Άλλα αθλήματα

Ο Κι τεχνικός διευθυντής της McLaren

Το «χτίσιμο» στη McLaren, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή της Φόρμουλα Ένα, συνεχίζεται.

Και αυτό γιατί ο Τζέιμς Κι αποχωρεί από την Toro Rosso, προκειμένου να ενταχθεί στη McLaren, αναλαμβάνοντας τη θέση του τεχνικού διευθυντή που δημιουργήθηκε πρόσφατα στη βρετανική ομάδα. Εκπρόσωπος Τύπου της McLaren επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα της Φόρμουλα Ένα ότι ο Κι θα αποτελέσει μέρος του δυναμικού της ομάδας, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο πότε ο 46χρονος θα αρχίσει να ασκεί τα νέα καθήκοντά του. Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της Toro Rosso αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για το θέμα.

Ο Κι διαθέτει εμπειρία δύο δεκαετιών στη Φόρμουλα Ένα, καθώς άρχισε την καριέρα του στην Jordan το 1998. Παρέμεινε στην ομάδα, η οποία στη συνέχεια άλλαξε ονόματα και έγινε Midland, Spyker και Force India, ανεβαίνοντας μέχρι τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Το 2010 εντάχθηκε στη Sauber, ενώ δύο χρόνια αργότερα μεταπήδησε στην Toro Rosso.

Στο μεταξύ, σε μια εξέλιξη που δεν συνδέεται με την αναμενόμενη άφιξη του Κι, ο Ματ Μόρις παραιτήθηκε από το ρόλο του ως διευθυντής μηχανικής στη McLaren.

Η βρετανική ομάδα διέρχεται μία περίοδο σημαντικών αλλαγών, καθώς ο Ερίκ Μπουγέ αποχώρησε στις αρχές Ιουλίου από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ηγεσίας στη McLaren. Πλέον ο Γκιλ ντε Φέραν, ο οποίος εργαζόταν στην ομάδα ως σύμβουλος, είναι ο αθλητικός διευθυντής, ενώ ο Αντρέα Στέλα διορίστηκε διευθυντής απόδοσης, υπεύθυνος για τις λειτουργίες εντός πίστας.

Η McLaren βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών της Φόρμουλα Ένα με 48 βαθμούς, την ώρα που η πρωτοπόρος Mercedes έχει 310, ενώ στην όγδοη θέση βρίσκεται η Toro Rosso με 20. Η McLaren δεν έχει πάρει νίκη σε αγώνα Φόρμουλα Ένα μετά το γκραν πρι της Βραζιλίας του 2012, με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της σεζόν. Από το 2014, η βρετανική ομάδα έχει πανηγυρίσει μόλις δύο βάθρα, ενώ πήρε το τελευταίο πρωτάθλημά της στους κατασκευαστές το 1998.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button