Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Μάρκ Βαλιέντε ο «εκλεκτός»

Ο Μαρκ Βαλιέντε, τον οποίο είχε πάρει στη Σεβίλλη, είναι ο παίκτης που εισηγήθηκε ο Χιμένεθ για την προσθήκη στο κέντρο της άμυνας.

Τη… σφραγίδα του Μανόλο Χιμένεθ θα έχει όπως όλα δείχνουν η προσθήκη της ΑΕΚ στην άμυνα, με έναν ποδοσφαιριστή που ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά και προσωπικά, καθώς ήταν αυτός που είχε διακρίνει το ταλέντου του, τον είχε πάρει στα 21 του στη Σεβίλλη και τον είχε εμπιστευτεί και στην πρώτη ομάδα. Ο λόγος για τον Μαρκ Βαλιέντε, ο οποίος την τελευταία διετία αγωνίζεται στην Μακάμπι Χάιφα.

Ο Μαρκ Βαλιέντε γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1987. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, μαζί με παίκτες όπως ο Μέσι, ο Φάμπρεγκας και ο Πικέ. Στις 11 Αυγούστου του 2006, σε ηλικία 19 ετών, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Μπάρτσα σε ένα παιχνίδι με την Μπανταλόνα για το κύπελλο, όμως την επόμενη διετία κατέγραψε μόλις μια ακόμη συμμετοχή, ενώ είχε συνολικά 90 με τη Μπαρτσελόνα Β.

Τον Ιούλιο του 2008, με προσωπική εισήγηση του Μανόλο Χιμένεθ αποκτήθηκε από τη Σεβίλλη Β, με την οποία κατέγραψε συνολικά 58 συμμετοχές στη διετία, ενώ τον Νοέμβριο του 2009, όταν προέκυψαν τραυματισμοί όπως του Φεντερίκο Φάτζιο, ο τεχνικός της ΑΕΚ τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα έκανε τέσσερις συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 2010, σε ηλικία 23 ετών… μετακόμισε στη Βαγιαδολίδ, στην οποία έμεινε για πέντε χρόνια, κάνοντας συνολικά 157 εμφανίσεις, στις οποίες μέτρησε πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Το 2015 έφυγε για το Ισραήλ και την Μακάμπι Χάιφα, με τη φανέλα της οποίας την τελευταία διετία έχει παίξει σε 52 παιχνίδια (ένα γκολ, δύο ασιστ).

Επίσης, έχει συμμετοχές σε όλες τις μικρές εθνικές της Ισπανίας (Κ19, Κ20 και Κ21), ενώ έχει μια συμμετοχή και στην εθνική ομάδα της Καταλονίας…

πηγή: aek365.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button