Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Οριστικό αντίο για Αρμπελόα!

Ο 34χρονος μπακ ανακοίνωσε την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα MARCA, ο Άλβαρο Αρμπελόα αποκάλυψε πως αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 34 ετών.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός μπακ είπε πως “ήρθε η ώρα να πω το αντίο. Σωματικά μπορούσα να συνεχίσω να αγωνίζομαι”.

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Αρμπελόα δήλωσε: “Η Ρεάλ είναι ο σύλλογος της ζωής μου. Δεν θα πάρω ποτέ τηλέφωνο για να ζητήσω δουλειά, αλλά θα είμαι πάντοτε διαθέσιμος για εκείνη”.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Αρμπελόα κατέγραψε μόλις τρεις συμμετοχές με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Σαραγόσα και στη συνέχεια μεταπήδησε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Αρχικά δεν βρήκε τη θέση του στην πρώτη ομάδα και έτσι ακολούθησε το πέρασμά του από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και τη Λίβερπουλ πριν επιστρέψει και πάλι στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Στο δεύτερο πέρασμα του από τη Μαδρίτη είχε βρει πια τη θέση του στην ομάδα όπου και παρέμεινε για επτά χρόνια (2009-2016). Το περασμένο καλοκαίρι πήγε στη Γουέστ Χαμ όπου δεν κατάφερε να βρει θέση.

Παράλληλα, ο Αρμπελόα αγωνίστηκε σε όλες τις Εθνικές ομάδες της Ισπανίας μετρώντας 56 συμμετοχές με αυτή των ανδρών. Στην καριέρα του ο 34χρονος Ισπανός κατέκτησε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2010), δύο EURO (2008-2012), δύο Champions League (2013-14, 2015-16),  ένα UEFA Super Cup (2014), ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων (2014), ένα πρωτάθλημα (2011-12), δύο Κύπελλα Ισπανίας (2010-11, 2013-14) και ένα Supercopa Ισπανίας (2012).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button