Μαχητικά αθλήματαΤοπικά Σπορ

Μαραθιάς: «Νιώθω εξίσου άνετα πλέον τόσο στο έδαφος όσο και στο όρθιο κομμάτι»

Ο Λαμιώτης μαχητής Γιάννης Μαραθιάς σχολίασε στο Ufight.gr την αυριανή του «μάχη» με τον Γιώργο Πιλίδη για το Quest FL που θα πραγματοποιηθεί στο Χαλκιοπούλειο Στάδιο Λαμίας.

Ο Λαμιώτης μαχητής Γιάννης Μαραθιάς σχολίασε στο Ufight.gr την αυριανή του «μάχη» με τον Γιώργο Πιλίδη για το Quest FL που θα πραγματοποιηθεί στο Χαλκιοπούλειο Στάδιο Λαμίας.

O Γιάννης Μαραθιάς στο πιο υψηλού προφίλ ματς της καριέρας του στην Ελλάδα, αντιμετωπίζει αυτή την Κυριακή 9 Ιουλίου στην Λαμία τον Γιώργο Πιλίδη που κάνει το ντεμπούτο του στις μεικτές πολεμικές τέχνες.

Ο αγώνας γίνεται στο πλαίσιο του ‘MMA Quest 10’ με τον Μαραθιά να παίζει μπροστά στο κοινό του, ενώ έχει και σαφώς μεγαλύτερη ερασιτεχνική εμπειρία καθώς διαθέτει 14 επίσημα ματς ως τώρα, με μερικά να είναι και στις πιο μεγάλες διοργανώσεις της Ευρώπης.

Αρχικά για τον βαθμό ετοιμότητάς του για την μάχη της Κυριακής, μας λέει :

«Η προετοιμασία μου έχει πάει δόξα το θεό ,πολύ καλά αν εξαιρέσεις κάποιους ασήμαντους μικροτραυματισμούς και πιστεύω πως βρίσκομαι στην καλύτερη φάση που θα μπορούσα να βρίσκομαι σωματικά και ψυχικά.»

giannis marathias 02967

Πιστεύει ότι είναι φαβορί αυτού του ματς λόγω της μεγαλύτερης εμπειρίας που έχει;

«Βάση των πολλών αγώνων και σε υψηλό επίπεδο που έχω συγκεντρώσει, νομίζω ότι έχω περάσει από όλες τις φάσεις και τις καταστάσεις που μπορεί να συμβούν μέσα σε έναν αγώνα και αυτό νομίζω με καθιστά πιο έμπειρο στο να μπορώ να διαχειριστώ πολλά πράγματα μέσα σε έναν ματς.

Αυτό το γεγονός μου δίνει νομίζω το πλεονέκτημα στην αναμέτρηση μου με τον Πιλίδη .

Από την άλλη, η πάλη μέσα στο ΜΜΑ παίζει πλέον κύριο ρόλο και πόσο μάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο, στο οποίο βρίσκεται ο Γιώργος, οπότε θα είναι κάτι που έχει ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας να το διαχειριστώ.»

Ποιό είναι το όπλο που θα του δώσει την νίκη;

«Το μεγαλύτερο μου όπλο αυτή τη στιγμή πιστεύω πως είναι ότι νιώθω εξίσου άνετα πλέον τόσο στο έδαφος όσο και στο όρθιο κομμάτι οπότε δεν νομίζω να έρθω σε δύσκολη θέση μέσα στον αγώνα.»

O αντίπαλός του θα επιδιώξει να πάει το πιθανότερο το ματς στο έδαφος. Θα τον ακολουθήσει;

«Εννοείται πως θα επιδιώξω να κρατήσω τον αγώνα επάνω, αλλά πίστεψε και κάτω να πάει δε θα έχω πρόβλημα.»

Θα είναι αγχωμένος που θα παίζει μπροστά στο κοινό του;

«Πλέον το έχω κάνει τόσες φορές όλο αυτό και σε πολύ μεγάλα promotions παγκοσμίως όπως αυτά της IMMAF ή το ‘Cage Warriors’, που πλέον ειλικρινά δεν νιώθω άγχος για έναν αγώνα.»

 

πηγή: Ufight.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button