Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Άρχισε κουβέντα για salary cap στο ποδόσφαιρο η UEFA!

Μια συνέντευξη του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στη Σλοβενία, κάνει την… εισαγωγή της «κουβέντας» για την θεσμοθέτηση salary cap στο ποδόσφαιρο! «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη ανταγωνισμού στις ευρωπαϊκές και εγχώριες διοργανώσεις», τόνισε!

Salary cap… αλα NBA στο ποδόσφαιρο; Γιατί όχι! Σύμφωνα με τον ίδιο τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ίσως αυτό το μέτρο να είναι και το μοναδικό που θα καταφέρει να κλείσει την ολοένα και πιο αυξανόμενη «ψαλίδα» ανάμεσα στις κορυφαίες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Γηραιάς Ηπείρου και… όλους τους υπόλοιπους.

Μιλώντας στο σλοβένικο περιοδικό «Mladina», ο Τσέφεριν υποστήριξε ότι η αλόγιστη σπατάλη εκατομμυρίων για μισθούς σε ποδοσφαιριστές πρέπει να σταματήσει και πως το salary cap θα είναι πιθανότατα και ο μοναδικός τρόπος για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός προς τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες που μονοπωλούν τις κατακτήσεις τροπαίων τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και τις εγχώριες διοργανώσεις.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη μείωση στην ανταγωνιστική ισορροπία των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων και που επηρεάζουν και τα αποτέλεσμα των εγχώριων διοργανώσεων. Στο μέλλον, θα χρειαστεί να λάβουμε υπόψιν την πιθανότητα περιορισμού των μπάτζετ των συλλόγων για τους μισθούς των παικτών. Εάν τα καταφέρουν, κατά τη γνώμη μου θα αποτελέσει μία ιστορική αλλαγή», τόνισε αρχικά ο Σλοβένος παράγοντας και στη συνέχεια επεσήμανε ότι η διαφορά των «μεγάλων» από τις υπόλοιπες ομάδες αυξάνεται επικίνδυνα και πώς «με την εισαγωγή salary caps, οι σύλλογοι θα πρέπει να σκεφτούν περισσότερο τι αξίζουν οι παίκτες».

Τέλος επεσήμανε ότι αν το συγκεκριμένο μέτρο αρχίσει να προωθείται από την UEFA, ο «πόλεμος» που θα δεχθεί η ευρωπαϊκή ομοσπονδία από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις θα είναι πολύ έντονος: «Αυτοί που έχουν τα χρήματα είναι οι πιο ισχυροί και αυτοί με τις καλύτερες διασυνδέσεις στα ΜΜΕ», σημείωσε με νόημα ο Τσέφεριν.

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button