ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία: Τι αναμένεται να «δούμε» σήμερα;

Ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι έχει να δώσει σήμερα ο ΠΑΣ Λαμία. #slgr1 #lamiafc #aekfc #φιλικό #ΟΑΚΑ #προετοιμασία

Ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι έχει να δώσει σήμερα ο ΠΑΣ Λαμία. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς τηλεοπτική μετάδοση, έχοντας δώσει ήδη άλλα πέντε φιλικά παιχνίδια.

Πρόκειται για το δυσκολότερο ματς των καλοκαιρινών φιλικών της Λαμίας, από το οποίο θέλει ο προπονητής της ομάδας να τσεκάρει ξανά την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του ενόψει της πρεμιέρας της SuperLeague 1.

Όπως είχε αναφέρει τώρα ο Μιχάλης Γρηγορίου σε δηλώσεις του, στα φιλικά με Ιωνικό (3-0 κέρδισε η Λαμία) και με ΑΕΚ, δεν θα γίνουν πολλές αλλαγές. Ο λόγος είναι, ότι ο κόουτς των «κυανόλευκων» έχει καταλήξει στους περισσότερους ποδοσφαιριστές της βασικής ενδεκάδας και θέλει απλά να δοκιμάσει ορισμένους παίκτες για να μπορέσει να δει την ετοιμότητά τους και να επιλέξει εν τέλει ποιοι θα είναι αυτοί που θα πάρουν το «χρίσμα» φέτος και θα «τραβήξουν το κουπί» της βασικής ενδεκάδας.

Αν θέλουμε τώρα να προσεγγίσουμε τη βασική ενδεκάδα του ΠΑΣ Λαμία για το σημερινό φιλικό αγώνα, όπου ίσως να είναι και η ενδεκάδα που θα δούμε και στην πρεμιέρα, τότε θα έχουμε τους εξής ποδοσφαιριστές:

Ο Μπόγιαν Σαράνοφ, αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Ντεβίς Επασί, έτσι αυτός αναμένεται να πάρει και τη θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια.

Στην άμυνα, είναι απλά τα πράγματα. Το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας δύσκολα θα αλλάξει, έτσι θα έχουμε τον Ντάνιελ Αντέτζο και τον Άνταμ Τζανετόπουλο. Στα άκρα, ο Μαρτίνεθ από τα αριστερά έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του, ενώ από τα δεξιά θα «παλέψουν» για τη θέση ο Σκόνδρας και ο Προβυδάκης, με τον δεύτερο να έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός.

Προχωράμε πιο μπροστά και φτάνουμε στο κέντρο. Τα πράγματα στις αρχές του καλοκαιριού στις θέσεις του κέντρο έμοιαζαν ιδανικά για τον ΠΑΣ και τον Γρηγορίου. Είχε τέσσερις ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να παίξουν στις θέσεις του αμυντικού χαφ και του κέντρου. Παρόλο αυτά, το ατύχημα του Μπεχαράνο και η φυγή του Γκούγκα άλλαξαν τα δεδομένα. Ο Γεωργιανός τελείωσε από τον σύλλογο καθώς για προσωπικούς λόγους επέστρεψε στη χώρα του, ενώ ο Βολιβιανός άσσος της Λαμίας βρίσκεται σε κατάσταση αποθεραπείας και παραμένει άγνωστο και το πότε θα επιστρέψει αλλά και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται όταν επιστρέψει με το καλό.

Έτσι, για το φιλικό αλλά και για το πρωτάθλημα, οι βασικοί θα είναι ο Γκέντσογλου με τον Τζανδάρη. Ο Σάββας θα είναι αυτός που θα συνδέει άμυνα και κέντρο ενώ λίγο πιο μπροστά του σε ρόλο οργανωτή θα είναι Φάνης. Όσο αφορά το «δέκα» τώρα, ο Γρηγορίου έχει να επιλέξει ανάμεσα σε Ταϊρόν και Νούνιες. Με μία πρώτη σκέψη, η επιλογή του κατάλληλου ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί ως «δεκάρι» φαίνεται δύσκολη, όμως οι τελευταίες εμφανίσεις του Κρίστοφερ Νούνιες «λύνουν» τα χέρια του προπονητή του και μάλλον αυτός θα είναι που θα ξεκινήσει βασικός.

Στα άκρα τώρα, Ρόμανιτς θα είναι ο σίγουρος, ενώ για την άλλη θέση έχουμε τρεις υποψηφιότητες. Ο πρώτος είναι ο Μανουσάκης, δεύτερος ο Ελευεριάδης και τρίτος ο Μανούσος. Αν ο τελευταίος δεν επιλεχθεί να αγωνιστεί ως σέντερ φορ, τότε ίσως πάρει αυτός τη θέση του εξτρέμ. Αν όμως ο Γρηγορίου βάλει τον Μανούσο κεντρικό επιθετικό, τότε η λογική λέει πως ο Ελευθεριάδης θα πάρει τη φανέλα του βασικού.

Τέλος, ο Καραμάνος αναμένεται και φέτος να πάρει τον ρόλο του σέντερ φορ, έχοντας βέβαια και την επιλογή του Μανούσου…

Διαβάστε επίσης

Back to top button