Τοπικές Ειδήσεις

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο – Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο

Αναλυτικά η πρόγνωση για το επόμενο 24ωρο  - Δεκαπενταύγουστο με καλές θερμοκρασίες προβλέπει ο Λαγουβάρδος - Δείτε χάρτες με τις θερμοκρασίες

Αναλυτικά η πρόγνωση για το επόμενο 24ωρο  – Δεκαπενταύγουστο με καλές θερμοκρασίες προβλέπει ο Λαγουβάρδος – Δείτε χάρτες με τις θερμοκρασίες

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικούς όμβρους από τις πρωινές ώρες και βελτίωση νωρίς το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός  το Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο, αλλά κατά τόπους και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

xartes-thermokrasies

Δείτε χάρτες με τις μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες της ημέρας

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικούς όμβρους και βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στη νότια Πελοπόννησο και στα ορεινά της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί, στα βόρεια έως 4 και στα νότια μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και κατά τόπους στην ανατολική Στερεά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το μεσημέρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά της Πελοποννήσου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 29 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε χάρτες της ΕΜΥ

sav-kairos-1

sav-kairos-2

sav-kairos-3

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς.

Δείτε χάρτες της ΕΜΥ

kyr-kairos-1

kyr-kairos-2

kyr-kairos-3

Δεκαπενταύγουστο με καλές θερμοκρασίες προβλέπει ο Λαγουβάρδος – Νέο «κύμα» καύσωνα από εβδομάδα

Ο Δεκαπενταύγουστος, το «Πάσχα του Καλοκαιριού», θα κυλήσει με καλοκαιρία, με το τριήμερο να προσφέρεται για καλοκαιρινές εξορμήσεις. Η θερμοκρασία έχει ήδη υποχωρήσει σταδιακά σε όλη τη χώρα, ωστόσο ανησυχία προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που θα επικρατήσουν στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο.

Για τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων (πέντε έως έξι μποφόρ) σήμερα αλλά και το νέο «κύμα» καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την ερχόμενη εβδομάδα μίλησε στο protothema ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Όπως έσπευσε να διευκρινίσει, από σήμερα Παρασκευή η θερμοκρασία επανέρχεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τη ζέστη να επιμένει σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν σήμερα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο τις επόμενες ημέρες θα πνέουν στα 4 με 6 μποφόρ, επηρεάζοντας το κεντρικό και νότιο τμήμα της Εύβοιας, την ανατολική Αττική, τη νότια Κρήτη αλλά και τις Κυκλάδες. Παροδική αστάθεια θα επικρατήσει στα ηπειρωτικά έως το Σάββατο.

Το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου θα κυλήσει επίσης με κανονικές θερμοκρασίες και μελτέμι 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 33 βαθμούς στα ανατολικά, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα δούμε θερμοκρασίες έως και 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική οι θερμοκρασίες θα είναι ήπιες, μη ξεπερνώντας τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος προειδοποίησε δε, για ένα νέο «κύμα» καύσωνα που αναμένεται να μας επηρεάσει από την ερχόμενη εβδομάδα (Τρίτη με Πέμπτη) με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ξανά, ίσως και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές, με υποχώρηση ωστόσο, των ισχυρών ανέμων.

Ο μήνας Αύγουστος αναμένεται να «ανακηρυχθεί» ως ο θερμότερος μήνας των τελευταίων ετών.

Ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αναφέρει σχετικά στο protothema ότι από την πρώτη ημέρα του Αυγούστου έως και τις 5 του μήνα, όσον αφορά στις μέγιστες τιμές, είχαμε αποκλίσεις οκτώ με δέκα βαθμούς και από 9 έως και 11 του ίδιου μήνα είχαμε αποκλίσεις, όσον αφορά στις μέγιστες τιμές, 6 με 8 βαθμούς.

Την ώρα που ο Αύγουστος συνεχίζει να καταγράφει υψηλότερες από τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, η εκτίμηση των μετεωρολόγων είναι πως εξελίσσεται σε έναν από τους θερμότερους των τελευταίων χρόνων.

Διαβάστε επίσης

Back to top button