Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ζητείται η παύση Σιμιτζόγλου, Μπαξεβάνη και πειθαρχικής επιτροπής ΕΠΟ!

Τη μη επικύρωση της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής ζητεί από την ΠΔΕ/ΕΠΟ η Δόξα Δράμας.

Η ομάδα της Δράμας ζητεί και την αναπομπή της υπόθεσης που αφορά στον προγραμματισμένο αγώνα Απόλλωνα Καλαμαριάς – Α.Ο. Καρδίας, ο οποίος δεν έγινε με υπαιτιότητα της φιλοξενούμενης ομάδας, όπως έκρινε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

Επίσης ζητεί την παύση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου, επειδή δεν άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της Καλαμαριάς, με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε.

H Δόξα προσδοκά την αφαίρεση βαθμών από την Καλαμαριά ώστε να ανέβει αυτή στη Football League.

Το SDNA φέρνει στο φως της δημοσιότητα την αίτηση της Δόξας Δράμας προς της ΠΔΕ/ΕΠΟ

ΠΡΟΣ
την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΕΠΟ
Α Ι Τ Η Σ Η  ΜΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ 1ου ΟΜΙΛΟΥ
ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ –
ΑΝΑΠΟΜΠΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΗΣΑΝΤΕΣ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ – ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

Του ποδοσφαιρικού σωματείου με την επωνυμία «Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ», που εδρεύει στην Δράμα κι εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΑΤΑ

1. του ποδοσφαιρικού σωματείου με την επωνυμία «ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ», που εδρεύει στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης κι εκπροσωπείται νόμιμα,
2.των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων κ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ και ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ
3. των Δικαστών μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Κοινοποίηση: 1. Αθλητικό Εισαγγελέα κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ
2. Επιτροπή Δεοντολογίας
3. Υφυπουργό Αθλητισμού
4. Υπουργό Δικαιοσύνης
5. Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
__________________

Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. πρωτ. 2570/6-6-2017 εγγράφου μας προς τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων της ΕΠΟ κ. Κωνσταντίνο ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ με ταυτόχρονη κοινοποίηση στην ΠΔΕ/ΕΠΟ που έλαβε αριθμό πρωτ. ΕΠΟ  16334/6-06-2017, αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων να απευθυνθούμε τόσο προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, όσο και προς την ΠΔΕ/ΕΠΟ, γιατί οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς κ. ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ και ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ κατά παράβασιν κάθε έννοιας δικαίου, του καταστατικού, των κανονισμών, του Νόμου και του Συντάγματος σε αντιδεοντολογική συνεργασία με την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΗΣΑΝ ΜΕ ΔΟΛΟ παραλείποντας κατ’ ενάσκηση των καθηκόντων τους να ασκήσουν πειθαρχική δίωξη κατά του Απόλλωνα Καλαμαριάς και να δικάσουν την παρέμβασή μας επιβάλλοντας τις πειθαρχικές κυρώσεις του άρθρου 29 του Π.Κ. για τα γεγονότα του αγώνα με τον Α.Ο. Καρδίας.
ΕΠΕΙΔΗ ο δόλος ειδικά του κ. ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ επιτείνεται από το ότι δεν έλαβε υπόψη του:
α. Την καταπέλτωδη Αστυνομική έκθεση
β. την από 25-5-2017 αίτηση του πληρεξουσίου δικηγόρου μας κ. ΛΙΒΑ προς την Π.Ε. που σας διαβίβασε την παρέμβασή μας
γ. την από 26-5-2017 αίτησή μας προς κ. ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ για άσκηση επείγουσας πειθαρχικής δίωξης
δ. την από 6-6-2017 Αίτησή μας για άσκηση αυτοτελούς Πειθαρχικής δίωξης – έφεσης υπέρ του Νόμου και του Π.Κ. κατά της υπ’ αριθμ. 151/29-5-2017 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής, επίδειξης εγγράφων και εισήγησης περί μη επικύρωσης της βαθμολογίας του ομίλου μας
ε. την από 14-6-2017 τηλεφωνικά υποβληθείσα αίτηση του πληρεξουσίου μας κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ για άμεση συνάντηση με τον κ. ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ.
ΕΠΕΙΔΗ ο κ. ΣΙΜΙΝΤΖΟΓΛΟΥ  για αγνώστους λόγους πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την αστυνομική έκθεση και τις αιτήσεις μας ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΙΩΠΗΡΑ (πλην όμως επιδεικτικά) ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ, ΕΦΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 34 παρ. 4 Π.Κ. ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥ 36 παρ. 1,δ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΤΟΣ 12 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ε./ΕΠΟ.
ΕΠΕΙΔΗ ο κ. ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ, παρότι τυγχάνει και αθλητικός εισαγγελέας, παραβίασε και το άρθρο 35, παρ. 1-2-3 του Π.Κ. που του επιβάλλει να λαμβάνει υπόψη του και τις Αστυνομικές εκθέσεις, όσον αφορά εξωαγωνιστικά γεγονότα, θέτοντας στο αρχείο την υπόθεση.
ΕΠΕΙΔΗ ο κ. ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ, έστω και με προκλητική καθυστέρηση, εκτέλεσε το καθήκον του και άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για παράβαση του άρθρου 29 ΠΚ στηριζόμενος ΜΟΝΟΝ στις καταθέσεις των ποδοσφαιριστών του ΠΛΑΤΑΝΙΑ κι ενώ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ή ΑΝΑΦΟΡΑ.
ΕΠΕΙΔΗ ο κ. ΣΙΜΙΝΤΖΟΓΛΟΥ κρυπτόμενος πίσω από την γραμματέα του, απέφυγε να απαντήσει στην αίτηση του κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ και ουσιαστικά εντελώς αντιδεοντολογικά αρνήθηκε να τον δεχθεί στο γραφείο του.
ΕΠΕΙΔΗ και η Πειθαρχική Επιτροπή εντέχνως πλην δολίως διεχώρισε αντιδικονομικά την υπόθεση και μη χορηγώντας μας αναστολή παρέπεμψε παράνομα την παρέμβασή μας στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα με απώτερο σκοπό να περάσει «αβρόχοις ποσί» τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ από την πειθαρχική διαδικασία και να την απαλλάξει βάσει της κατόπιν συναλλαγής ΠΡΟΚΑΤ – ΣΙΚΕ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ από τον ΑΟ Καρδίας, ενώ όφειλε σύμφωνα με τους κανονισμούς  αλλά και την πρόσφατη νομολογία της να συνεκδικάσει την  παρέμβασή μας.
ΕΠΕΙΔΗ επομένως η υπόθεση ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΟΛΟΒΩΜΕΝΗ με σκοπιμότητα κι όχι με αμέλεια για να απαλλαχθούν οι ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΙ ΤΩΝ ΒΙΑΙΩΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ (και απείρως χειρότερων του Καραϊσκάκη) και να μην επιβληθούν οι βαριές πειθαρχικές κυρώσεις του 29 ΠΚ που ΘΑ ΑΝΕΤΡΕΠΑΝ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ με αποτέλεσμα την άνοδο στην FOOTRBALL LEAGUE της ΔΟΞΑΣ αντί του ΑΠΟΛΛΩΝΑ!
ΕΠΕΙΔΗ για όλους αυτούς τους λόγους προσφεύγουμε συγχρόνως ενώπιον τόσο της Επιτροπής Δεοντολογίας προκειμένου να εφαρμοσθούν το καταστατικό, και οι κανονισμοί και να επιβληθούν οι ανάλογες πειθαρχικές κυρώσεις, όσο κι ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης, επιφυλασσόμενοι για προσφυγή μας στα πολιτικά Δικαστήρια προς  αποκατάσταση των τρωθέντων έννομων και περιουσιακών δικαιωμάτων μας.
ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1β και 4 παρ. 3 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της ΕΠΟ η ΠΔΕ/ΕΠΟ πρέπει να διατάξει την ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ – ΑΝΑΠΟΜΠΗ της υπόθεσης του αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝΑ – ΑΟ ΚΑΡΔΙΑΣ στην Πειθαρχική Επιτροπή, προκειμένου να κριθεί συνολικά και το σκέλος του κύρους του αγώνα, και το σκέλος της παραβίασης του άρθρου 29 Π.Κ.
ΕΠΕΙΔΗ επίσης πρέπει να ζητήσετε και εσείς από την Επιτροπή Δεοντολογίας την παραπομπή ενώπιον της παντός υπευθύνου ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ των οργάνων της ΕΠΟ που συνήργησε στην ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΙΑ της υπόθεσης βάσει του άρθρου 4 παρ. 3.
ΕΠΕΙΔΗ πρέπει να αναβάλλετε την επικύρωση της βαθμολογίας μέχρι την ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΙΑ της υπόθεσης κατ’ άρθρον 23 ΚΑΠ.
ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με τα άρθρα 7 – 37 και 84 του ισχύοντος καταστατικού της ΕΠΟ πρέπει να ΠΑΥΣΕΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ κ. ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΔΟΛΙΑ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 34 παρ. 8 του ΠΚ «ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ….. ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΟΛΟ ή ΣΟΒΑΡΗ ΑΜΕΛΕΙΑ»

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με την επιφύλαξη κάθε
νομίμου δικαιώματός μας
ΖΗΤΑΜΕ
1.    Να κάνετε ολικά δεκτή την αίτησή μας,
2.    Να παραπέμψετε την υπόθεση προς συνολική επανεκδίκαση στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ
3.    Να αναβάλλετε την επικύρωση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ Ερασιτεχνικής κατηγορίας μέχρι την τελεσιδικία της υπόθεσης.
4.    Να παύσετε από τα καθηκόντά τους αρχικά προσωρινά (και να εισηγηθείτε άμεσα στην προσεχή Γενική Συνέλευση την οριστική παύση) τους αρνησιδικήσαντες υπαιτίως δικαστές, μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής και τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, κ. ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ, να κοινοποιήσετε την απόφασή σας στην Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, στην ΄Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Αθήνα, 19-06-2017
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΦΑΒΙΕΡΟΥ 47 – ΑΘΗΝΑ – Τ.Κ. 104 38
ΔΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΦΜ 033363189
ΤΗΛ. 6944441677
[email protected]

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button