FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Αγαπώ την Ελλάδα, είμαι Έλληνας»

Ο Σουλεϊμόν Ακίμ Όμο, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως νιώθει Έλληνας, ενώ αποκάλυψε πως θέλει να πάρει ελληνική υπηκοότητα.

Ο μέσο του ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του πρόσφατα με την ομάδα, έδωσε μια συνέντευξη στο αθλητικό σάιτ «gazzetta.gr» όπου και αποκάλυψε πως θέλει να γίνει Έλληνας παίρνοντας την ελληνική υποκοότητα.

Ο ίδιος όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, δηλώνει Έλληνας και πως αγαπάει τρελά τη χώρα μας.

Ακολουθεί το άρθρο από το «gazzetta.gr»:

Αν κάποιος ρωτήσει τον Σουλεϊμάν Ομο τι είναι «Ελλάδα», το πιο πιθανό είναι να συγκινηθεί και να σου απαντήσει «η χώρα μου», καθώς πλέον συμπλήρωσε 12 συναπτά έτη στην πατρίδα μας και το… κοντέρ γράφει. Μόλις χθες ανανέωσε την συνεργασία του με την Λαμία και έτσι θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία με 3η διαφορετική ομάδα, ύστερα από το Αιγάλεω και τον Πανιώνιο, ενώ παράλληλα δείχνει να έχει «δεθεί» με τους «νεοφώτιστους». «Νιώθω πως είναι και μία νέα πρόκληση για μένα», είπε χαρακτηριστικά ο 32χρονος  μέσος στο gazzetta.gr ενώ αναφέρθηκε και στο περσινό «μυστικό» των «νεοφώτιστων». «Είχαμε καλούς παίκτες και ήμασταν μία οικογένεια. Ο προπονητής κατάφερε να βρει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και έτσι παίζαμε ο ένας για τον άλλον.  Ηταν πολύ σημαντικό το καλό κλίμα που υπήρχε», σχολίασε σχετικά.

Πλέον στην Φθιώτιδα καλούνται να οριοθετήσουν τους στόχους για την επόμενη σεζόν. «Να μείνουμε στην κατηγορία. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Για πρώτη φορά θα αγωνιστούμε στην Σούπερ Λιγκ και καλούμαστε σταδιακά να φτιάξουμε κάτι καλό. Του χρόνου να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας και μετά να αρχίσουμε να κοιτάμε για κάτι παραπάνω. Περίμενα και εγώ πώς και πώς να επιστρέψω στην Σούπερ Λιγκ και να παίξω ξανά εκεί».

Γεννημένος στο Λάγος της Νιγηρίας, ο Ομο ήρθε στα μέρη μας στα 20 του χρόνια και έκτοτε «ρίζωσε». Μιλά πολύ καλά την γλώσσα, παντρεύτηκε Ελληνίδα, έκανε οικογένεια και λέει παντού τα καλύτερα λόγια για την χώρα μας. «Αγαπάω την Ελλάδα και τους Ελληνες. Αλλωστε νιώθω και εγώ Ελληνας», μας είπε και κάπου εκεί δεν έκρυψε το παράπονό του. Βλέπετε ο έμπειρος μέσος είναι και αυτός «θύμα» της γραφειοκρατίας που πολλές φορές μας έχει ταλαιπωρήσει όλους.  Από το 2005 ζει μόνιμα εδώ, παντρεύτηκε Ελληνίδα και έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αποκτήσει την υπηκοότητα. Ήδη από το 2015 ξεκίνησε τις σχετικές διαδικασίες, αλλά ακόμη… άκρη δεν έβγαλε. «Να σου πω το παράπονό μου. Εδώ και δύο χρόνια έχω καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ακόμα περιμένω απάντηση. Μου είπαν πως θα με ενημερώσουν, αλλά τίποτα ακόμα. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό και είναι άδικο».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button