Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Έρευνα για ντόπινγκ στην Εθνική Ρωσίας

Αφορά όλους τους ποδοσφαιριστές που ήταν στην αποστολή για το Μουντιάλ 2014.

Η FIFA έχει ξεκινήσει έρευνα που αφορά σε ελέγχους ντόπινγκ που έγιναν στην αποστολή της Εθνικής Ρωσίας, η οποία πήρε μέρος στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπήρξαν παρατυπίες στα δείγματα και των 23 ποδοσφαιριστών και αυτό οδήγησε την παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να διεξάγει έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται πως πέντε από τους ποδοσφαιριστές που ήταν στο Μουντιάλ 2014, είναι στην αποστολή που παίρνει μέρος στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Πρόκειται για τους Ακινφέεφ, Σαμέντοφ, Γκλουσάκοφ, Ζιρκόφ και Κανουνίκοφ.

Ο επικεφαλής της επιτροπής που ερευνά την υπόθεση, ο πρώην πρόεδρος της WADA, Ντικ Πάουντ, δήλωσε: “Υπάρχει μεγάλος βάρος στη FIFA ώστε να φτάσει σε ένα πόρισμα για τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Είναι υποχρέωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να πει ποια μέτρα λαμβάνει, τι έχει βρει και να λάβει οποιαδήποτε απόφαση χρειάζεται ώστε να προστατέψει την ακεραιότητα του αθλήματος. Ακόμα και μέσα σε ένα διοικητικό όργανο με ελάχιστη αξιοπιστία όπως είναι η FIFA, εάν είσαι ανώτερος υπάλληλος δεν θα ήθελες να είσαι μέλος ενός συμβουλίου που αγνοεί αυτή την υπόθεση. Έχω δει πολλές παρουσιάσεις από τη FIFA, βγαλμένες όλες από τη γη της φαντασίας, για το γεγονός ότι δεν έχουν πρόβλημα. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν σοβαρά τη συγκεκριμένη υπόθεση”.

Η Ρωσία συμμετείχε σε Μουντιάλ μετά από 13 χρόνια και στη διοργάνωση της Βραζιλίας αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, έχοντας δύο ισοπαλίες κόντρα σε Νότια Κορέα και Αλγερία και ήττα από το Βέλγιο. Ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν ο Φάμπιο Καπέλο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button