Γ' ΕθνικήΠοδόσφαιρο

Γ’ Εθνική: Στις 10 Σεπτεμβρίου η σέντρα

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα εκκινήσει κανονικά στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα εκκινήσει κανονικά στις 10 Σεπτεμβρίου.

Όλα βάσει σχεδιασμού προχωρούν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής από την ΕΠΟ, η οποία ανακοίνωσε πως η σέντρα θα γίνει κανονικά στις 10 Σεπτεμβρίου. Ακόμα ανακοίνωσε τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, σε 4 ομίλους των 18 ομάδων, ενώ φέτος δεν θα γίνουν μπαράζ ανόδου, αλλά μπαράζ παραμονής.

Γ’ Εθνική: Οι ημερομηνίες και οι ώρες όλων των αγωνιστικών του πρωταθλήματος 2023-2024

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Έναρξη στις 10 Σεπτεμβρίου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη, σε συμμετοχή, διοργάνωση εθνικής εμβέλειας. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους και θα συμμετέχουν 72 ομάδες, 18 σε κάθε όμιλο, οι οποίες θα αναμετρηθούν σε 34 αγωνιστικές.

Στη Super League 2 θα προβιβαστούν οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις ομάδες, χωρίς τη διαδικασία των μπαράζ ανόδου.  Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα υποβιβαστούν απευθείας στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ οι επτά τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου. Επιπλέον θα υποβιβασθούν δύο ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: η ηττημένη του αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και η ηττημένη του μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο.

Οι παραπάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα που θα οριστούν από την Επιτροπή Διοργανώσεων, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση. Αν και στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες.

Δείτε ΕΔΩ τις ημερομηνίες και τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων της Γ’ Εθνικής.

Διαβάστε επίσης

Back to top button