παρακολουθήσαμε φέτος, τουλάχιστον εγώ παρακολούθησα τους περισσότερους αγώνες της Λαμία εντός έδρας και αρκετούς εκτός. Οι ομάδες αγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Να θυμίσουμε τους αγώνες της Λαμίας με τα Τρίκαλα, τον Άρη και το Απόλλωνα που είδαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Πολλοί τεχνίτες παίκτες, πολλοί Έλληνες παίκτες και ευχαριστούμε την ΕΡΤ, η οποία μετέδωσε τους περισσότερους αγώνες όχι μόνο της Λαμίας, αλλά της κατηγορίας.»

Για τον καιρό που χάλασε τη φιέστα: 

«Είναι κρίμα και για τον κόσμο, ο οποίος λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να έρθει στο γήπεδο, αλλά και για τους παίκτες και το προπονητικό τιμ. Είχε «αγκαλιαστεί» η ομάδα όλη τη χρονιά και περιμέναμε την σημερινή μέρα για να γιορτάσουμε. Φαντάζομαι θα διοργανωθεί κάποιος αγώνας, κάποια φιέστα το επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, πρώτη φορά στην Super League, δεν νομίζω η διοίκηση να το αφήσει να περάσει χωρίς γιορτή.»

Για τον κόσμο της Λαμίας που φέτος γέμιζε κάθε αγωνιστική το γήπεδο είπε: 

«Στη Super League έκλεισαν την σεζόν ομάδες με μ.ο. εισιτηρίων 600-1.000 και μάλιστα ομάδες άκρως ανταγωνιστικές, οπότε οι χιλιάδες κόσμου που συνέρρεαν κάθε αγωνιστική στο γήπεδο της Λαμίας, φαντάζομαι θα αυξηθούν του χρόνου και μαζί τους θα αυξηθεί και ο μ.ο. στην κορυφαία Εθνική κατηγορία. Είναι σημαντικό ομάδες από την περιφέρεια, ομάδες που έχουν «αγκαλιαστεί» από τις τοπικές κοινωνίες να είναι στην Super League.»

Για τις ανάγκες της περιοχής της Λαμίας όσο αφορά τις αθλητικές εγκαστάσεις:

«Έχουν γίνει διάφορες ενέργειες, προχωράει η κατασκευή του ταρτάν σε άλλο γήπεδο στη Λαμία. Η Φθιώτιδα, όπως και άλλοι νομοί της χώρας, υστερεί σε αθλητικές υποδομές. Ευτυχώς υπάρχουν και σε άλλες περιοχές, όχι μόνο στη Λαμία αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού και κλειστά γυμναστήρια και άλλα γήπεδα. Να θυμίσω ότι έχουμε και την θάλασσα οπότε υπάρχουν και δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα και τους Καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχουν αρκετοί ναυτικοί όμιλοι, είναι πλούσια η αθλητική δραστηριότητα στην Φθιώτιδα, έχουμε πάρα πολύ κοντά μας και τον Παρνασσό και το Καρπενήσι για χειμερινά σπορ αλλά βεβαίως οι ανάγκες πάντοτε υπάρχουν.»

Για τα παιδιά των ακδημιών του ΠΑΣ, που αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα ο Ιωάννης Σαρακιώτης είπε:

«Εάν δούμε τους παίκτες, οι οποίοι δεν ήταν όλοι πολύ έμπειροι, όπως αναφέρατε υπάρχουν και νέα παιδιά, νομίζω τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, πολύ μεγάλη συγκέντρωση βαθμών, δεύτερη θέση, πρώτη φορά στην Α’ Εθνική, αντιλαμβάνεστε και το βάρος που είχαν τα παιδιά τις τελευταίες αγωνιστικές, μέχρι να πετύχουν τους στόχους τους. Βεβαίως βοήθησε και ο κύριος Τεννές προκειμένου να επιτευχθεί για πρώτη φορά η άνοδος.»

Τέλος για το ποιος πιστεύει ήταν ο MVP της χρονιάς:

«Ο Βασιλόγιαννης νομίζω ήταν ο κορυφαίος, με σπάνιες απουσίες , πολλές ασίστ και γκολ. Ίσως ο καλύτερος, όχι μόνο στον χώρο του κέντρου και της επίθεσης αλλά και από τους κορυφαίους της ομάδας, με γκολ σε κρίσιμα ματς.»

Τέλος, κλείνοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ευχήθηκε στην ομάδα του ΠΑΣ Λαμία του χρόνου να αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button