Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η Football League… με άλλα «μάτια»

Αναμφίβολα, έχουμε να κάνουμε με παράγοντες που διαλέγουν ως χόμπι το “διώξε τον προπονητή στην πρώτη στραβή”. Ειδικά σε μια κατηγορία όπως της Football League με πολλές ιδιαιτερότητες. Ωστόσο, μόλις τέσσερις πρόεδροι πήγαν κόντρα στο ρεύμα και κράτησαν τους ίδιους τεχνικούς με τους οποίους ξεκίνησαν το πρωτάθλημα.

Βέβαια, υπήρχαν και εκείνοι που έδιωξαν τον προπονητή από την προετοιμασία του καλοκαιριού!!! Από τις 18 ομάδες της κατηγορίας η Λαμία, ο Κισσαμικός, ο Πανσερραϊκός και η Αναγέννηση Καρδίτσας ΔΕΝ άλλαξαν τεχνικό. Οι υπόλοιπες 14 πορεύτηκαν για κάποιο χρονικό διάστημα συνολικά με 44 προπονητές στον πάγκο τους.

Οι τέσσερις… “survivor “

ΛΑΜΙΑ: Μπάμπης Τεννές

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: Σπύρος Μπαξεβάνος

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Παναγιώτης Διλμπέρης

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Γιάννης Μάγγος

Οι αλλαγές των… 44ων αλλαγών!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Δημήτρης Σπανός – Άκης Μάντζιος

ΆΡΗΣ: Νίκος Αναστόπουλος – Πασχάλης Μελισσάς – Νίκος Κωστένογλου

ΟΦΗ: Νίκος Νιόπλιας – Μηνάς Πίτσος – Νίκος Παπαδόπουλος

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ: Σταύρος Ψιμουλάκης* – Γιώργος Γεωργιάδης – Αλέκος Βοσνιάδης – Περικλής Αμανατίδης

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Κώστας Γεωργιάδης* – Νίκος Νεντίδης – Λάζαρος Βαρδάκης – Νίκος Καραμπετάκης

ΣΠΑΡΤΗ: Σωτήρης Αντωνίου – Κώστας Κλαδής

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Λεωνίδας Βόκολος – Δημήτρης Σπανός

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Περικλής Αμανατίδης – Γιάννης Βλάχος

ΑΟ ΧΑΝΙΑ: Αντώνης Δρακόπουλος – Θόδωρος Γκάτζιος – Σάκης Παπαβασιλείου – Νίκος Παντέλης – Θοδωρής Γκάτζιος

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Δημήτρης Αρναούτης* – Μίλος Κόστιτς – Ηλίας Σορώκος – Γιώργος Μαραντάς

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Τάκης Γκώνιας – Νίκος Κουρμπανάς – Παναγιώτης Παντέλης – Στάθης Σταθόπουλος – Σωτήρης Τζουμερκιώτης

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Θανάσης Δημόπουλος – Γιώργος Βαζάκας – Χρήστος Παντιώρας

ΚΑΛΛΟΝΗ: Γιώργος Βαζάκας – Δημήτρης Γαβαλάς

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κώστας Ανυφαντάκης – Κώστας Γεμενετζής – Κώστας Βασιλακάκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλλονή συμμετείχε στο πρωτάθλημα για 31 αγωνιστικές πριν αποσυρθεί λόγω χρεών, ενώ σχεδόν το ίδιο έγινε και με τον Πανθρακικό ο οποίος ήταν στη Φούτμπολ Λιγκ για 12 αγωνιστικές πριν αποσυρθεί λόγω χρεών. Ωστόσο, η ομάδα της Κομοτηνής πρόλαβε να αλλάξει τρεις προπονητές. Επίσης, ο Βαζάκας φέτος συμπλήρωσε 23 ομάδες στις οποίες έχει κοουτσάρει στην καριέρα του, ενώ μαζί με τον Νίκο Παντέλη και τον Σούλη Παπαδόπουλο είναι οι τρεις τεχνικοί με τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλων στη Β’ Εθνική.

* Με αστερίσκο οι προπονητές που απολύθηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας!!!

Τα στατιστικά και τα ενδιαφέροντα στοιχεία της κατηγορίας

Το πρωτάθλημα της Football League έφτασε στο τέλος της με τους Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία να προβιβάζονται στη Super League και τους Πανελευσινιακό, Καλλιθέα, Πανθρακικό και Καλλονή να υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική. Σε μια διοργάνωση που ξεκίνησε με καθυστέρηση και τελείωσε με πολλά προβλήματα, το δικό τους ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στατιστικά και άλλα στοιχεία, που προσέδωσαν το κάτι διαφορετικό σε αυτόν τον «μαραθώνιο».

Το καλύτερο αήττητο σερί

Η ομάδα που ξεχώρισε στη Football League ήταν ο Απόλλων Σμύρνης που κατάφερε να αναδειχτεί πρωταθλητής. Για να συμβεί αυτό, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα, γνωρίζοντας μόλις μια ήττα. Αυτή ήρθε στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, ο Απόλλων Σμύρνης έμεινε αήττητος για 31 παιχνίδια!

Καλύτερη επίθεση και άμυνα

Την καλύτερη επιθετική συγκομιδή στην κατηγορία με 68 γκολ πέτυχε ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί κατόρθωσαν να βρεθούν στην κορυφή χάρη στο εκπληκτικό τους ντεμαράζ στο τέλος και τα 12 τέρματα με Σπάρτη (6-1) και Αιγινιακό (6-1). Από την άλλη πλευρά, την «άμυνα-μπετόν» του πρωταθλήματος είχε η Λαμία, με μόλις 11 γκολ παθητικό. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ βασίστηκε στα μετόπισθεν της, για να κερδίσει την άνοδο στη Super League.

Οι τρεις πρώτοι σκόρερ

Νίκος Κουσκουνάς 20 γκολ

Πατρίκ Βουό 15 γκολ

Νίκος Γιαννιτσάνης 15 γκολ

Οι τρεις πρώτοι σε ασίστ

Βασίλης Γκόλιας 13

Βλάνταν Μιλοσάβλιεφ 10

Αντρέας Βασιλόγιαννης 10

Οι περισσότερες νίκες, ήττες και ισοπαλίες

Όπως ήταν αναμενόμενο τα πιο πολλά «τρίποντα» στη Football League τα πέτυχαν «εκείνες» που κέρδισαν τον προβιβασμό τους στα… μεγάλα σαλόνια, ο Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία. Οι δύο ομάδες σημείωσαν από 25 νίκες, ισοβαθμώντας στην άτυπη αυτή πρωτιά. Τις περισσότερες ισοπαλίες σημείωσε ο Παναιγιάλειος με 11, ενώ αντίστοιχα για τις ήττες η Καλλιθέα ήταν αυτή που έφυγε με σκυμμένο κεφάλι τις περισσότερες φορές, 19 στον αριθμό.

Τα εννιά ματς των έξι γκολ και πάνω

Η φετινή Football League αν και είχε αρκετά ματς που ήταν over, αξιοσημείωτο είναι πως σε εννιά παιχνίδια σημειώθηκαν από έξι γκολ και πάνω. Μάλιστα τα επτά από αυτά ήρθαν προς το τέλος του πρωταθλήματος και μόλις δύο στις αρχές. Παράλληλα ο Αγροτικός Αστέρας σημείωσε έξι γκολ την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Πανελευσινιακό, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια (6-2 απέναντι στην Αναγέννηση Άρτας στις 14/5/2006).

Αναλυτικά:

3η αγωνιστική: Αγροτικός Αστέρας – Καλλιθέα 5-3

5η αγωνιστική: Πανσερραϊκός – Παναιγιάλειος 4-2

28η αγωνιστική: Αιγινιακός – Χανιά 5-1

28η αγωνιστική: Παναιγιάλειος – Σπάρτη 2-4

32η αγωνιστική: Πανσερραϊκός – Αιγινιακός 4-5

32η αγωνιστική: ΑΟ Τρίκαλα – Χανιά 6-1

32η αγωνιστική: ΟΦΗ – Σπάρτη 6-1

34η αγωνιστική: Πανελευσινιακός – Αγροτικός Αστέρας 0-6

34η αγωνιστική: ΟΦΗ – Αιγινιακός 6-1

Οι «αιώνια έφηβοι»

Τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν πατήσει τα… δεύτερα –άντα, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά εφέτος στη Football League (από το 1994-95 και μετά που υπάρχουν πλήρη στοιχεία σύμφωνα και με το soccerbase). Οι τρεις παίκτες που συμμετείχαν ήταν ο Θανάσης Τόλιος του Αιγινιακού (7/12/1976) και οι άλλοι δύο ήρθαν από την ίδια ομάδα, τον ΟΦΗ. Ο λόγος για τους Κώστα Κιάσσο (13/12/1975) και Ηλία Κώτσιο (25/04/1977), με τον τελευταίο τελικά να παίρνει την απόφαση να αποσυρθεί, από την ενεργό δράση.

πηγή: liganews.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button