Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Χαμός στη συνέντευξη Τύπου με την ονομασία του Κοσόβου (pic & vid)

Ο διπλωματικός πόλεμος ανάμεσα στην Ισπανία και το Κόσοβο συνεχίστηκε και στην συνέντευξη Τύπου πριν τον μεταξύ τους αγώνα αλλά και κατά την κάλυψη του ματς από την δημόσια τηλεόραση.

Ο διπλωματικός πόλεμος ανάμεσα στην Ισπανία και το Κόσοβο συνεχίστηκε και στην συνέντευξη Τύπου πριν τον μεταξύ τους αγώνα αλλά και κατά την κάλυψη του ματς από την δημόσια τηλεόραση.

Με 3-1 επικράτησε του Κοσόβου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης η Ισπανία, σε αγώνα για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ που θα γίνει στο Κατάρ το 2022.

Εκτός από το αγωνιστικό σκέλος, η εν λόγω αναμέτρηση είχε και τρίτο ημίχρονο, καθώς οι δύο χώρες βρίσκονται σε άσχημο διπλωματικό επίπεδο. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός, ότι η Ισπανία αποτελεί την μοναδική μεγάλη χώρα της Δυτικής Ευρώπης, η οποία δεν έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο από το 2008 και μετά όταν έγινε η ανεξαρτητοποίηση του φοβούμενη μεταξύ άλλων ανάλογες περιπτώσεις σε δικές της περιφέρειες.

Η FIFA από την πλευρά της δεν προέβλεψε προκειμένου να υπάρξει κάποιος κλειδάριθμος στην κλήρωση για τις δύο αυτές ομάδες, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να συμπέσουν αμφότερες στον ίδιο όμιλο μαζί με την Εθνική μας, στον 2ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης.

Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ τους ήταν επεισοδιακή, καθώς πριν από αυτή ορισμένα ΜΜΕ της Ισπανίας αρνήθηκαν να αναφέρουν το όνομα του Κοσόβου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Ισπανική Ομοσπονδία έκανε λόγο για «αναμετρήσεις με Ελλάδα, Γεωργία και την περιοχή του Κοσόβου».

Μάλιστα στην συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς, ένας Ισπανός δημοσιογράφος της εφημερίδας «AS» πήρε το λόγο, προκειμένου να ρωτήσει κάτι τον ομοσπονδιακό προπονητή του Κοσόβου Μπερνάρ Σαλάντ. Αφού ο ίδιος είχε διατυπώσει την ερώτηση προς «τον προπονητή του Κοσόβου», τότε ο υπεύθυνος Τύπου των φιλοξενούμενων πέρασε στην αντεπίθεση. «Προς τον προπονητή ποιας ομάδας; Επειδή τόσον καιρό δεν λέτε το όνομα της ομάδας» αποκρίθηκε ο ίδιος.

Στο σημείο εκείνο ήταν που η συζήτηση χάθηκε στην μετάφραση, με τον δημοσιογράφο να αναφέρει πως η ερώτηση του απευθυνόταν «προς τον προπονητή», με τον υπεύθυνο Τύπου να τον ξαναρωτάει ποιας ομάδας. Ο δημοσιογράφος επανέλαβε την ερώτηση του αυτή τη φορά με τη βοήθεια μεταφραστή, με τον υπεύθυνο Τύπου να εμμένει στην στάση του και να κατηγορεί στα ισπανικά ΜΜΕ για τη μεταχείριση.

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος, ο οποίος έκανε την ερώτηση επανέλαβε ότι αυτή απευθύνεται «στον προπονητή του Κοσόβου». Ωστόσο τα ευτράπελα συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια του αγώνα, καθώς κατά την μετάδοση του ματς από την δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας (TVE), τα αρχικά του Κοσόβου στην καρτέλα όπου αναγραφόταν το αποτέλεσμα ήταν γραμμένα με μικρά γράμματα (kos).

 

Έπειτα από όλα αυτά, η συνέχεια του ομίλου στον οποίο βρίσκεται το Κόσοβο αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς η μοναδική χώρα που έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος είναι η Σουηδία. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι στην ίδια μοίρα με την Ισπανία είναι η Γεωργία και η Ελλάδα, με την χώρα μας ωστόσο να τηρεί μέχρι στιγμής ουδέτερη στάση σε πολιτικό επίπεδο.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button