ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΛΑΜΙΑΡΑ φτιαγμένη για playoffs – Καρλίτος on fire!

Με τον Καρλίτος να τα βάζει και τον Αλεξέι Κοσέλεφ να τα βγάζει, ο ΠΑΣ Λαμία κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 σκορ στο ντέρμπι της 6ης θέσης.

Με τον Καρλίτος να τα βάζει και τον Αλεξέι Κοσέλεφ να τα βγάζει, ο ΠΑΣ Λαμία κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 σκορ στο ντέρμπι της 6ης θέσης.

Απίστευτη εμφάνιση για ακόμη μία αγωνιστική από τον ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος ξεπέρασε το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης κερδίζοντάς τον με 2-1 σκορ, φτάνοντας τους 33 βαθμούς και άφησε πίσω του τους Αρκάδες με διαφορά 4 βαθμών.

Φανταστικός ο Αλεξέι Κοσέλεφ, ο οποίος είχε τόσο την απόκρουση της χρονιάς, όσο και για το πέναλτι που έπιασε. Ασταμάτητος ο Καρλίτος ο οποίος έφτασε τα 9 τέρματα στο πρωτάθλημα!

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Λεωνίδας Βόκολος, που επέλεξε τον Κοσέλεφ στο τέρμα και τους Σιμόν, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο και Αμαράλ στην άμυνα. Τριάδα στα χαφ οι Τζανδάρης, Στάνκο και Νούνιες, με τουτς Τσιλούλη-Μαρτίνεθ στα άκρα της επίθεσης, της οποίας ηγήθηκε ο Καρλίτος.

Από την άλλη, ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Γραμματικάκη να υπερασπίζεται την εστία και τους Γκαρσία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμη στην άμυνα. Στον άξονα έπαιξαν οι Αλάγκμπε-Γιαμπλόνσκι, με τους Καλτσά, Μπαρτόλο και Κρέσπι τριάδα πίσω από τον Μιριτέλο.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 3’ άγγξαν το γκολ με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Παρ’ όλα αυτά, οι Αρκάδες κατάφεραν να προηγηθούν αυτοί στην πρώτη τους επιθετική ενέργεια, με τον Μπαρτόλο να… σβήνει τον αντίπαλό τους και να βγάζει την κατάλληλη στιγμή στον Καλτσά, που σκόραρε εξ επαφής για το 1-0 στο 11’.

Ο Αλάγκμπε σούταρε άστοχα στο 16’, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η δυνατή κεφαλιά του Μιριτέλο στο 26’. Έξι λεπτά αργότερα, ο Καλτσάς είδε τον απίθανο Κοσέλεφ να του στερεί σε δύο περιπτώσεις ένα δεύτερο γκολ, καθώς αρχικά απέκρουσε την κεφαλιά του και εν συνεχεία τον… κεραυνό που εξαπέλυσε μέσα από τη μικρή περιοχή!

Κι ενώ ο Αστέρας έδειχνε να ελέγχει το ματς, ήρθε η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία για φάουλ στο 37’, που άφησε με παίκτη λιγότερο τους φιλοξενούμενους, που πάντως κράτησαν το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα.

Όπως αναμενόταν, η Λαμία μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να βρει τη γρήγορη ισοφάριση. Ωστόσο, με εξαίρεση ένα αδύναμο σουτ του Τζανδάρη στο 49’, που μπλόκαρε ο Γραμματικάκης, έδειχνε να δυσκολεύεται να απειλήσει.

Εντέλει χρειάστηκε να φτάσουμε στο 68’ και το καταπληκτικό σουτ του Καρλίτος, που κάρφωσε την μπάλα στο γάμα της εστίας του Αστέρα για να φέρει το ματς στα ίσα!

Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον το μομέντουμ, ωστόσο οι Αρκάδες αντεπιτέθηκαν και απείλησαν με Ζουγλή (72’) και Καλτσά (75’). Στο 76’ μάλιστα κέρδισαν και πέναλτι, με τον Μιριτέλο όμως να βλέπει τον Κοσέλεφ να αποκρούει με τα πόδια!

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 79ο λεπτό ήταν η σειρά της Λαμίας να κερδίσει πέναλτι, με τον Καρλίτος να εξιλεώνεται για τις δύο χαμένες εκτελέσεις στα Γιάννινα και να ανατρέπει τα δεδομένα κάνοντας το 2-1 στο 80’.

Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν στα τελευταία λεπτά αλλά δεν είχαν τύχη, με την ομάδα του Βόκολου να φτάνει τις τέσσερις συνεχόμενες στο πρωτάθλημα και να εδραιώνεται στην εξάδα.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ (46’ Σίντκλεϊ), Νούνιες, Στάνκο (46’ Σλίβκα), Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (57’ Τόσιτς), Τσιλούλης (83’ Κορνέζος), Καρλίτος (83’ Μάλτσι)
Στον πάγκο: Χατζηεμμανουήλ, Τσούκαλος, Λέικ, Βασιλαντωνόπουλος

Αστέρας Τρ. (Μ. Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Γκαρσία,Χουχούμης (82’ Μάντζης) Αλάγκμπε (82’ Γκος), Γιαμπλόνσκι (67’ Βαλιέντε), Μπαρτόλο (67’ Ζουγλής), Κρέσπι (39’ Άλβαρες), Καλτσάς, Μιριτέλο
Στον πάγκο: Τσιφτσής, Χριστόπουλος, Σουρλής, Σίτο

Διαιτητής: Τσαγκαράκης
Βοηθοί: Νικολακάκης, Κομισοπούλου
4ος: Κουκουλάς
VAR: Ζαμπαλάς, Νικολαΐδης

Διαβάστε επίσης

Back to top button