Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πρόταση για 16 ομάδες

Συνεδρίασε την Τρίτη (20/6) το ΔΣ της Football League, όπου ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις. Αρχικά επικυρώθηκε η βαθμολογία για τις θέσεις 1-6, ώστε να επισφραγιστεί η άνοδος των Απόλλωνα, Λαμίας, αλλά και να έχει τη δυνατότητα ο Άρης να διεκδικήσει την άνοδο στη Super League ως τρίτος, αν υποβιβαστεί τρίτη ομάδα από την πρώτη κατηγορία. Δεν επικυρώθηκαν οι υπόλοιπες θέσεις της βαθμολογίας, καθώς υπάρχουν εκκρεμοδικίες.

Στα πλάνα για την πιθανή αναδιάρθρωση των κατηγοριών, η Football League κινείται με το σκεπτικό της μείωσης των ομάδων και όχι με την αύξησή τους. Μετά και τη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ότι δεν σκέφτεται τη δημιουργία 2 ομίλων στη δεύτερη κατηγορία, οι εκπρόσωποι των ομάδων στο ΔΣ, αποφάσισαν να κάνουν τον σχεδιασμό τους για πρωτάθλημα 18 ομάδων την προσεχή περίοδο, 2017-18. Στη συνέχεια, αποφάσισαν να προτείνουν τη μείωση των ομάδων σε 16 για την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Αυτό σημαίνει πως θα προβιβαστούν δύο ομάδες στη Super League, ενώ δύο θα υποβιβαστούν από την πρώτη κατηγορία, θα υποβιβαστούν 4 στη Γ’ Εθνική, ενώ από τη Γ’ Εθνική θα πάρουν το εισιτήριο μόνο δύο.

Μάλιστα, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο για να υπάρξουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Υπάρχει και η σκέψη, εάν ευδοκιμήσει το συγκεκριμένο πλάνο, να γίνει περαιτέρω μείωση σε 14 ομάδες.

Παράλληλα, εκλέχτηκαν οι εκπρόσωποι ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ στις 30/6. Εκτός από τον πρόεδρο της Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκο, εκλέχτηκαν ο Γιάννης Πολεμαρχάκης του ΟΦΗ με 11 ψήφους και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Παναγιώτης Γιαννόπουλος και εκπρόσωπος του Πανσερραϊκού με 6 ψήφους.

Όσον αφορά τα οικονομικά της Λίγκας, που αποτελεί και το μεγάλο πρόβλημα της κατηγορίας, εκφράστηκε η αισιοδοξία πως ίσως προκύψουν φέτος έσοδα για τις ομάδες. Παράλληλα, δεν έχει εγκαταλειφθεί η προσπάθεια να διεκδικήσουν τα χρήματα που οφείλονται στη Football League από τη Super League και γι’ αυτό αποφασίστηκε να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση στον συνεταιρισμό.

πηγή: liganews.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button