Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Στην Super League 1 ο Ιωνικός / Μπαράζ με τον Παναιτωλικό για την Ξάνθη!

Με ανατροπή του σκορ κέρδισε τον Εργοτέλη ο Ιωνικός ο οποίος εξασφάλισε την απευθείας άνοδό του στην SuperLeague 1. Αντίθετα, η Ξάνθη αν και κέρδισε θα παίξει αγώνα μπαράζ με τον Παναιτωλικό για να δούμε ποια θα είναι η ομάδα που αγωνιστεί του χρόνου στην πρώτη κατηγορία.

Με ανατροπή του σκορ κέρδισε τον Εργοτέλη ο Ιωνικός ο οποίος εξασφάλισε την απευθείας άνοδό του στην SuperLeague 1.

Αντίθετα, η Ξάνθη αν και κέρδισε θα παίξει αγώνα μπαράζ με τον Παναιτωλικό για να δούμε ποια θα είναι η ομάδα που αγωνιστεί του χρόνου στην πρώτη κατηγορία.

Συναρπαστική ήταν η τελευταία αγωνιστική της Super League 2, μετά το πέρας της οποίας ο Ιωνικός εξασφάλισε την απευθείας άνοδο του στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος και η Ξάνθη θα διεκδικήσει την επιστροφή της στη Super League σε μπαράζ με τον Παναιτωλικό.

Η ομάδα της Νίκαιας κέρδισε με 2-1 τον Εργοτέλη με ανατροπή και κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση, εξασφαλίζοντας έτσι την απευθείας άνοδο, ενώ όσον αφορά στην Ξάνθη ξεπέρασε το εμπόδιο του Λεβαδειακού με 1-0 και με αυτό το τρίποντο τερμάτισε στη 2η θέση, αφήνοντας στην 3η θέση τον Λεβαδειακό, ο οποίος παραμένει στη 2η κατηγορία, όπως και ο τέταρτος Εργοτέλης.

Αναλυτικά η βαθμολογία των πλέι οφ της Super League 2:

Ιωνικός 53
Ξάνθη 51
Λεβαδειακός 50
Εργοτέλης 48
ΠΑΕ Χανιά 42
Διαγόρας 30

Ας δούμε τι συνέβη σε κάθε μία από τις αναμετρήσεις

Η Ξάνθη ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη υποδεχόμενη τον Λεβαδειακό, προκειμένου να πάρει τις δύο πρώτες θέσεις που θα δίνουν την άνοδο (η δεύτερη μέσω μπαράζ) στη Super League, καλούμενη να ξεπεράσει το σοκ από την εντός έδρας ήττα από τον Εργοτέλη.

Στην αναμέτρηση στα Πηγάδια οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ, αλλά με μεγάλη προσοχή στα μετόπισθεν, καθώς στη συγκεκριμένη αναμέτρηση οι δύο αντίπαλοι έπαιζαν μία κατηγορία.

Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 74 με τον Έμπερτ να βρουν δίχτυα μετά από σουτ και να πάρουν ένα πολύ καθοριστικό προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν μέχρι το φινάλε.

Ο Λεβαδειακός, ο οποίος είχε και στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κάποιες στιγμές για να σκοράρει, πίεσε στο φινάλε, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και έτσι μετά από αυτή την ήττα, τερμάτισε στην 3η θέση και θα παραμείνει στη Super League 2.

Αντίθετα η Ξάνθη μετά από μία λυτρωτική νίκη, πήρε το πολύτιμο τρίποντο και θα διεκδικήσει σε διπλό μπαράζ κόντρα στον Παναιτωλικό την επιστροφή της στη Super League.

Ξάνθη-Λεβαδειακός 1-0

ΣΚΟΡΕΡ: 74′ Έμπερτ σουτ
Στο 45+2′ μακρινό σουτ του Ντίνα η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Στογιάνοβιτς!
Ξάνθη (Τεννές): Ίτσο, Τ. Παπάζογλου (49′ Δημούτσος), Μικελτάτζε (26′ Σιατραβάνης), Τάτος (65′ Σχρόιγεν), Πέτροβιτς, Καπνίδης (49′ Θ. Παπάζογλου), Βέρκερ, Τζούρμαν, Έμπερτ, Παντελιάδης (65′ Θυμιάνης), Ντίνας.
Λεβαδειακός (Οφρυδόπουλος): Στογιάνοβιτς, Δημόπουλος (39′ λ.τ Μεχία), Μύγας, Λιάγκας, Παναγιώτου, Καραχάλιος, Κονέ (79′ Νίκας), Νίλι, Πολέτο (62′ Ενομό), Συμελίδης (79′ Τζιώρας), Μυτίδης (62′ Μπιανκόνι).

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε επίσης

Back to top button