Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Δίκαιωση για FIBA, πληρώνει 900.000€ η Euroleague!

H FIBA Εurope θα γίνει πλουσιότερη κατά 900.000€, καθώς κέρδισε μία δικαστική διαμάχη που είχε με την Euroleague.

H FIBA Europe και η Euroleague ή η Euroleague και η FIBA Europe αν προτιμάτε, έχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα κι ένα εξ αυτών το κέρδισε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Η Euroleague, όπως έκρινε το Εμπορικό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο και αποκάλυψε η εφημερίδα «El Pais», είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει 900.000€ στη FIBA Εurope, καθώς – όπως αναφέρει η απόφαση – δεν τήρησε την εμπορική συνεργασία οου είχαν υπογράψει το 2004 η ομοσπονδία και η ULEB και η οποία ρύθμιζε τη διοργάνωση των διασυλλογικών τουρνουά στην Ευρώπη.

Η Euroleague Properties – θυγατρική εταιρεία της Euroleague Commercial Assets) από το 2010 ανέλαβε την υποχρέωση της ULEB να καταβάλει ετησίως 400.000€ στη FIBA Europe.

Η Euroleague Properties θεώρησε πως η συμφωνία ολοκληρώθηκε το 2012 εξαιτίας της αλλαγής στο καλεντάρι που είχε ανακοινώσει η FIBA για τις αρχές του 2017. Η Euroleague… έσπασε το συμβόλαιο το 2012, αλλά σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου αυτό είχε ισχύ ως το 2015 και για τον λόγο αυτό πρέπει να καταβάλλει 900.00€ στην FIBA Europe.

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι το νέο καλεντάρι της FIBA δεν αποτελούσε παραβίαση του συμβολαίου εκ μέρους της FIBA Europe και η Euroleague είναι υποχρεωμένη να πληρώσει 900.000€ συν τους τόκους, αλλά και μία αποζημίωση 1.500€ και τα δικαστικά έξοδα. Η FIBA Europe δικαιώθηκε στη συγκεκριμένη διαμάχη της με την Euroleague, η οποία πάντως έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button