Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Για βασικός ο Ρέτσος με Εσθονία

Τον Παναγιώτη Ρέτσο προορίζει ο Μίχαελ Σκίμπε για το δεξί άκρο της άμυνας, με τον νεαρό άσο να συνεχίζει να κατακτά στόχους!

Στην τελευταία προπόνηση πριν από τον πολύ κρίσιμο ματς με την Εσθονία (21.45), ο Μίκαελ Σκίμπε θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του σε ότι έχει να κάνει με το αρχικό σχήμα. Αφενός γιατί κι ο ίδιος δεν έχει κατασταλάξει για κάποιες θέσεις, αφετέρου για να τους έχει όλους σε ετοιμότητα.

Ωστόσο με βάση τις δοκιμές σε κάποιες χαρακτηριστικές ασκήσεις φαίνεται πως έχει στο μυαλό του κάποια σχήματα, αλλά έχει επίσης έτοιμες και τις εναλλακτικές τους. Ιδιαίτερα για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, αλλά και για τις θέσεις στο αριστερό άκρο της επίθεσης και στην κορυφή.

Προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε τις σκέψεις του Γερμανού τεχνικού τότε υπάρχουν κάποιες σταθερές και κάποιοι παίκτες που έχουν προβάδισμα για την εντεκάδα. Μια εντεκάδα που θα έχει διαφορές από αυτή κόντρα στο Βέλγιο και ως προς τα πρόσωπα αλλά και ως προς την τακτική προσέγγιση των αγώνων. Το παν όμως είναι να γίνει η δουλειά με την Εσθονία.

Μετρώντας τα «κουκιά» θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα. Κυριάκος Παπαδόπουλος και Μανωλάς θα είναι οι δύο στόπερ, ενώ ο Σταφυλίδης θα είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας. Δεξιά τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει πλέον ο Παναγιώτης Ρέτσος σύμφωνα με τα όσα έδειξε ο Σκίμπε στην τελευταία προπόνηση.

Ο νεαρός άσος που ζει ένα διαρκές όνειρο, ακόμα δεν έχει συμμετοχή με την μεγάλη εθνική και αναμένεται να ντεμπουτάρει και μάλιστα ως βασικός σε ένα ματς που θα καθορίσει πολλά σε ότι έχει να κάνει με την πορεία της Ελλάδας ως το Μουντιάλ της Ρωσίας. Η θετική ενέργεια που υπάρχει γύρω του θα προστεθεί στα αδιαμφισβήτητα προσόντα που θα τον κάνουν κάτοικο Λεβερκούζεν.

Σε ότι έχει να κάνει με τον άξονα της μεσαίας γραμμής, Ζέκα και Σάμαρης φαίνεται πως κερδίζουν τις δύο θέσεις, με τον Τζιόλη να έχει τις πιθανότητές του ύστερα από την εξαιρετική του εμφάνιση στο ματς με την Βοσνία. Πάντως ο Τζιόλης πιο πολλές πιθανότητες έχει να παίξει με το Βέλγιο παρά με την Εσθονία για λόγου τακτικής.

Σε ρόλο οργανωτή θα είναι ο Φορτούνης από τον οποίο περιμένει πολλά ο Σκίμπε στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν είναι τυχαίο ότι ο προπονητής της ομάδας τον εκθείασε στην συνέντευξη τύπου χρίζοντάς τον «ηγέτη» στην προσπάθεια της Εθνικής για νίκη με την Εσθονία.

Δεξιά στα εξτρέμ φαίνεται πως θα είναι ο Μάνταλος, στην κορυφή της επίθεσης ο Βέλλιος, ενώ στα αριστερά ο Τάσος Δώνης δεν αποκλείεται να πάρει τη θέση του Μπακασέτα που και καιρό έχει να αγωνιστεί και προέρχεται από τραυματισμό. Δεν αποκλείεται φυσικά να προκύψει και κάποια έκπληξη στο αρχικό σχήμα.

Ανακεφαλαιώνοντας πάντως και αποκρυπτογραφώντας τα όσα δούλεψε στις προπονήσεις ο Σκίμπε οι έντεκα επικρατέστεροι είναι οι: Καρνέζης, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Ρέτσος, Σταφυλίδης, Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης, Μάνταλος, Δώνης και Βέλλιος.

πηγή: novasports

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button