Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Δεν μπόρεσαν για το κάτι παραπάνω…

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών ξέμεινε από δυνάμεις στον μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ. Τα κορίτσια ηττήθηκαν από το Βέλγιο με 78-45 και έτσι έχασαν την ευκαιρία να κατακτήσουν την 3η θέση και κατά συνέπεια το χάλκινο μετάλλιο.

Η άμυνα αποτελούσε το “βαρύ χαρτί” της Εθνικής Γυναικών μέχρι τα ημιτελικά, από εκεί και πέρα όπως εξελίχθηκε σε αχίλλειο πτέρνα, κάτι που αποδείχθηκε στον μικρό τελικό με το Βέλγιο. Η “γαλανόλευκη” απέτυχε να προστατεύσει το καλάθι της, με το Βέλγιο να “φορτώνει” πολύ παιχνίδι κοντά στη ρακέτα, κάτι το οποίο του έδωσε τη δυνατότητα να βρεθεί στο +9 (24-15) στο τέλος της α’ περιόδου.

Μέσα σε όλα, η Άρτεμη Σπανού χρεώθηκε με τρία φάουλ μέχρι το 7′, υποχρεώνοντας τον Κώστα Κεραμιδά να αλλάξει από νωρίς την στόχευση στο παιχνίδι της “γαλανόλευκης”. Τα επιθετικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κόντρα στη Γαλλία επαναλήφθηκαν, ειδικά από την στιγμή που η Εβίνα Μάλτση ήταν άστοχη. Η αρχηγός είχε 1/11 σουτ στο α’ μέρος, που βρήκε την Ελλάδα στο -11 (40-29). Παρά το γεγονός μάλιστα πως το Βέλγιο έμεινε χωρίς εντός παιδιάς καλάθι στα πρώτα τέσσερα λεπτά της β’ περιόδου, η διαφορά ξέφυγε με το επιθετικό transition των αντιπάλων μας να αποτελεί την αιχμή του δόρατος.

Κάπως έτσι το -4 (26-22) του 14ου λεπτού έγινε -17 (40-23) στο 17ο λεπτό, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα της αναμέτρησης. Η Ελλάδα είχε 9/27 σουτ στο ημίχρονο, αλλά και αρνητική αναλογία σε ασίστ και λάθη (4/7).

Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη στη συνέχεια, με την Εθνική Γυναικών να μην έχει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Από την στιγμή μάλιστα που τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά δυσκολεύονταν σημαντικά να σκοράρουν, ήταν λογικό το σκορ να ξεφύγει. Με 3/16 σουτ εντός παιδιάς στη γ’ περίοδο, η Ελλάδα έχασε την επαφή της με το σκορ και μαζί κάθε πιθανότητα διεκδίκησης του χάλκινου μεταλλίου. Το Βέλγιο έφτασε στο +25 (61-36) στο 30ο λεπτό, κι έτσι μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την τελευταία περίοδο.

Με την ψυχολογία στο ναδίρ, η “γαλανόλευκη” δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι στην πορεία της αναμέτρησης, με το Βέλγιο να φτάνει στη νίκη και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, του πρώτου του σε μεγάλη διοργάνωση

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 40-29, 61-36, 78-45.

Βέλγιο (Φίλιπ Μέσταγκ)Λίνσκενς 9, Μέσταγκ 18 (3), Ντελαρό, Χέντριξ 2, Καρπερό 3, Μέσεμαν 15, Βότερς 14, Μέσταγκ, Γκέλντοφ 3, Νόβελαρ, Βανλό 9 (3), Ραμάν 5.

Ελλάδα (Κώστας Κεραμιδάς)Σταμολάμπρου, Σταμάτη 2, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 1, Μάλτση 13 (1), Νικολοπούλου (3, Σωτηρίου 4, Κοσμά, Σπανού 6, Καλτσίδου 4, Χρηστινάκη 3, Φασούλα 9.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button