Άλλα αθλήματα

Και άλλη διάκριση για την Κορδολαίμη!

Η Ελένη Κορδολαίμη και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισαν χωρίς να απωλέσουν σετ τις αναμετρήσεις τους απέναντι στην Φινλανδία και έφεραν την Ελλάδα πίσω στην 2η κατηγορία του Fed Cup, μετά από 4 χρόνια!

Τα κατάφεραν τα κορίτσια μας στο Κισινάου! Πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, Ελένη Κορδολαίμη και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισαν χωρίς να απωλέσουν σετ τις αναμετρήσεις τους απέναντι στην Φινλανδία και έφεραν την Ελλάδα πίσω στην 2η κατηγορία του Fed Cup, μετά από 4 χρόνια!

Η Ελλάδα επιβλήθηκε της Φινλανδίας με 2-0 στον αγώνα μπαράζ της 3ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης, για να εξασφαλίσει την άνοδό της στην 2η κατηγορία του Fed Cup. Η ελληνική ομάδα του Fed Cup, που ήταν – όπως αποδείχτηκε και εκ του αποτελέσματος – η δυνατότερη στην κατηγορία – θα επιστρέψει στην 2η κατηγορία μετά από 4 χρόνια, από το 2013.

Παρόλο που ο αρχηγός της ομάδας μας, Τάσος Μπαβέλλας, δεν είχε στη διάθεσή του τη Μαρία Σάκκαρη, που αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Νότιγχαμ αυτή την εβδομάδα και προετοιμάζεται για το Wimbledon, τα κορίτσια μας τα κατάφεραν πολύ καλά στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας, που φιλοξενήθηκε στο Κισινάου της Μολδαβίας.

Σήμερα, στον αγώνα μπαράζ για την άνοδο, η Ελλάδα επιβλήθηκε της Φινλανδίας με 2-0, χάρη στις καθαρές νίκες της Ελένης Κορδολαίμη και της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου στα μονά. Η Κορδολαίμη επιβλήθηκε της Oona Oprana με 6-0, 6-4, ενώ η Γραμματικοπούλου, η οποία τη Δευτέρα σκαρφάλωσε στο Νο. 159 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε την Piia Suomalainen με 7-5, 6-1.

ΕΛΛΑΔΑ – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 2-0
Ελένη Κορδολαίμη – Ooana Oprana 6-0, 6-4
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου – Piia Suomalainen 7-5, 6-1

Τόσο η Γραμματικοπούλου όσο και η Κορδολαίμη, ήταν αήττητες αυτό το πενταήμερο στο Κισινάου, σε αγώνες μονών. Μάλιστα η Κορδολαίμη αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Fed Cup και συνδύασε το ντεμπούτο της στη σπουδαία διοργάνωση με ένα άψογο 3-0 νίκες στο μονό.

Η ομάδα μας έκανε το 3 στα 3 και στα tie που έδωσε και συνολικά έχασε μόλις έναν αγώνα, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, το διπλό με τη Μάλτα, ενώ το αποτέλεσμα του tie είχε ήδη κριθεί.

greece fed cup

greece fed cup

greece fed cup

greece fed cup

Στον άλλον αγώνα μπαράζ, δυστυχώς η Κύπρος δεν κατάφερε να ακολουθήσει την Ελλάδα στην 2η κατηγορία, καθώς ηττήθηκε από την οικοδέσποινα Μολδαβία. Η Κύπρος είχε μια πολύ νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο, στα μπαράζ όμως τα κορίτσια του Φώτο Καλλία ηττήθηκαν από τις Μολδαβές.

Η Ελίζα Ομήρου έδωσε μια μεγάλη μάχη με την Vitalia Stamat, αλλά ηττήθηκε με 2-6, 7-6 (6), 4-6, έπειτα από 2 ώρες και 39 λεπτά. Αν κέρδιζε αυτό το παιχνίδι η Κύπρος θα μπορούσε να ελπίζει στην άνοδο μέσα από τα διπλά, καθώς στον δεύτερο αγώνα η καλύτερη Μολδαβή τενίστρια, Alexandra Perper, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης, κερδίζοντας την Ελένη Λουκά με 6-0, 6-2.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2-0
Vitalia Stamat – Ελίζα Ομήρου 6-2, 6-7 (6), 6-4
Alexandra Perper – Ελένη Λουκά 6-0, 6-2

πηγή: tennisnews.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button