FeaturedΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ένας Βραζιλιάνος για τη Λαμία…(pics+vids)

Δημοσιεύματα θέλουν τον ΠΑΣ Λαμία να εξετάζει την περίπτωση του Σίλβα Κλέιτον και το LamiaSports σας παρουσιάζει τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή…

Όπως ενημερωθήκατε και σε προηγούμενο άρθρο, εγχώρια δημοσιεύματα θέλουν τη Λαμία να έχει επαφές με τον Σίλβα Κλέιτον, έτσι ώστε να τον πείσει να φορέσει την «κυανόλευκη» φανέλα.

Ποιος είναι όμως ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στη χώρα μας 13 ολόκληρα χρόνια;

Ο Αλεξάντερ Σίλβα Κλέιτον είναι γεννημένος στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, είναι 34 ετών, η θέση του ειναι να παίζει πίσω από τον επιθετικό ή ακόμη και στην επίθεση και τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε φορώντας τη φάνελα της Φλουμινένσε.

Το 2002 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Μεσσηνιακού, όπου έμεινε για δύο χρονές έπαιξε συνολικά 15 φορές και πέτυχε 7 γκολ.

Το 2004 έκανε το βήμα παραπάνω και ανέβηκε Θεσσαλονίκη για λογαρισμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς, όπου και τον γνώρισε καλύτερα ο κόσμος στην Ελλάδα. Με τον Απόλλωνα αγωνίστηκε 57 φορές, ενώ σημείωσε 18 τέρματα.

Τις σεζόν 2006-2008 ο Κλέιτον έπαιξε για λογαριασμό της Λάρισας, με την οποία πανηγύρισε και το Κύπελλο Ελλάδος. Με τα «βυσσινί» είχε 54 εμφανίσεις και 9 γκολ.

Το 2008 έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα, καθώς πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Τον δεύτερο χρόνο του στην ομάδα πανηγύρισε το Πρωτάθλημα Ελλάδος καθώς και το Κύπελλο. Στους «πράσινους» έβαλε 12 γκολ σε 64 εμφανίσεις.

Έπειτα ακολούθησε ο δανεισμός στη Μέταλουργκ, ενω μετά αγωνίστηκε σε Καϊσέρισπορ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Το 2014 ήρθε στην Ελλάδα και πάλι και φόρεσε τη φανέλα της Ξάνθης. Στους Ακρίτες έπαιξε μόλις 25 παιχνίδια και πέτυχε 10 γκολ.

Το 2015 έφυγε και πάλι για την Τουρκία, όπου σε δύο χρονιές αγωνίστηκε στην Ελάζιγκσπορ και Γκιουζτέπ.

Πριν φύγει για Τουρκία για ακόμη μια φορά φόρεσε τη φανέλα της Ομόνοιας, παίζοντας 31 παιχνίδια, ενώ σημείωσε και 8 γκολ.

Πέρυσι αγωνίστηκε στην Ουμρανίγιεσπορ και ήταν συμπαίκτης του πρώην κυανόλευκου Ανδρέα Βασιλόγιαννη.

Στην δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας, ο Κλέιτον έπαιξε σε 32 παιχνίδια, σκόραρε μια φορά και μάλιστα το γκολ του ήταν highlight ενώ μοίρασε 7 ασίστ.

Δείτε μερικά βίντεο με τα κατορθώματα του Σίλβα Κλέιτον:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button