Άλλα αθλήματαΒόλεϊ

Εγκληματική οργάνωση και στο βόλεϊ!

Μια ακόμη μεγάλη αποκάλυψη κάνει σήμερα το SDNA, καταδεικνύοντας ότι η μαφία στον αθλητισμό και οι απατεώνες του στοιχήματος, έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παντού!

Ήταν άλλωστε γνωστό από τα τέλη του περασμένου μήνα, ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ζητήσει από την Οικονομική Αστυνομία να πραγματοποιήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χειραγωγηθεί αγώνες της Volley League.

Υπήρξε, όμως, σοβαρότατη εξέλιξη, αλλά και «σκιές» στην όλη διαδικασία, τις οποίες και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το SDNA.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποκλειστικές πληροφορίες, στις 30 Μαΐου έφτασε στην Ομοσπονδία του βόλεϊ (ΕΟΠΕ), αλλά και στην λίγκα (ΕΣΑΠ), επείγον έγγραφο από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία ζητούσε να μάθει αν υπάρχουν καταγγελίες ή και πληροφορίες για στήσιμο αγώνων την τελευταία διετία, που να αφορούν τις ομάδες: Παναχαϊκή, Φοίνικας Σύρου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Λαμία και Κύζικος Ν. Περάμου!

Αναφέρεται δε, ότι τα αδικήματα που ερευνώνται σε σχέση με τα ματς των συγκεκριμένων ομάδων, είναι αυτά της «εγκληματικής οργάνωσης», της «δωροδοκίας-δωροληψίας», της «εκβίασης» και της «απάτης»!

Ειδικότερα, το έγγραφο προς ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ, αναφέρει:

«Στα πλαίσια προανάκρισης που διενεργείται από την Υπηρεσία μας για την διερεύνηση τέλεσης ή μη των αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων της “εγκληματικής οργάνωσης”, της “δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα”, της “εκβίασης” και της “απάτης”, παρακαλούμε όπως:

Α) Μας γνωρίσετε αν έχουν περιέλθει σε γνώση σας καταγγελίες-πληροφορίες σχετικά με χειραγώγηση αγώνων πετοσφαίρισης κατηγορίας Α1 Ανδρών για το χρονικό διάστημα από 1/9/2015 έως και την 29/4/2017, στις οποίες να εμπλέκονται ή αναφέρονται οι ομάδες:

1.Παναχαϊκή 2013

2.Φοίνικας Σύρου

3.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

4.Λαμία

5.Κύζικος Ν. Περάμου

Β) Σε θετική περίπτωση, όπως μας γνωρίσετε αν διενεργήθηκε ή διενεργείται οποιαδήποτε έρευνα και το αποτέλεσμα αυτής».

Η σιωπή Καραμπέτσου…

Όπως προαναφέραμε, το έγγραφο έχει παραληφθεί από την ομοσπονδία και την λίγκα στις 30 Μαΐου.

Και εδώ εγείρονται, ασφαλώς, πολλά ερωτήματα, διότι όπως έγινε και στην περίπτωση της «εγκληματικής οργάνωσης» στην ΕΠΟ, όλα ξεκινούν από τις ομοσπονδίες που έχουν το γενικό πρόσταγμα.

Γιατί, λοιπόν, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, κ. Γιώργος Καραμπέτσος, έχει σιωπήσει όλο αυτό διάστημα; Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο δεν δημοσιοποίησε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στημένα παιχνίδια; Γιατί δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, τους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν εισιτήριο και πάνε και βλέπουν βόλεϊ ή παίζουν αγώνες του στο στοίχημα;

Γιατί σε ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ κρύβουν ένα ζήτημα που έχει απολύτως κοινωνικές διαστάσεις και δεν αφορά μόνο το άθλημα ως άθλημα;

Και κυρίως: Ποιες ενέργειες έχουν κάνει από τις 30 Μαΐου που έλαβαν γνώση της έρευνας και τους ζητήθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες;

Η σιωπή μοιάζει ένοχη και σε τέτοιες περιπτώσεις (που πολλάκις έχουμε δει και στο ποδόσφαιρο), η σιωπή ευκόλως μπορεί να ερμηνευτεί και ως συγκάλυψη.

Το SDNA θα συνεχίσει την έρευνα για το σπουδαίο αυτό θέμα και θα δημοσιοποιεί κάθε πληροφορία που θα περιέλθει σε γνώση του.

Πρωτίστως, όμως, αναμένουμε επίσημες –πλέον- τοποθετήσεις και συγκεκριμένες εξηγήσεις από τους διοικούντες το βόλεϊ!

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button