Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σήμερα ο μεγάλος τελικός!

Χιλή και Γερμανία μονομαχούν απόψε στην Αγία Πετρούπολη στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Η κάτοχος του Κόπα Αμέρικα Χιλή κοντράρεται με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία απόψε (21:00, ΕΡΤ) στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στην Αγία Πετρούπολη.

Η ομάδα του Χουάν Αντόνιο Πίτσι διεκδικεί έναν μεγάλο τίτλο για τρίτο σερί καλοκαίρι, μετά τα δύο διαδοχικά Κόπα Αμέρικα που κατέκτησε. Στον ημιτελικό απέκλεισε στα πέναλτι την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία δίνοντας το δικαίωμα στον Αρτούρο Βιδάλ να πει πως «… δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα. Έχουμε δείξει την αξία μας».

Η Γερμανία, από την άλλη πλευρά, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Μεξικού και πιστοποίησε πόσο ισχυρή είναι παρότι «κατέβηκε» στη διοργάνωση χωρίς πολλούς βασικούς και με μοναδικό «βασικό» τον Γιούλιαν Ντράξλερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει κατακτήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Για τη μεν Χιλή είναι η πρώτη παρουσία της, για τη δε Γερμανία είναι η τρίτη της μετά την πέμπτη θέση το 1999 και την τρίτη το 2005. Πολυνίκης είναι η Βραζιλία με τέσσερις κατακτήσεις, ακολουθεί με δύο η Γαλλία, ενώ από μία έχουν Αργεντινή, Μεξικό και Δανία.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στη φάση των ομίλων, με σκορ 1-1, καθώς ο Αλέξις Σάντσες είχε ανοίξει το σκορ και ο Λαρς Στιντλ είχε ισοφαρίσει.

Πιθανές συνθέσεις:

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μποσεζούρ, Ερνάντες, Ντίας, Αρανγκίς, Βιδάλ, Βάργκας, Σάντσες.

Γερμανία: Τερ Στέγκεν, Γκίντερ, Ρούντιγκερ, Σούλε, Κίμιχ, Ρούντι, Γκορέτσκα, Χέκτορ, Στιντλ, Ντράξλερ, Βέρνερ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button