Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κερδίζει το Γιβραλτάρ… και προχωρά η Εθνική!

Ο αγώνας με την Ολλανδία πέρασε στο παρελθόν αμέσως μετά τη λήξη του τη νύχτα της Πέμπτης (7/9) και παρά την απογοήτευση για το 0-3 στο Αϊντχόφεν, τεχνικό επιτελείο και διεθνείς ήταν υποχρεωμένοι να στρέψουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση που έπεται.

Ο αγώνας με την Ολλανδία πέρασε στο παρελθόν αμέσως μετά τη λήξη του τη νύχτα της Πέμπτης (7/9) και παρά την απογοήτευση για το 0-3 στο Αϊντχόφεν, τεχνικό επιτελείο και διεθνείς ήταν υποχρεωμένοι να στρέψουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση που έπεται.

Απόψε (10/9, 21:45 – OPAP Arena) η Εθνική περιμένει στη Νέα Φιλαδέλφεια το Γιβραλτάρ για την 6η αγωνιστική του Β΄ ομίλου, επιζητώντας το 2Χ2 στην έδρα της μετά τη νίκη επί της Ιρλανδίας (2-1) στο ίδιο γήπεδο.

Εφόσον οι τρεις βαθμοί κατακτηθούν, κάτι αναμενόμενο βάσει δυναμικότητας του αντίπαλου, το συγκρότημα του Γκουστάβο Πογέτ θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορέσει στις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με Γαλλία, Ολλανδία και στη συνάντηση του Δουβλίνου.

Η «γαλανόλευκη» ισοβαθμεί με τους «Οράνιε» στη δεύτερη θέση (έχουν από έξι βαθμούς), με την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν να έχει παιχνίδι λιγότερο και να δοκιμάζεται, επίσης την Κυριακή και την ίδια ώρα, στο στάδιο «Αβίβα» της ιρλανδικής πρωτεύουσας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής θα προβεί σε αρκετές αλλαγές συγκριτικά με τον αγώνα στο «Φίλιπς Στάντιον», εκ των πραγμάτων βεβαίως, αφού οι Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος και Σιώπης συμπλήρωσαν κάρτες την Πέμπτη, ενώ ο Μπάλντοκ τραυματίστηκε πριν τον αγώνα στο Αίντχόφεν κι επέστρεψε στην Αγγλία.

Στον αντίποδα, επιστρέφει ο Μαυροπάνος που εξέτισε την ποινή του μετά την αποβολή στη Γαλλία και τόσο έλλειψε στην ελληνική άμυνα απέναντι στα… μπασκετικά κορμιά των Ολλανδών, ενώ λόγω των απουσιών στα χαφ ο Πογέτ κάλεσε τον Αλεξανδρόπουλο.

Κατά συνέπεια, θέση στη μεσαία γραμμή διεκδικούν Πέλκας, Μπουχαλάκης και Παπανικολάου, ενώ σέντερ φορ αναμένεται να ξεκινήσει ο Γιακουμάκης αντί του Παυλίδη, με τον Γιαννούλη αντί του Τσιμίκα.

Διαιτητής του αγώνα στην OPAP Arena ορίστηκε από την UEFA ο Λιθουανός Μανφρέντας Λουκγιάντσουκας, για τον οποίο θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το Γιβραλτάρ για δεύτερη φορά σε προκριματική φάση.

Η πρώτη ήταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και συνοδεύτηκε από δύο εύκολες νίκες. Όπως και τότε, στην πρεμιέρα του ομίλου, έτσι και τώρα, η Εθνική έκανε εύκολη νίκη στο Αλγκάρβε του Φάρο, στην Πορτογαλία.

06.09.2016, Προκριματικά Π.Κ. 2018, Γήπεδο Αλγκάρβε Φάρο
Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ (Δανία), Θεατές: 460
Γιβραλτάρ – Ελλάδα 1-4 (26′ Γουόκερ – 10′ Μήτρογλου, 43′ αυτογκόλ Γουάιζμαν, 44′ Φορτούνης, 45′ Τοροσίδης)
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (71′ Τζιόλης), Τζαβέλλας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μάνταλος (62′ Γιαννιώτας), Σάμαρης, Φορτούνης, Μήτρογλου (73′ Βέλλιος), Μπακασέτας.

10.10.2017, Προκριματικά ΠΚ 2018, Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»
Διαιτητής: Γκιόργκι Κρουασβίλι (Γεωργία), Θεατές: 12.739
Ελλάδα – Γιβραλτάρ 4-0 (32′ Τοροσίδης, 61′, 63′ Μήτρογλου, 78′ Γιαννιώτας)
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης (68′ Μανιάτης), Παπασταθόπουλος (68′ Τζιόλης), Σταφυλίδης, Χριστοδουλόπουλος (74′ Γιαννιώτας), Ζέκα, Ταχτσίδης, Μάνταλος, Φορτούνης, Μήτρογλου.

24.03.2023, Προκριματικά EURO 2024, Γήπεδο Αλγκάρβε Φάρο
Διαιτητής: Ρόχι Σάγκιτ (Νορβηγία), Θεατές: 390
Γιβραλτάρ – Ελλάδα 0-3 (11′ Μασούρας, 45′ Σιώπης, 58′ Μπακασέτας)
ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (85′ Γιαννούλης), Μασούρας (85′ Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (62′ Κωνσταντέλιας), Μάνταλος, Σιώπης, Γιακουμάκης (62′ Παυλίδης), Μπακασέτας (70′ Φορτούνης).
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Β΄ ΟΜΙΛΟΥ

Θ. ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΓΚΟΛ ΒΑΘ.

1. Γαλλία 5 11-0 15

2. Ολλανδία 3 6-4 6

3. Ελλάδα 4 5-5 6

4. Ιρλανδία 4 4-5 3

5. Γιβραλτάρ 4 0-12 0

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button