FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Πρέπει να είναι έτοιμο το γήπεδο…»

Ο Μπάμπης Τεννές μίλησε για το «χτίσιμο» της νέας Λαμίας, αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι να αγωνιστεί η ομάδα στο δικό της γήπεδο.

Ο προπονητής του ΠΑΣ Λαμία, έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στο αθλητικό σάιτ «Sport24» και τόνισε την σημασία που έχει να φτιαχτεί το γήπεδο και να μπορέσει η ομάδα της πόλης μας να αγωνιστεί από την αρχή σε αυτό.

Μίλησε επίσης για το «χτίσιμο» της ομάδας, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους οπαδούς των «κυανόλευκων».

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Μπάμπη Τεννέ:

– Είστε έμπειρος προπονητής και κάνετε ακόμη μία προετοιμασία. Τι διαφορετικό έχει αυτή;

“Σε κάθε προετοιμασία έχεις να κάνεις με νέους παίκτες, με νέους χαρακτήρες. Έχει να “χτίσεις” μια ομάδα από την αρχή. Αυτός είναι και ο σκοπός της προετοιμασίας. Να καταλάβουμε εμείς τις συνήθειες των παικτών κι εκείνοι τις δικές μας. Να δεθούν τα παιδιά μεταξύ τους, ώστε να παρουσιάσουμε μια συγκροτημένη ομάδα στο πρωτάθλημα”.

– Είναι η περίοδος της προετοιμασίας η πιο κρίσιμη για την ομάδα στη σεζόν;

“Δεν θα έλεγα η πιο κρίσιμη, αλλά σίγουρα είναι κάτι ξεχωριστό για την ομάδα της Λαμίας. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στην ιστορία της στη Super League. Θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, αλλά υπάρχει ο ενθουσιασμός, η αγάπη του κόσμου, μια πολύ δυνατή διοίκηση, ένας μεγαλομέτοχος πολύ δυνατός και νομίζω ότι θα παρουσιαστούμε πολύ ανταγωνιστικοί στο νέο πρωτάθλημα. Το μεγάλο μου ερωτηματικό ή ανησυχία είναι αν καταφέρει η ομάδα της Λαμίας να παίξει στην έδρα της. Εάν αυτό δεν γίνει, οι δυσκολίες θα είναι τεράστιες”.

– Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις τον ενθουσιασμό των παιδιών, να τους τραβήξεις το “χαλινάρι” και να τους προσγειώσεις στη Super League;

“Από μόνα τους τα παιδιά είναι συνειδητοποιημένα, ξέρουν ότι οι δυσκολίες και οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Προετοιμάζονται να τις αντιμετωπίσουν. Άλλωστε, είναι επαγγελματίες”.

– Επανέρχομαι στο θέμα του γηπέδου. Πόσο σημαντικό είναι να παίζει η ομάδα σε γεμάτο ΔΑΚ Λαμίας;

“Είναι πολύ σημαντικό να παίζει ομάδα σε γεμάτο γήπεδο. Μας στήριξε απίστευτα την περυσινή σεζόν και μας βοήθησε να ανεβούμε από τη Stoiximan.gr Football League στη Super League. Θα είναι μεγάλη ζημιά για την ομάδα να μην παίξει στην έδρα της. Όμως, νομίζω ότι οι αρμόδιοι έχουν δώσει το λόγο τους ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου το γήπεδο θα είναι έτοιμο. Οπότε, δεν νομίζω ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας”.

– Ο στόχος ποιος είναι;

“Η Λαμία παίζει σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, θα πρέπει να κοιτάζει κάθε Κυριακή ξεχωριστά τα παιχνίδια κι από εκεί και πέρα θα δούμε”.

– Ο Τεννές, ως Τεννές έχει άγχος ή μετά από τόσα χρόνια έχει συνηθίσει και είναι μέρος της δουλειάς;

“Άγχος πάντα υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Νομίζω ότι είναι δημιουργικό το άγχος, σε κάνει καλύτερο”.

– Γράψατε το όνομά σας με “χρυσά” γράμματα στην ιστορία της ομάδας. Ζείτε στη Λαμία, η πόλη πώς αντιμετωπίζει το καλοκαίρι αυτό;

“Η πόλη ζει κι αναπνέει για το πρώτο ματς. Φάνηκε και στην πρώτη προπόνηση. Αν και είχε υψηλή θερμοκρασία, είχε αρκετό κόσμο. “Διψάει” ο κόσμος της Λαμίας να δει την ομάδα στη SuperLeague. Την ίδια αγωνία και δίψα έχουν και οι παίκτες”.

– Μεταγραφές. Πόσες θα δούμε ακόμα;

“Κοιτάμε να κλείσουμε το ρόστερ όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στις 19 Αυγούστου. Δεν είναι ακόμη έτοιμο, κατά 80% έχουμε κλείσει. Θα κάνουμε ακόμη 3-4 ποιοτικές κινήσεις, ώστε να δώσουμε ώθηση στην ομάδα”.

– Έμειναν αρκετά παιδιά από πέρυσι στην ομάδα. Ήταν σημαντικό για εσάς;

“Είχαμε μια πολύ δεμένη ομάδα, που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο σε πολλά διαστήματα. Νομίζω ότι με την προσθήκη των νέων παιδιών θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button