Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Δανεικός έρχεται στον Ολυμπιακό ο Μποκανί!

Όπως συνηθίζει, ο Ολυμπιακός δεν διαρρέει πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση της απόκτησης του Ντιεμερσί Μποκανί και προς το παρόν δεν γίνεται αναφορά σε χρονική διάρκεια συμβολαίου ή οικονομικά δεδομένα της μετακίνησης.

Το SDNA ερεύνησε λίγο το θέμα τόσο στο Βέλγιο, όσο και στην Ουκρανία, ψάχνοντας να βρει το καθεστώς και τα δεδομένα της μετακίνησης και έπεσε πάνω σε μία ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το μανατζερικό περιβάλλον του παίκτη, ο Μποκανί δεν έρχεται με κανονική μεταγραφή, αλλά ως δανεικός στο λιμάνι.

«Αν δεν έρθουν προτάσεις τις επόμενες ημέρες, τότε ο Μποκανί αναγκαστικά θα μείνει εδώ και θα ξεκινήσει προετοιμασία με την ομάδα», ήταν τα λόγια του προέδρου της Ντιναμό Κιέβου, Ιγκόρ Σούρκις ο οποίος για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι είχε να διαχειριστεί την ίδια καυτή πατάτα.

Ο Κονγκολέζος επιθετικός είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να φορέσει ξανά τη φανέλα των Ουκρανών, με τη σύμφωνη γνώμη της συζύγου του, η οποία δεν είδε ποτέ με καλό μάτι την μετακόμιση στο Κίεβο.

Τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, η λύση δόθηκε ακριβώς στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου (31 Αυγούστου) με ισάριθμους δανεισμούς σε Νόριτς και Χαλ, αυτή τη φορά το καλό τρίτωσε, αλλά πολύ πιο νωρίς.

Με το συμβόλαιο του Μποκανί με την Ντιναμό Κιέβου να εκπνέει το καλοκαίρι του 2018, εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος: «πως γίνεται οι Ουκρανοί να δανείσουν ένα παίκτη στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του;». Η απάντηση είναι απλή.

Η Ντιναμό ήθελε να ξεφορτωθεί όσο πιο νωρίς από τα λογιστικά της βιβλία το βαρύ συμβόλαιο του Μποκανί, αφού πρόκειται για παίκτη που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε πια να πουλήσει ή να σκεφτεί καν το ενδεχόμενο να ανανεώσει.

Κάποια δημοσιεύματα από το Βέλγιο αναφέρουν ότι ο Μποκανί έρχεται δανεικός με οψιόν αγοράς, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να στέκει, εκτός αν ο Αφρικανός επιθετικός ανανέωσε κρυφά τις τελευταίες ημέρες δίχως να το μάθει κανείς.

Η μεθοδολογία αυτής της μεταγραφικής κίνησης του Ολυμπιακού είναι καρμπόν με αυτή του Όσκαρ Καρντόσο το περασμένο καλοκαίρι. Μπορεί να μην ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα, αλλά οι Πειραιώτες απέκτησαν δανεικό από την Τράμπζονσπορ τον Παραγουανό επιθετικό (ουσιαστικά ενοικίασαν τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τον τουρκικό σύλλογο) βάζοντας ως ασφαλιστική δικλείδα μία οψιόν, που θα επέτρεπε στον Ολυμπιακό να ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του με νέους όρους, σε περίπτωση που ο Καρντόσο… έπιανε στο λιμάνι.

Αυτό δεν συνέβη ποτέ και αυτός είναι ο λόγος που ο Παραγουανός χωρίς πολλές – πολλές συζητήσεις (ενώ κάποιοι πίστευαν ότι έχει συμβόλαιο για δύο χρόνια) αποχώρησε από την Ελλάδα χωρίς διαπραγματεύσεις, αποζημιώσεις και πολλές κουβέντες.

Το ίδιο ακριβώς έχει προβλεφθεί και με την περίπτωση του Μποκανί. Οι δύο πλευρές φαίνεται ότι έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία  για μία οψιόν που θα επιτρέπει στις δύο πλευρές να συζητήσουν από μηδενική βάση το ενδεχόμενο μίας νέας συνεργασίας το επόμενο καλοκαίρι, που θα εκπνεύσει το συμβόλαιο του Αφρικανού με την Ντιναμό Κιέβου.

Ένα έξυπνο και όχι τόσο πολυδάπανο deal που συμφέρει και τις δύο πλευρές…

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button