Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η Μπενφίκα «ανοίγει» απόψε την Primeira Liga

Σε μονομαχία της Πόρτο με την Μπενφίκα αναμένεται να εξελιχθεί το φετινό πορτογαλικό πρωτάθλημα, το οποίο αρχίζει αυτή την εβδομάδα.

Το μεγάλο ερωτηματικό της νέας σεζόν αφορά τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που βρέθηκε σε μία καιταγίδα αρνητικών εξελίξεων από τα τέλη της περσινής περιόδου, μετά την επίθεση οπαδών της ομάδας σε παίκτες και προπονητικό επιτελείο και αργότερα την αποπομπή του προέδρου της.

Οι περισσότεροι πρωτοκλασάτοι παίκτες των «λιονταριών» έλυσαν μονομερώς τα συμβόλαιά τους και αναζήτησαν αλλού ποδοσφαιρική «στέγη» (μεταξύ αυτών και ο Ποντένσε του Ολυμπιακού), η Σπόρτινγκ τους κυνηγά στα δικαστήρια και στο μεταξύ προσπάθησε να φτιάξει σχεδόν από το μηδέν μία αξιόμαχη ομάδα, με τον Ζοζέ Πεσέιρο να διαδέχεται στον πάγκο τον Ζόρζε Ζεσούς.

Η αυλαία της νέας σεζόν ανοίγει απόψε  στο «Ντα Λουζ», με την Μπενφίκα να υποδέχεται τη Βιτόρια Γκιμαράες, ενδιάμεσα στα δύο παιχνίδια της με τη Φενέρμπαχτσε για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League (υπενθυμίζεται ότι οι «αετοί» θα είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο πλέι-οφ, εφόσον προκριθούν και οι δύο ομάδες).

Η πρωταθλήτρια Πόρτο, που έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League, υποδέχεται το Σάββατο (11/8) την Τσάβες, ενώ η Σπόρτινγκ παίζει την Κυριακή (12/8) στην έδρα της Μορεϊρένσε.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Μπενφίκα-Γκιμαράες         10/8

Σετούμπαλ-Αβες             11/8

Τοντέλα-Μπελενένσες        11/8

Πόρτο-Τσάβες               11/8

Φεϊρένσε-Ρίο Αβε           12/8

Μαρίτιμο-Σάντα Κλάρα       12/8

Μορεϊρένσε-Σπόρτινγκ Λισ.  12/8

Μπράγκα-Νασιονάλ           12/8

Πορτιμονένσε-Μποαβίστα     13/8

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button