Β΄ ΦθιώτιδαςΤοπικό Ποδόσφαιρο

“Το χρονικό ενός αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε… “

Η Ένωση 2010, με ανακοίνωσή της στο επίσημο προφίλ της ομάδας στο Facebook, ξετυλίγει την ιστορία του αγώνα της με την Α.Ε Εχιναίων, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. 

Η Ένωση 2010, με ανακοίνωσή της στο επίσημο προφίλ της ομάδας στο Facebook, ξετυλίγει την ιστορία του αγώνα της με την Α.Ε Εχιναίων, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ:

Το χρονικό ενός Αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε ,

αλλά κι ενός Πρωταθλητή που δεν ανακηρύχθηκε !!!!!

Παραθέτονται απλά τα γεγονότα, χωρίς κρίσεις & σχόλια :

Τετάρτη 27/03/2024

19.00΄ . Σύσκεψη του Δ.Σ. του σωματείου μας στo γραφείο μας στο γήπεδο, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης με την Α.Ε. Εχιναίων. Αποφασίζεται μεταξύ άλλων:

1). Να τοποθετηθούν κάγκελα στην διαδρομή προς το γήπεδο και να παρκάρουν πλησίον του γηπέδου σε προστατευόμενο χώρο, μόνο τα αυτοκίνητα των ποδοσφαιριστών μας και το λεωφορείο των φιλοξενουμένων.

2). Οι φίλαθλοι των φιλοξενουμένων να τοποθετηθούν στη δεξιά Δυτική κερκίδα πίσω από το πάγκο της ομάδας τους, ενώ στην υπόλοιπη Δυτική κερκίδα να τοποθετηθούν οι Επίσημοι προσκεκλημένοι και οι μικροί αθλητές της Ακαδημίας μας (με τις μητέρες τους) που θα εισέρχονταν στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους ποδοσφαιριστές κατά την είσοδο των ομάδων πριν την έναρξη του αγώνα.

3). Να τοποθετηθούν ως υπεύθυνοι ασφαλείας στην Ανατολική Κερκίδα (οι Κ. Φ., Ν.Α., Ν.Η.), στη Δυτική Κερκίδα (οι Σ.Ν., Μ.Β., Ζ.Δ.), στη Βόρεια Πλαγιά (οι Υ.Κ., Κ.Γ.,Τ.Σ.) και εντός του Γηπέδου ( οι Γ.Κ., Τ.Κ.).

Κυριακή 31/3/2024

·15.40΄. Φτάνει στο γήπεδο το λεωφορείο των φιλοξενουμένων μαζί με τους πρώτους φιλάθλους (κυρίως συγγενείς των ποδοσφαιριστών) οι οποίοι παίρνουν θέση στον προκαθορισμένο χώρο της Δυτικής κερκίδας και αναρτούν και το πανό τους δίπλα στον πάγκο της ομάδας τους.

· 15.40΄-17.00΄ Επικρατεί εξαιρετικά φιλικό κλίμα μεταξύ των ομάδων και των θεατών.

· 16.30΄. Ο Διαιτητής του αγώνα καλεί στα αποδυτήρια τους Υπευθύνους των ομάδων κ. Λιάσκα (Ενωση 2010) και κ. Σγατζούρη (Ένωση Εχιναίων) και τους ενημερώνει μεταξύ άλλων ότι στην παραμικρή ρίψη αντικειμένων θα διακόψει τον αγώνα.

· 16.55΄ Οι ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο συνοδεία μικρών αθλητών και στις κερκίδες παρευρίσκονται περισσότεροι από 1000 φίλαθλοι οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Παράλληλα γίνεται σύσταση στα μεγάφωνα να μην δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση και να μην γίνει οποιαδήποτε ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο.

· 17:00΄–18.40΄ Διεξάγεται ένας εξαιρετικός ποδοσφαιρικός αγώνας με τη συμβολή και των δύο Ομάδων, των Διαιτητών και των Φιλάθλων από όλα τα μέρη της Φθιώτιδας. Εναλλαγή στο σκορ, ελάχιστες και πολύ δύσκολες αμφισβητούμενες φάσεις – ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ – που μόνο το VAR θα μπορούσε ίσως να δείξει εάν η διαιτητική τριάδα πήρε ή όχι τις σωστές αποφάσεις. Κατά πάγια τακτική, η Ομάδα μας δεν κρίνει και δε σχολιάζει τη διαιτησία και από την επαναδραστηριοποίηση της ομάδας μας το 2017 δεν εκδώσαμε ΠΟΤΕ ανακοίνωση!!!!!

· 18.41΄ Στο 83΄ του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 1-1 (αποτέλεσμα με το οποίο η Ομάδα μας κατακτούσε το πρωτάθλημα, λόγω διαφοράς τερμάτων) εκσφενδονίζεται από την δεξιά πλευρά της Δυτικής κερκίδας – όπου βρίσκονται οι λίγοι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας – ένα γεμάτο μπουκάλι με νερό που βρίσκει το Διαιτητή κ. Παπακωνσταντίνου στο αριστερό μέρος του λαιμού τραυματίζοντάς τον (συμβάν που καταγράφεται ξεκάθαρα στο video του αγώνα από το STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ).

· 18.41΄ Ο ποδοσφαιριστής της Α.Ε. Εχιναίων Λ.Χ. τρέχει και σκύβει πάνω από τον πεσμένο διαιτητή (φαίνεται στο video) και του φωνάζει επί λέξει: «Πήγαινε αμέσως μέσα και διέκοψε τον αγώνα για να τον πάρουμε». Ακολουθεί δικαιολογημένη διαμαρτυρία από τους ποδοσφαιριστές μας, που άκουσαν καθαρά τα λεγόμενα του άνω ποδοσφαιριστή, η οποία έληξε γρήγορα.

· 18.42΄ Ο δράστης φυγαδεύεται προς την πλαγιά πίσω από την κερκίδα, ενώ στην προσπάθεια υπευθύνου ασφαλείας της ομάδας μας να τον εμποδίσει, ο δράστης τον σπρώχνει από την πλαγιά τραυματίζοντάς τον.

· 18.45΄ Ο Διαιτητής κ. Παπακωνσταντίνου εισέρχεται στα αποδυτήρια όπου δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς της ομάδας μας και μετά από 40 λεπτά συνοδεύεται στο Κέντρο Υγείας για περαιτέρω εξετάσεις.

· 18.50΄ Ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Δυτικής Φθιώτιδας για τη σύλληψη του δράστη από αστυνομικούς του Α.Τ. Σπερχειάδος με εντολή του Διοικητή του, που ήταν παρών στο γήπεδο και είχε ιδία αντίληψη των συμβάντων.

· 20.00΄(περίπου): Ο διαιτητής προσέρχεται στο Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδος όπου δίνει κατάθεση, ενώ ο Δράστης έχει ταυτοποιηθεί, έχει συλληφθεί (Σ.Ε. κάτοικος Ραχών), έχει ήδη ομολογήσει και παραπέμπεται στο αυτόφωρο. Ο Διαιτητής συμπληρώνει το φύλλο αγώνα όπου και κατονομάζει το Δράστη, αλλά και τη σχέση του (πατέρας) με τον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας Α.Ε. Εχιναίων (Σ.Κ.)

2/4/2024: Πραγματοποιείται στα Δικαστήρια Λαμίας η δίκη του δράστη. με μάρτυρες υπεράσπισης παράγοντες της Τ.Κ. Ραχών. Το Δικαστήριο τον κηρύσσει ένοχο πράξεων αθλητικής βίας, του επιβάλει συνολική ποινή περίπου (8.500€), με τις παρεπόμενες ποινές της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων της Α.Ε. ΕΧΙΝΑΙΩΝ για δύο χρόνια, διάστημα κατά το οποίο ο δράστης υποχρεούται να βρίσκεται στο Α.Τ. Στυλίδας 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα μέχρι και 2 ώρες μετά τη λήξη!!

Κατόπιν τούτων το Δ.Σ. της «ΕΝΩΣΗΣ 2010» που συνήλθε σε έκτακτη συνέλευσή του την 2/4/2024 :

1). Εύχεται περαστικά στον κ. Νίκο Παπακωνσταντίνου, τον 1ο τη τάξει σε αξιολόγηση διαιτητή της Φθιώτιδας, που εκπροσωπεί τη Διαιτησία Φθιώτιδας στις Εθνικές κατηγορίες και ελπίζει να ήταν αυτή η τελευταία δυσάρεστη στιγμή στη διαιτητική του καριέρα.

2).Καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός που συνέβη όπως και κάθε είδος βίας από όπου και εάν προέρχεται. Το αποδεικνύει άλλωστε με πράξεις σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες που συμμετέχει η Ομάδα και δεν είναι λίγες (72επίσημα παιχνίδια, μόνο φέτος) σε όλες τις διοργανώσεις τις ΕΠΣΦ (Κ-12, Κ-14, Κ-16, Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ).

3) Εκφράζει τη λύπη του που παρά την άρτια προετοιμασία και οργάνωση του Σωματείου μας, ένα μεμονωμένο περιστατικό από πλευράς φιλοξενούμενου, στέρησε σε όλους της χαρά της ολοκλήρωσης του αγώνα και της επιτυχίας μας.

4). Δηλώνει ότι η τιμωρία των υπευθύνων επαφίεται στους καθ΄ ύλην αρμόδιους (Δικαιοσύνη, ΕΠΣΦ).

5).Εύχεται καλή συνέχεια στην εξαιρετική ομάδα της «Α.Ε. Εχιναίων» και ελπίζει να βρεθεί και αυτή μαζί μας στην Α’ κατηγορία Φθιώτιδας.

6). Ευχαριστεί θερμά τον κόσμο της Δυτικής Φθιώτιδας αλλά και τους ποδοσφαιρόφιλους όλου του νομού, που γέμισαν το γήπεδό μας, θυμίζοντάς παλιές καλές εποχές.

7). Υπόσχεται μόλις οριστεί η απονομή του κυπέλου Πρωταθλήματος από την ΕΠΣΦ, να οργανώσει γιορτή για να απολαύσουμε όλοι μας αυτό που στερηθήκαμε προχθές.-

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ

Με τιμή το ΔΣ

Διαβάστε επίσης

Back to top button