Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Γιάννης έβγαλε την ασίστ… και ο Νίκος σκόραρε!

Τα αδέρφια Σκόνδρα «έκλεψαν» την παράσταση στους αγώνες για την 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τα αδέρφια Σκόνδρα «έκλεψαν» την παράσταση στους αγώνες για την 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Συναρπαστικά παιχνίδια, ανατροπές, αλλά και εντυπωσιακά σκορ περιείχε η πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος με συμμετοχή των Κυπελλούχων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματειών. Το εντυπωσιακότερο σε εξέλιξη ματς έγινε στο δημοτικό γήπεδο Βαρβάρας στη Χαλκιδική. Ο νεανικός Αετός υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης, που προηγήθηκε στο 42′ με το Ρωμανίδη.

Με τη σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Κεχαγιά σε 1-1. Όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα οδηγηθεί στην παράταση, αλλά στο 89′ ο Ρωμανίδης έκανε το 1-2 και η ομάδα του Τόνι Γκονζάλες αγκάλιασε την πρόκριση. Ωστόσο στο 90’+5 ο Βλαχάκης ισοφάρισε πάλι σε 2-2, δίνοντας στην ομάδα του Γιώργου Αλβανού την ευκαιρία της παράτασης.

Εκεί ο Νίκος Μπελίτσας με φάουλ στο 95′ έκανε το 2-3, αλλά στο 103′ ο έμπειρος Χρήστος Ευσταθίου, που γύρισε στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια στην Κύπρο, ισοφάρισε σε 3-3. Ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης τελείωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν στο 113′ ο Παπαδόπουλος και στο 118′ ο Ρωμανίδης, όμως με πιο έμπειρους παίκτες κατάφερε να επικρατήσει με 5-4 μετά από έξι πέναλτι για κάθε ομάδα.

Εύκολο έργο είχε ο ΑΕΡ Αφάντου, αν και με το που έφτασε η αποστολή της ομάδας της Ρόδου στο αεροδρόμιο της Σάμου, ταρακουνήθηκε από το σεισμό των 5,2 ρίχτερ περιμένοντας τις αποσκευές. Δεν την εμπόδισε να πάει στη Χίο και να πετύχει το πιο εμφατικό σκορ της ημέρας με 7-0. Εύκολα πέρασε και ο ΠΑΟ Βάρδας από την Κεφαλονιά, νικώντας 5-1 τον Παλληξουριακό, με τον 27χρονο επιθετικό Βαγγέλη Λαθύρη να πετυχαίνει τέσσερα γκολ και να γίνεται ο σκόρερ της ημέρας!

Εντύπωση προκάλεσε και το χατ τρικ του Νίκου Σκόνδρα, που διαμόρφωσε το ΠΟ Φήκης – Πύρασος Νέας Αγχιάλου 3-0. Και αυτό γιατί ο 30χρονος έμπειρος μεσοεπιθετικός πέτυχε τα τρία γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών (36′, 39′ και 41′). Μάλιστα στο δεύτερο τον βοήθησε με ασίστ ο αδελφός του Γιάννης, που μέχρι πέρσι έπαιζε στη Super League με τη Λαμία.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και του Πανσερραϊκού, πέτυχε δύο γκολ στο 4-0 του Απόλλωνα Παραλιμνίου στο Άργος Ορεστικό, ενώ δύο γκολ και μια ασίστ σημείωσε ο έμπειρος Δημήτρης Πολίτης στο επίσης 4-0 του Ιωνικού Διαβατών μέσα στο Καλαμπάκι της Δράμας.

Με γκολ του 37χρονου Στέλιου Κρητικού, που έφτασε τα 10 στην καριέρα του στο θεσμό, ο Πανελευσινιακός νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα Αγίου Ιωάννη, τη μαχητική ομάδα από το τοπικό Χανίων. Ο Πανθρακικός επικράτησε με 1-0 της Αλεξανδρούπολης, με τον 38χρονο Ντενίς Μπαϊκαρά στην ενδεκάδα του.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, έφτασε τα 49 παιχνίδια στο Κύπελλο, έχοντας κάνει ντεμπούτο πριν από 20 και πλέον χρόνια! Τα Γιαννιτσά με μέσο όρο ηλικίας της ενδεκάδας τους τα 19 χρόνια και τρεις μήνες, τη νεότερη από όλες τις άλλες ομάδες, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στο Βύρωνα Καβάλας, που επικράτησε με 2-0.

Διαβάστε επίσης τα δύο ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

Back to top button