Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Την έστειλε μόνος του στον τελικό ο Μπράβο

Ο Κλαούντιο Μπράβο έπιασε 3 πέναλτι στη «ρουλέτα» κόντρα στην Πορτογαλία κι έστειλε τη Χιλή στον τελικό του Συνομοσπονδιών (3-0).

Στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών η Χιλή με ήρωα τον Κλαούντιο Μπράβο. Η ομάδα του Πίτσι κέρδισε την Πορτογαλία στα πέναλτι με 3-0 κι ενώ στα 120 λεπτά τα ματς έληξε χωρίς τέρματα. Στη «ρουλέτα» ο κίπερ της Σίτι έπιασε και τα τρία πέναλτι που του χτύπησαν και η Χιλή κέρδισε με 3-0.

Το ματς είχε τρομερό ρυθμό από την αρχή και στο 3ο λεπτό, ο Γκόμες βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι έκανε το συρτό σουτ αλλά ο Μπράβο μπλόκαρε ενώ στο 7’ ο Αλέξις Σάντσες έβγαλε μαγική κάθετη μπαλιά στον Βάργκας αλλά ο Πατρίσιο βγήκε και με τα πόδια είπε όχι στο πλασέ του Χιλιανού φορ. Η απάντηση της Πορτογαλίας ήταν άμεση καθώς στην κόντρα, ο Ρονάλντο από αριστερά έκανε το γύρισμα αλλά στο δεύτερο δοκάρι ο Αντρέ Σίλβα δεν πλάσαρε καλά και ο Μπράβο που είχε βγει, είπε όχι ενώ στο 29’ ο Aράνγις πήρε την γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.. Ένα λεπτό μετά, ο Βιδάλ προσπάθησε να πιάσει το γυριστό, η μπάλα στρώθηκε στον Αράνγις που μόνος του μέσα από την περιοχή δεν έπιασε καλά το σουτ κι έστειλε άουτ την μπάλα.

Στο 54ο λεπτό, ο Βιδάλ πήρε μόνος του την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε πολύ άουτ την μπάλα και στο 58’ μετά από κόρνερ και διώξιμο της άμυνας της Πορτογαλίας ο Βάργκας έπιασε τρομερό γυριστό αλλά ο Πατρίσιο έδιωξε δύσκολα. Στην κόντρα, ο Ρονάλντο μπήκε από αριστερά στην περιοχή κι έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Μπράβο έδιωξε ενώ στο 62’ Βιδάλ δοκίμασε από μακριά το σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ και δέκα λεπτά μετά, ο Kριστιάνο πήρε μέτρα κι έκανε το σουτ αλλά ο Χάρα έβαλε την προβολή και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Το ματς πήγε στην παράταση και στο 92’ ο Γκόμες έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ ενώ στο 95’ ο Ίσλα σέντραρε από δεξιά, ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έξυσε το δοκάρι του Πατρίσιο.

Και στο 118’ η Χιλή έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Βιδάλ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Πατρίσιο. Στην επαναφορά ο Ροντρίγκες έβαλε την προβολή αλλά η μπάλα βρήκε και πάλι δοκάρι.

Το ματς πήγε στα πέναλτι με τον Βιδάλ να κάνει το 0-1 και τον Μπράβο να λέει όχι στην εκτέλεση του Κουαρέσμα. Ο Αράνγις έκανε το 0-2 ενώ ο Μπράβο έπιασε και το πέναλτι του Μουτίνιο. Ο Σάντσες ήταν κι αυτός εύστοχος κάνοντας το 0-3 ενώ ο Μπράβο απέκρουσε και τα πέναλτι του Νάνι κι έστειλε τη Χιλή στον τελικό.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Άλβες, Φοντέ, Σέντρικ, Ελισέου, Μπερνάρντο Σίλβα (83’ Κουαρέσμα), Αντρέ Σίλβα (76’ Νάνι), Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα (102’ Μουτίνιο), Γκόμες (116’ Ζέλσον Μάρτινς), Ρονάλντο

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα (120’ Φουενθαλίθα), Χάρα, Μεδέλ, Αρανγίς, Ντίας, Μποσεζούρ, Ερνάντες (112’ Σίλβα), Σάντσες, Βάργκας (86’ Ροντρίγκες), Βιδάλ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button