Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Άρης: Φάκελος τερματοφύλακες

Τα δεδομένα για τους τρεις γκολκίπερ του Άρη αλλά και η δεδομένη ενίσχυση στη θέση.

Ποιες οι υποψηφιότητες.

Ο Άρης θα ενισχυθεί σε όλες τις θέσεις και ήδη ψάχνεται εδώ και καιρό. Ανάμεσα σε αυτές και στη θέση του τερματοφύλακα. Με ένα τρόπο αναγκαστικά αφού των δυο τα συμβόλαια ολοκληρώνονται (Κουέστα, Τσιλιγγίρη) και μόνο ο Έμαν έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά. Ας τους πάρουμε όμως έναν-έναν

Κουέστα: Ολοκληρώνει μια σχετικά πετυχημένη διετία, όντας μάλιστα μια value for money επιλογή, αλλά είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κιτρινόμαυρη εστία και του χρόνου. Πρόταση από τον Άρη δεν έχει ακόμη παρά μόνο μια φιλολογική κουβέντα. Αυτό τον έχει οδηγήσει στη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών και όπως αφήνει να εννοηθεί ο ατζέντης του, υπάρχουν ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον ισπανό. Αν δεν ανατραπούν τα δεδομένα, δύσκολα θα ανανεώσει

Τσιλιγγίρης: Αποκτήθηκε τελευταία στιγμή για τρίτος τερματοφύλακας με σχεδόν μηδενικό συμβόλαιο ενός έτους και εντελώς ξαφνικά κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία του Άρη στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Έγινε ο ήρωας της βραδιάς, αναδείχθηκε MVP, έπαιξε και στο επόμενο ματς με την Λαμία, αλλά το κυριότερο, άφησε υποσχέσεις με τα προσόντα του και το νεαρό της ηλικίας του, ειδικά εφόσον μιλάμε για τερματοφύλακα (τον Σεπτέμβριο γίνεται 20).

Παρά το γεγονός αυτό, ακόμη δεν έχει κληθεί να μιλήσει για ανανέωση και ήδη 2-3 ομάδες του έχουν χτυπήσει την πόρτα. Για τον νεαρό τερματοφύλακα, θα παίξει ρόλο, το σκεπτικό του Άρη για το μέλλον του στην ομάδα, αν δηλαδή επιθυμεί να τον αναβαθμίσει και λιγότερο τα χρήματα. Η ηλικία του και τα περιθώρια εξέλιξης που έχει, αποτελούν σοβαρό λόγο να επενδύσει ο Άρης πάνω του, αν και λογικά θα έπρεπε ήδη να το έχει κάνει.

Έμαν: Ο μόνος με συμβόλαιο και την επόμενη σεζόν. Ήρθε από την Στούρμ για δεύτερος, πίσω από τον Κουέστα, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του Ισπανού στον ώμο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ του έδωσε περισσότερα παιχνίδια από όσα ίσως περίμενε και ο ίδιος (11 αγώνες). Βασικός τερματοφύλακας της U21 της Αυστρίας, έχει κι αυτός πολλά προσόντα και περιθώρια εξέλιξης. Δούλεψε πολύ με τον Αλέκο Ράντο που τον πιστεύει αρκετά ενώ και ο ίδιος θα ήθελε να συνεχίσει στον Άρη.

Το θέμα που φαίνεται να προβληματίζει τους ανθρώπους του Άρη αναφορικά με τον αυστριακό δεν είναι τα προσόντα του αλλά το ότι για τα νέα οικονομικά δεδομένα έχει αλμυρό συμβόλαιο (όσο του Κουέστα), ειδικά αν παραμείνει για δεύτερος. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Από το να κληθεί να συζητήσει μια επέκταση στη λογική ενός ελπιδοφόρου πρότζεκτ μέχρι να τον καλέσει ο Άρης για να διερευνήσει τις προθέσεις του για μια παραχώρησή του (ο ίδιος στην παρούσα φάση δεν δείχνει θετικός σε κάτι τέτοιο).

Άμπαντ, Λάμπρου και Μέγιερι: Οι εξελίξεις με τους τρεις γκολκίπερ θα διαμορφώσουν και το εύρος της αναζήτησης στη συγκεκριμένη θέση. Ένας σίγουρα αναζητείται με τον Κάρλος Αμπαντ της Ξάνθης να είναι από Ελλάδα μια σοβαρή υποψηφιότητα. Ανήκει όμως στην Τενερίφη ως το 2022 και οι κιτρινόμαυροι συζητούν μόνο για δανεισμό και με μια λογική οψιόν αγοράς. Εκτός του Αμπαντ που δεν είναι εύκολη περίπτωση αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο, οι κιτρινόμαυροι επαναφέρουν και πάλι την περίπτωση του Κώστα Λάμπρου.

Για τον 28χρονο τερματοφύλακα θυμίζουμε είχε ενδιαφερθεί και πέρσι το καλοκαίρι ο Άρης πριν καταλήξει στον Έμαν, αλλά δεν προχώρησε λόγω άρνησης του παίκτη που κατέληξε στη Φίτεσε. Επιλογή που δεν του βγήκε σε καλό όμως, αφού φέτος έχει όλες κι όλες δυο συμμετοχές κι αυτές στο κύπελλο. Το συμβόλαιο του Λάμπρου ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και μετά από πολλά χρόνια στην Ολλανδία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπως παραδέχτηκε και σε πρόσφατες δηλώσεις του. Από την “ελληνική” λίστα υπάρχει πάντα και η περίπτωση του επίσης ελεύθερου Μέγιερι, τον οποίο γνωρίζει καλά ο Αλέκος Ράντος από την κοινή τους θητεία στον Ολυμπιακό.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button