Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Αυτά μόνο στην Ελλάδα: Με 16 αγωνιστικές κεκλεισμένων οι τέσσερις «μεγάλοι»!

Ασύλληπτο! Το νέο πρωτάθλημα της Superleague θα ξεκινήσει με τους τέσσερις «μεγάλους» να εκτίουν συνολικά 16 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών!

Δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτό το οποίο θα συμβεί στη Superleague της σεζόν 2017-18. Τα όσα συνέβησαν στο πρωτάθλημα που πέρασε, με τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου, τη διακοπή στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, τα… ευτράπελα στο Ολυμπιακός-Πλατανιάς, αλλά και στους δύο ημιτελικούς των “ερυθρολεύκων” με την ΑΕΚ, έφερε βαριές τιμωρίες για όλους.

Από τη μία οι “πράσινοι” που έχουν εκτός από τιμωρία της έδρας τους και αφαίρεση δύο βαθμών κι από την άλλη ο “αιώνιος” αντίπαλός τους, με τους δύο Δικεφάλους, που θα εκτίσουν πέντε, επτά και τρεις αγωνιστικές αντίστοιχα!

Πιο αναλυτικά ο Ολυμπιακός είχε δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στο ενεργητικό του, οι οποίες αφορούσαν στα ισάριθμα ματς με την ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου, η μία για τον προπηλακισμό στον διαιτητή Παπαπέτρου (Καραϊσκάκη) και η άλλη για την επίθεση του Μοντέστο στον παρατηρητή Βρακά (ΟΑΚΑ).

Σε αυτές ωστόσο προστέθηκαν ακόμη τρεις αγωνιστικές με “λουκέτο” στο “Καραϊσκάκη”, για τον αγώνα κόντρα στον Πλατανιά την 1η Απριλίου στο Φάληρο και τους ξυλοδαρμούς που έχουν καταγγείλει ενόρκως μέλη της αποστολής -μεταξύ άλλων και ποδοσφαιριστές- των Κρητικών. Και για τις τρεις υποθέσεις βέβαια η πειραϊκή ΠΑΕ έχει ασκήσει εφέσεις, οι αποφάσεις των οποίων όμως ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές. Με τα ως τώρα δεδομένα όμως, ο Ολυμπιακός ξεκινάει το πρωτάθλημα με τιμωρία πέντε αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Τι σημαίνει αυτό; Πως το “Καραϊσκάκη” θα ανοίξει μετά τη 10η ή 11η αγωνιστική για ματς πρωταθλήματος!

Μία αγωνιστική αλλά και αφαίρεση βαθμών ο ΠΑΟ

Όπως προαναφέραμε, βαρύς ήταν ο πέλεκυς και για τον Παναθηναϊκό, που μπορεί να έχει τη μικρότερη τιμωρία έδρας απ’ όλους, αλλά είναι ο μοναδικός που θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με αρνητική βαθμολογία. Για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο που διακόπηκε, λόγω του ανεγκέφαλου που πέταξε το κουτάκι μπύρας στον Βλάνταν Ίβιτςκ, οι “πράσινοι” τιμωρήθηκαν αρχικά με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων, αφαίρεση τριών βαθμών από τα πλέι οφ, -2 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα, χρηματικό πρόστιμο και φυσικά απώλεια του αγώνα στα χαρτιά. Το μόνο που άλλαξε στην έφεση, ήταν η μείωση των κεκλεισμένων σε μία αγωνιστική.

Δέκα αγωνιστικές οι Δικέφαλοι!

Έπρεπε να περάσει 1,5 και πλέον μήνες από τον τελικό του Κυπέλλου (6/5), για να γίνει γνωστή η απόφαση της Εφέσεων, για τα επεισόδια του Πανθεσσαλικού. Εν τέλει δεν άλλαξε απολύτως τίποτα σε σχέση με τις πρωτόδικες ποινές, με τον ΠΑΟΚ φυσικά να είναι ο μεγάλος χαμένος. Κι αυτό γιατί εκτός από την αφαίρεση των έξι βαθμών από τα πλέι οφ, που ούτως ή άλλως δεν αλλάζουν κάτι ουσιαστικό (είχε χαθεί αγωνιστικά η θέση στο Champions League), αλλά και το υψηλό χρηματικό πρόστιμο (282.500 ευρώ), παρέμειναν και οι επτά αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών! Πως μεταφράζεται αυτό; Πως ουσιαστικά ο Δικέφαλος θα παίξει όλο τον πρώτο γύρο της Superleague με κλειστή Τούμπα, εκτός κι αν πέσει η ποινή στην προσφυγή που ενδεχομένως κάνει στο Διαιτητικό.

Όσο για την ΑΕΚ, εκτός από το πρόστιμο των 170.000 ευρώ, έμεινε ίδια και η τιμωρία των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, το οποίο σημαίνει πως το ΟΑΚΑ θα ανοίξει για ματς πρωταθλήματος τον Οκτώβριο!

Μείον 200.000 εισιτήρια στη Superleague!

Φυσικά εκτός από τον αγωνιστικό αντίκτυπο που έχει το να παίζει μία ομάδα χωρίς τον κόσμο της, μεγάλη είναι η απώλεια και σε οικονομικό επίπεδο. Κι αυτό γιατί αν μείνουν ως έχουν οι ποινές, το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί χωρίς το 1/5 του κόσμου που παρακολούθησε τα ματς της περασμένης σεζόν!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της διοργανώτριας, στη Superleague της σεζόν 2016-17 κόπηκαν συνολικά 1.006.530 εισιτήρια και βάσει των μέσων όρων της προσέλευσης που είχαν οι τέσσερις “μεγάλοι” την περασμένη χρονιά, αυτές οι 16 αγωνιστικές μεταφράζονται σε κάτι περισσότερο από 200.000 εισιτήρια!

Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός είχε μ.ο. 18.044 (Χ5=90.0000 περίπου), ο ΠΑΟΚ 11.821 (Χ7=82.600 περίπου), η ΑΕΚ 8.112 (Χ3= 24.000 περίπου) κι ο Παναθηναϊκός 5.539. Συνολικά δηλαδή φτάνουμε σε κάτι περισσότερο από 202.000 εισιτήρια! Παίρνοντας δε ως μία μέση τιμή -τουλάχιστον- στα 15 ευρώ το εισιτήριο, η χασούρα για τις ΠΑΕ ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ!

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button